• Rask levering - lager i Norge - Gratis retur!


Bli medlem og få 15% medlemsrabatt* - Fri frakt over 500,-

Reis til Georgia!

De siste årene har flere nordmenn fått øynene opp for Georgia, landet i Kaukasus med vakker natur, smaksrik mat og en gjestfri atmosfære.

Her er våre topp 3 Georgia-tips!

1. Fjellvandring fra Mestia til Ushguli

Dette er en middels krevende fjellvandring over 2-4 dager (det er mulig å korte ned noen etapper med bil hvis ønskelig). Her vandrer man gjennom et utrolig grønt og blomsterkleddfjelllandskap, samtidig som man får besøkt flere tradisjonelle Svaneti-landsbyer. I disse landsbyene er det hyggelige gjestehus som man overnatter på.

Rute:

Mestia-Zhabeshi (16,1 km)

Zhabeshi-Adishi (10,6 km)

Adishi-Iprali (18,7 km)

Iprali-Ushguli (12,4 km)

Hvis man ikke har all verdens tid til disposisjon, kan det være lurt å hoppe over første etappe ved å få skyss til Zhabeshi. Det er, etter vår mening, turens “minst spennende” etappe. Det er også mulig å få skyss fra Iprali til Ushguli.

Les mer om denne fjellvandringen i Lonely Planet: Georgia, Armenia & Azerbaijan.

2. Tbilisi

Georgias hovedstad Tblisi byr på spennende historie, kultur, mat og shopping.

Badehus: Tblisi er bygd spesifikt over varme kilder/svovelbad (derav navnet Tbilisi som betyr “varmt sted”). Derfor finnes det en rekke badehus i byen. Om man ikke skal ha en behandling, anbefales det likevel å sjekke ut badehusene som har en karakteristisk arkitektur. De fleste badehusene finner sted i bydelen Abanotubani, som er en del av gamlebyen.

Gamlebyen: Gamlebyen i Tbilisi har mange hyggelige restauranter og butikker. Hvis man er interiørinteressert, finnes det mange spennende teppebutikker og bruktmarkeder hvor man blant annet kan finne vaser, lysestaker og andre interiørskatter.

Bruktmarked: På Dry Bridge loppemarked kan man finne alt fra gammelt kamerautstyr til vaser, klær og vevde gulvtepper

Fabrika: Byens hippeste sted er en gammel Sovjetisk syfabrikk som er gjort om til kultursenter, fullt av blant annet spisesteder, barer, kunststudioer og butikker. Her finner man også byens største hostel.

3. Kazbegi/Stepandsminda

Ca 4-timers kjøretur fra Tbilisi ligger Kazbegi, en liten landsby helt nord i Georgia. Kazbegier først og fremst kjent for sine spektakulære naturomgivelser ved Kaukasusfjellene. Er man glad i å gå i fjellene, finnes det et hav av turmuligheter i vakkert fjellandskap.

Et must når man er i Kazbegi, er å besøke Gregeti Trinity Church som ligger på en ås overbyen, 2170 m.o.h. Kirken ble bygd på 1300-tallet og med fjellene i bakgrunnen utgjør detteet klassisk fotomotiv fra Kaukasus. Det er mulig å bli kjørt opp, men turen opp til fots er å anbefale og tar 1,5-2 timer, med 450 høydemeter fra sentrum.

(Tekst/foto: Andrea Rosenborg)

Eg er ikkje eigentleg noko lettvektsentusiast, men på langtur som dette vil lågare vekt gi komfort i kvardagen. For min del handla det også om å redusere belastninga som kroppen vert utsatt for over tid.

Reis til Georgia!

Landet i Kaukasus med vakker natur, smaksrik mat og gjestfri atmosfære trekker stadig flere reisende.

Vårt nye brukt-konsept: Second Life!

Nå kan du kjøpe brukt utstyr på Grünerløkka, og i tillegg levere inn din gamle koffert til oss og få en verdikupong på kr. 300,-!

Bli med på Reparasjonsdag!

Vil du gi ødelagt tur- og reiseutstyr en ny sjanse? Kom innom oss Fredag 24. November!

Solo Travel: klar for å reise alene?

Å reise alene kan by på fantastiske opplevelser, mer fleksibilitet og dypere kontakt med mennesker enn om man reiser sammen med andre. Hva er egentlig solo travelling og hvorfor bør du gi det et forsøk dersom du har muligheten?

Topp 10 tips til backpacking!

Backpacking er en fantastisk måte å oppdage verden på, og lar deg komme tettere på andre kulturer og levesett enn de fleste andre reiseformer.

Topp 3 oppskrifter med sopp på primus!

Høsten er her, og det kryr av sopp i skogen. Enten du er nybegynner på sopplukking eller erfaren, så er det et hav av muligheter for å finne matsopp der du bor. Hva med å fyre opp primusen og lage et herlig måltid med selvplukket sopp?

Interrail: På skinner gjennom Europa

En sommer på skinner gjennom Europa er et eventyr du sent vil glemme, som tar deg tilbake til en tid da billige flyreiser ikke eksisterte. Vi har laget en guide til hvordan du kan planlegge årets store togeventyr.

Norge på langes (del 4) - Når draumar når bristepunktet

Turlivet er full av kontrastar. Milde sommarnetter vert regnfulle haustdagar. Storslegen høgfjell går over til frodige dalsøkk. Nedtur etterfølgjar opptur. Gleda av å vere akkurat der ein skal vere ender i draumar på bristepunktet.

Norge på langs (del 6) - Troms, eit tapande kapplaup mot vinteren

Kulda borar seg inn i beinmargen og slaps har for lengst funne vegn over skokanten. Sluddet piskar i andletet, og vinden går tvers gjennom både Gore-Tex og ull.

Norgesferie: 5 sommeraktiviteter

Fra varmende svaberg i sør til midnattssol i nord; vi tar deg med Norge på langs med fem spennende sommeraktiviteter.

Norgesferie: 7 gode grunner til å teste SUP i sommer

Kombinasjonen av bevegelse og naturopplevelser er temmelig uslåelig. SUP er en aktivitet som er lett å mestre, som gir deg sol i ansiktet, padletak på blikkstille vann, lyden av bølgeskvulp og lek i vannet. Ikke rart det er lett å bli hekta.