• Rask levering - lager i Norge - Gratis retur!


Bli medlem og få 15% medlemsrabatt* - Fri frakt over 500,-

Her kan du surfe i Norge

Mange forbinder surfing med hvite strender, solbrun hud og tropiske omgivelser, men har du tenkt på at Norge også huser noen av de beste surfespotsene i verden? Iskaldt vann møter fantastisk natur, og surf i Norge er en helt unik opplevelse som bare må prøves.

I Norge kan du surfe året rundt så lenge du har en tykk våtdrakt, og hver årstid gir sin egen unike opplevelse blant bølgene.

Hoddevik – Stad

Den ikoniske veien ned mot Hoddevika på Stadt fører deg til en én kilometer lang strand omringet av høye fjellsider. Her har du surfesesong fra mars til november, og stedet er spesielt bra for nybegynnere.

Trenger du overnatting eller surfetimer her kan du stikke innom Lapoint Surf Camp som tilbyr surfepakker til forskjellige nivåer og rom i campene deres. For de som vil gjøre det helt enkelt kan du sette opp telt eller bo i campingvogn/bobil/van på nordsiden av stranda. Her er det også toalettfasiliteter og vann.

Føler du deg støl og sliten etter en lang dag i bølgene kan du stikke innom Stad Surfing på Strandro, ett minutts gange fra stranden. Her tilbys det yogatimer i tillegg til at de huser strandas eneste kafé. For en sliten surfer er det perfekt med litt tøying og påfyll av energi etter timer i vannet.

Foto: Daniel J Schwarz // Hoddevik

Jæren og Borestranda - Rogaland

Mange mener at Jærenstrendene har Norges beste surfeforhold. Den deilige sandstranden møter Nordsjøens tøffe bølger og gir gode forhold for både nybegynnere og erfarne. For nybegynnere er sommeren best, med gode temperaturer i vannet, mindre vind og snille bølger. For de erfarne er høsten og vinteren den beste perioden.

Det mest populære området for surf på Jæren er Borestranda, hvor bølgene kan bli opp til to meter høye. Nasjonal Turistvei Jæren fører deg hit, hvor du kan nyte en deilig dag på stranda hvis været er fint, eller gå en forfriskende tur på vinteren. Boretunet og Bore Surf Center tilbyr surfetimer og overnatting, så du er i gode hender både før, etter og mens du er i bølgene. Andre bra surfspots i området er Sola, Hellestø og Brusand.

Saltstein - Larvik/Nevlunghavn

Foto: Morten Holberg // SurfNorge

Bor du i Oslo, men likevel ønsker å utfordre deg selv på brettet kan en liten kjøretur til Larvik by på bølger og spenning i vannet. Saltstein ble oppdaget som et potensielt surfested på 80-tallet, da to lokale windsurfere oppdaget de bratte og brytende bølgene som slår inn mot svaberget.

Det spesielle med akkurat denne surfspoten er at det ikke alltid har vært tillatt å surfe her. Området ligger ved et fuglefredningsområde, og surfen ble sett på som forstyrrende for dyreriket. Heldigvis ble en forvaltningsplan nylig presentert som viser at surfing ikke påvirker fuglelivet negativt, dermed er det nå bedre tilrettelagt for surfere å bruke området.

Lofoten - Nordland

Lofoten er verdenskjent for «arctic surf», det vil si surf over polarsirkelen. Her er vannet iskaldt, men bølgene er bra og omgivelsene ulikt noe annet sted. Fra surfebrettet kan du nyte den unike naturen som tar pusten fra deg.

De mest populære stedene for surf i Lofoten er Unstad og Flakstad/Skagsanden ­– her ruller bølgene fra Atlanterhavet inn og gir deg en haug av glede og utfordringer. For nybegynnere er sommeren best, med snille bølger og midnattssola i bakgrunnen. For den erfarne surferen er perioden mellom august og november den aller beste tiden, men de gode forholdene varer helt til mars.

Foto: Christoffer Engstrøm // Unstad

Foto: Robn Tiller // LofotenInfo

Eg er ikkje eigentleg noko lettvektsentusiast, men på langtur som dette vil lågare vekt gi komfort i kvardagen. For min del handla det også om å redusere belastninga som kroppen vert utsatt for over tid.

Reis til Georgia!

Landet i Kaukasus med vakker natur, smaksrik mat og gjestfri atmosfære trekker stadig flere reisende.

Vårt nye brukt-konsept: Second Life!

Nå kan du kjøpe brukt utstyr på Grünerløkka, og i tillegg levere inn din gamle koffert til oss og få en verdikupong på kr. 300,-!

Bli med på Reparasjonsdag!

Vil du gi ødelagt tur- og reiseutstyr en ny sjanse? Kom innom oss Fredag 24. November!

Solo Travel: klar for å reise alene?

Å reise alene kan by på fantastiske opplevelser, mer fleksibilitet og dypere kontakt med mennesker enn om man reiser sammen med andre. Hva er egentlig solo travelling og hvorfor bør du gi det et forsøk dersom du har muligheten?

Topp 10 tips til backpacking!

Backpacking er en fantastisk måte å oppdage verden på, og lar deg komme tettere på andre kulturer og levesett enn de fleste andre reiseformer.

Topp 3 oppskrifter med sopp på primus!

Høsten er her, og det kryr av sopp i skogen. Enten du er nybegynner på sopplukking eller erfaren, så er det et hav av muligheter for å finne matsopp der du bor. Hva med å fyre opp primusen og lage et herlig måltid med selvplukket sopp?

Interrail: På skinner gjennom Europa

En sommer på skinner gjennom Europa er et eventyr du sent vil glemme, som tar deg tilbake til en tid da billige flyreiser ikke eksisterte. Vi har laget en guide til hvordan du kan planlegge årets store togeventyr.

Norge på langes (del 4) - Når draumar når bristepunktet

Turlivet er full av kontrastar. Milde sommarnetter vert regnfulle haustdagar. Storslegen høgfjell går over til frodige dalsøkk. Nedtur etterfølgjar opptur. Gleda av å vere akkurat der ein skal vere ender i draumar på bristepunktet.

Norge på langs (del 6) - Troms, eit tapande kapplaup mot vinteren

Kulda borar seg inn i beinmargen og slaps har for lengst funne vegn over skokanten. Sluddet piskar i andletet, og vinden går tvers gjennom både Gore-Tex og ull.

Norgesferie: 5 sommeraktiviteter

Fra varmende svaberg i sør til midnattssol i nord; vi tar deg med Norge på langs med fem spennende sommeraktiviteter.

Norgesferie: 7 gode grunner til å teste SUP i sommer

Kombinasjonen av bevegelse og naturopplevelser er temmelig uslåelig. SUP er en aktivitet som er lett å mestre, som gir deg sol i ansiktet, padletak på blikkstille vann, lyden av bølgeskvulp og lek i vannet. Ikke rart det er lett å bli hekta.