Topp 3 oppskrifter med sopp på primus!
Tekst og foto: Andrea Rosenborg
"Kremet pasta med skogssopp" (2 porsjoner)
Ingredienser:
- 200 g valgfri pasta (vi har brukt tagliatelle)
- 200 g skogsopp etter ønske, renset
- 1 Sjalottløk, finhakket
- 1 Hvitløksfedd, finhakket
- 1-2 stilk timian
- 1,5 dl fløte
- 0.25 dl parmesan + til servering
- Olje og smør til steking
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Kok opp pastaen al dente i saltet vann.
Stek soppen i litt olje på høy varme i 2-3 minutter. Unngå å røre i starten, rist heller litt på pannen. Soppen skal slippe vann. Tilsett deretter ca 2-3 ss med smør, løk og hvitløk. La det frese i noen minutter, til løken er har blitt gyllen og blank. Tilsett fløte og la det koke til sausen tykner. Rør inn revet parmesan og timian. Smak til med salt og pepper.
Bland inn pastaen. Spe inn litt pastavann hvis sausen er for tykk. Topp retten med parmesan. Bon apetitt!
"Pannestekt toast med skogssopp" (2 porsjoner)
Ingredienser:
- Renset skogssopp
- 1-2 sjalottløk, finhakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1,5-2dl kremfløte
- 1-2 ss soyasaus
- Timian
- Brødskiver
- Smør til steking
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Stek soppen med litt smør i panna. Når soppen er stekt, tilsettes sjalottløk og hvitløk. Stek i noen minutter til løken er myk. Tilsett deretter kremfløte, timian og en “dæsj” soyasaus. Pass på å ikke ta for mye soyasaus, da det fort kan bli for salt. Stek i noen minutter, til det har blitt en stuing. Smak til med salt og pepper.
"Skogssoppsuppe" (2 porsjoner)
Ingredienser:
- 2 ss smør
- 2 stk gulrøtter, finhakket
- 1 stk sellerirot, finhakket
- 1 stk gul løk, finhakket
- Sopp, renset
- 5 dl kyllingkraft/buljong
- 2 dl kremfløte
- 1 dl hvitvin (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en kjele og tilsett grønnsaker og løk, finhakket. La det surre i 2-3 minutter før soppen tilsettes. La det surre videre i ca 5 minutter, under lokk.
Tilsett kyllingkraften/buljongen og evt hvitvinen. Kok opp og la det koke i 8 minutter. Tilsett deretter fløten. La suppen få et oppkok og smak til med salt og pepper. Vel bekomme!
Aktuelle produkter