• Rask levering - lager i Norge - Gratis retur!


Bli medlem og få 15% medlemsrabatt* - Fri frakt over 500,-

Norgesferie: 5 sommeraktiviteter

Tekst og foto: Julia Gundersen / Magasinet Glimt

Sup & surf på sørlandet

Sørlandet byr på ekte sydenvibber med hvite strender og sjarmerende skjærgård. Sørlandet kan skilte med flest soltimer i Norge, og ikke overraskende trekker det badeglade og ferieklare mennesker fra hele landet.

En ny favorittaktivitet hos mange er stående padling. På et padlebrett kan du kombinere lek i vannet, soling og aktivitet. Hele veien fra Arendal til Kristiansand finner du steder som leier ut SUP-brett. Du trenger ingen forkunnskaper, eller kursbevis, noe som gjør det til en tilgjengelig aktivitet for alle. Ønsker du deg eget SUP-brett før sommeren? På Chillout finner du nå oppblåsbare brett du kan ta med på årets roadtrip. 

Hvis du er interessert i å prøve windsurfing finnes det egne kurs hvor du lærer det du trenger for å komme deg opp på brettet. Kursene varer i to timer, og du kan møte opp med eget utstyr eller uten. Sommeren blir helt komplett med strand, sol, sand og surf på sørlandet. 

Du kan se nærmere på windsurfekurs via lenken her

Sørlandet tilbyr mange fine overnattingssteder. Hvis du er i Arendalsområdet er det verdt å teste Canvas Hove, en samling av ulike hytter, telt og hengende tretopptelt på idylliske Hove. 

FOTO: CANVAS HOLE VISITSØRLANDET.COM

Hytte til hytte på Hardangervidda

Eventyrlige Hardangervidda er en drøm og et turmål for mange i sommerferien. Valgmulighetene varierer fra dagsturer til betjente hytter til ubetjente og bortgjemte perler. Det store hyttenettverket på Hardangervidda er koblet sammen med røde T-er, som gjør det til en yndet hytte-til-hytte destinasjon. Dagsetappene på rundt 2 mil ender i 3-retters middager med hyttenes egne spesialiteter på menyen. Dagen etter venter en deilig frokost, full termos og nytt pågangsmot før neste etappe. 

Turer mellom hyttene garanterer en god natts søvn og lettere sekk. Det er derfor et eventyr som passer de fleste, og egner seg godt for familier. På Chillout har vi et godt utvalg sekker tilpasset hytte til hytte-turer. Vi hjelper deg gjerne med å velge riktig om du kommer innom en av butikkene våre. 

Sommerski på strynefjellet

Er du en av dem som gjerne kunne stått på ski hele året? Her til lands kan sommeren også bestå av vinter, takket være høye fjell og isbreer som holder på snøen. Sommerskisenteret på Stryn holder åpent fra 1. juni til ut i august, avhengig av vær og snøforhold. 

Her er det bare å finne frem skientusiasten i deg, for det verdt å tilbringe en dag eller to i dette unike og vakre brelandskapet en solfylt sommerdag. På Tystigbreeen vil du møte mennesker i fargerik Gore-tex, klare for å kaste seg over og ut bakkene, med store smil i solbrune ansikter. Musikk og god stemning følger med, og du kan ta deg en pause i kafeen med en forfriskende drikke og en matbit, før du fortsetter dagen med lek i snøen.

Høyfjellstur på Helgelandskysten

Litt utenfor Sandnessjøen kan du skimte syv markante fjelltopper, også kjent som de syv søstre. Fjellkjeden består av toppene Botnkrona (1072 moh), Grytfoten (1019 moh), Skjæringen (1037), Tvillingan (945 og 980 moh), Kvasstinden (1010 moh) og Breitinden (910 moh).

De syv søstrene utgjør et populært turmål med merket tursti over toppene, som alle varierer i vanskelighetsgrad. For noen er den ultimate styrkeprøven å bestige alle toppene på en dag, mens for andre er det turen til Skjæringen eller Tvillingene som er målet. De sistnevnte toppene kan gås som egne turer og er godt egnet for turfolk som er i normal form med noe fjellerfaring fra før av. Alle toppene på samme dag er svært krevende; en tur på over 26km og stigning på 3525. Uansett om du bestiger én eller syv topper vil du få en spektakulær utsikt på godværsdagene og et møte med Helgelandskystens unike landskap. Det å gå alle toppene på én dag er en veldig populær, men svært krevende styrkeprøve og krever at du er fjellvant, i god form og forbereder deg godt. Tar du utfordringen kan du dra hjem med en minnerik opplevelse og diplom fra Sandnessjøen og Omegn Turistforening i sekken. 

Du kan lese mer om turen over de Syv Søstre her:
https://ut.no/turforslag/1111929/de-syv-sstre

FOTO: WIKIPEDIA


FOTO: VISITHELGELAND


Strandsightseeing og midnattssol i Tromsø

Den arktiske hovedstaden på 69° nord, er idyllisk plassert mellom dramatiske fjell og friske fjorder. Etter en dag med kafébesøk og yrende byliv, kan du nyte fjelltur, kajakk og midnattssol. Sistnevnte kan du oppleve i perioden 19. mai til 26. juli. Kombinasjonen av storbyfølelse kombinert med nære naturopplevelser gjør Tromsø til det perfekte sommerferiemålet for mange. Her er det kort vei fra det menneskeskapte til det helt urørte. Rundt Tromsø kan du besøke mange flotte strender. Kun en gåavstand fra sentrum finner du Telegrafbukta, med muligheter til både piknik og bad. En liten kjøretur tar deg til Kvaløya og Sommarøy hvor du kan utforske det arktiske strandlivet på sitt aller vakreste. Sydentemperaturer er kanskje ikke å forvente, men de kritthvite sandstrendene og det krystallklare vannet vil garantert friste deg til en dukkert. 

Planlegg oppholdet ditt i Tromsø her: 

https://www.visittromso.no/no

FOTO: TROMSØ


Eg er ikkje eigentleg noko lettvektsentusiast, men på langtur som dette vil lågare vekt gi komfort i kvardagen. For min del handla det også om å redusere belastninga som kroppen vert utsatt for over tid.

Reis til Georgia!

Landet i Kaukasus med vakker natur, smaksrik mat og gjestfri atmosfære trekker stadig flere reisende.

Vårt nye brukt-konsept: Second Life!

Nå kan du kjøpe brukt utstyr på Grünerløkka, og i tillegg levere inn din gamle koffert til oss og få en verdikupong på kr. 300,-!

Bli med på Reparasjonsdag!

Vil du gi ødelagt tur- og reiseutstyr en ny sjanse? Kom innom oss Fredag 24. November!

Solo Travel: klar for å reise alene?

Å reise alene kan by på fantastiske opplevelser, mer fleksibilitet og dypere kontakt med mennesker enn om man reiser sammen med andre. Hva er egentlig solo travelling og hvorfor bør du gi det et forsøk dersom du har muligheten?

Topp 10 tips til backpacking!

Backpacking er en fantastisk måte å oppdage verden på, og lar deg komme tettere på andre kulturer og levesett enn de fleste andre reiseformer.

Topp 3 oppskrifter med sopp på primus!

Høsten er her, og det kryr av sopp i skogen. Enten du er nybegynner på sopplukking eller erfaren, så er det et hav av muligheter for å finne matsopp der du bor. Hva med å fyre opp primusen og lage et herlig måltid med selvplukket sopp?

Interrail: På skinner gjennom Europa

En sommer på skinner gjennom Europa er et eventyr du sent vil glemme, som tar deg tilbake til en tid da billige flyreiser ikke eksisterte. Vi har laget en guide til hvordan du kan planlegge årets store togeventyr.

Norge på langes (del 4) - Når draumar når bristepunktet

Turlivet er full av kontrastar. Milde sommarnetter vert regnfulle haustdagar. Storslegen høgfjell går over til frodige dalsøkk. Nedtur etterfølgjar opptur. Gleda av å vere akkurat der ein skal vere ender i draumar på bristepunktet.

Norge på langs (del 6) - Troms, eit tapande kapplaup mot vinteren

Kulda borar seg inn i beinmargen og slaps har for lengst funne vegn over skokanten. Sluddet piskar i andletet, og vinden går tvers gjennom både Gore-Tex og ull.

Norgesferie: 5 sommeraktiviteter

Fra varmende svaberg i sør til midnattssol i nord; vi tar deg med Norge på langs med fem spennende sommeraktiviteter.

Norgesferie: 7 gode grunner til å teste SUP i sommer

Kombinasjonen av bevegelse og naturopplevelser er temmelig uslåelig. SUP er en aktivitet som er lett å mestre, som gir deg sol i ansiktet, padletak på blikkstille vann, lyden av bølgeskvulp og lek i vannet. Ikke rart det er lett å bli hekta.