• Rask levering - lager i Norge - Gratis retur!


Bli medlem og få 15% medlemsrabatt* - Fri frakt over 500,-

Norgesferie: 7 gode grunner til å teste SUP i sommer

Tekst og foto: Julia Gundersen / Magasinet Glimt


1. Tilgjengelig og enkelt

Du trenger ikke våtkort, hverken for å bruke eller leie SUP-brett, i motsetning til for eksempel kajakk. Det er mye lettere å bruke og komme seg opp på et SUP-brett enn på et surfebrett. I tillegg har du langt flere valgmuligheter til hvordan du kan bevege deg; du kan sitte, stå på knærne eller stå helt oppreist avhengig av lyst og balanse.

Det er nettopp dette som gjør denne aktiviteten tilgjengelig for de aller fleste, og både store og små kan ha uendelig med moro og glede av et padlebrett.

2. Norge er perfekt for SUP-ing

Med tilgang på en unik kystlinje, lange fjorder og flust av innsjøer har vi ikke mangel på det våte elementet, ei heller muligheter til å oppsøke det. Nærhet til vann og lyden av bølger er kjent for å senke pulsen, og stående på et SUP-brett får du denne nærheten på første rekke.

Med et padlebrett kan du leke deg i små bølger eller flyte på stille vann, du kan oppsøke Oslofjorden eller innsjøen ved hytta, og du kan padle alene eller sammen med venner og familie. 

3. Fantastisk trening for hele kroppen

Stående padling er god trening for kjernemuskulaturen, musklene i beina og balanse for hele kroppen. Det er en aktivitet uten stor sannsynlighet for belastningsskade. Du kan begynne å padle på knærne eller sittende og bevege deg opp i stående når lysten og balansen tillater det.

Rolig padleturer kan kombineres med å ta med kaffe på termos, bading og soling. Du får deg garantert en helkroppsøkt uten at du tenker over at du trener. 

4. Oppblåsbare brett er lette å ta med seg overalt

Oppblåsbare brett kan enkelt fraktes og pumpes opp når du skal bruke det. De oppblåsbare brettene som selges i dag er stabile og slitesterke og tar lite plass når det er pakket sammen. Du kan ta det med deg i bilen på helgetur eller på t-banen til sognsvann. I tillegg er de oppblåsbare brettene ofte lettere i vekt enn harde brett, og dermed svært håndterbare om du skal bære det rundt på egenhånd.

Brettet kan fint oppbevares oppblåst i lengre perioder hvis du vil ha det stående klart til bruk hele sommeren. 

5. Mange aktiviteter med ett brett

SUP- brettet er ikke bare til padling. I tillegg til klassisk padling, kan du gjøre yoga, ligge og slappe av i sola, ta med en termos med kaffe, bade, og leke fra brettet. Alt dette samtidig som du får deg en god dose med D-vitamin. Et SUP-brett er derfor en god investering å ha på hytta, eller i bilen på roadtrip.

Når du først eier et padlebrett kan du la det bli med rolige turer i fjæra, eller du kan utfordre deg med bedre padleteknikk og balanseøvelser, og bruke det som trening. Mulighetene er mange. 

6. Dra på eventyr

Du kan ta med deg SUP-brettet på både korte og lange eventyr. En liten padletur ut fra stranda gir nytt perspektiv; det er noe helt annet å se feriehuset eller byen du bor i fra vannet. Ønsker du et lengre eventyr kan du pakke med deg hengekøye og utstyr til overnatting, padle ut til en øy eller holme, og ta deg en natt ute i det fri. Padlebrettene er stabile og det skal godt gjøres å tippe. Pakker du alt utstyret i vanntette poser er du nokså garantert å komme frem tørrskodd. 

Når du først kan stå på et SUP-brett kan du ta med deg brettet ditt på reise eller leie uansett hvor du er i verden. Du kan dra på eksotiske ekspedisjoner og utforske bortgjemte grotter og krystallblå laguner. 

7. Du kommer deg ut i naturen

Stående padling må nødvendigvis gjøres ute. Det er derfor en fantastisk unnskyldning til å komme seg ut for bevegelse og frisk luft. Det å være ute i naturen gir en følelse av ro, og spesielt nærhet til vann har vist seg å senke stress. På et padlebrett får du virkelig være i ett med elementene, og nyte det beste av hva naturen har å by på. 

Eg er ikkje eigentleg noko lettvektsentusiast, men på langtur som dette vil lågare vekt gi komfort i kvardagen. For min del handla det også om å redusere belastninga som kroppen vert utsatt for over tid.

Reis til Georgia!

Landet i Kaukasus med vakker natur, smaksrik mat og gjestfri atmosfære trekker stadig flere reisende.

Vårt nye brukt-konsept: Second Life!

Nå kan du kjøpe brukt utstyr på Grünerløkka, og i tillegg levere inn din gamle koffert til oss og få en verdikupong på kr. 300,-!

Bli med på Reparasjonsdag!

Vil du gi ødelagt tur- og reiseutstyr en ny sjanse? Kom innom oss Fredag 24. November!

Solo Travel: klar for å reise alene?

Å reise alene kan by på fantastiske opplevelser, mer fleksibilitet og dypere kontakt med mennesker enn om man reiser sammen med andre. Hva er egentlig solo travelling og hvorfor bør du gi det et forsøk dersom du har muligheten?

Topp 10 tips til backpacking!

Backpacking er en fantastisk måte å oppdage verden på, og lar deg komme tettere på andre kulturer og levesett enn de fleste andre reiseformer.

Topp 3 oppskrifter med sopp på primus!

Høsten er her, og det kryr av sopp i skogen. Enten du er nybegynner på sopplukking eller erfaren, så er det et hav av muligheter for å finne matsopp der du bor. Hva med å fyre opp primusen og lage et herlig måltid med selvplukket sopp?

Interrail: På skinner gjennom Europa

En sommer på skinner gjennom Europa er et eventyr du sent vil glemme, som tar deg tilbake til en tid da billige flyreiser ikke eksisterte. Vi har laget en guide til hvordan du kan planlegge årets store togeventyr.

Norge på langes (del 4) - Når draumar når bristepunktet

Turlivet er full av kontrastar. Milde sommarnetter vert regnfulle haustdagar. Storslegen høgfjell går over til frodige dalsøkk. Nedtur etterfølgjar opptur. Gleda av å vere akkurat der ein skal vere ender i draumar på bristepunktet.

Norge på langs (del 6) - Troms, eit tapande kapplaup mot vinteren

Kulda borar seg inn i beinmargen og slaps har for lengst funne vegn over skokanten. Sluddet piskar i andletet, og vinden går tvers gjennom både Gore-Tex og ull.

Norgesferie: 5 sommeraktiviteter

Fra varmende svaberg i sør til midnattssol i nord; vi tar deg med Norge på langs med fem spennende sommeraktiviteter.

Norgesferie: 7 gode grunner til å teste SUP i sommer

Kombinasjonen av bevegelse og naturopplevelser er temmelig uslåelig. SUP er en aktivitet som er lett å mestre, som gir deg sol i ansiktet, padletak på blikkstille vann, lyden av bølgeskvulp og lek i vannet. Ikke rart det er lett å bli hekta.