• Rask levering - lager i Norge - Gratis retur!


Bli medlem og få 15% medlemsrabatt* - Fri frakt over 500,-

Pakkeliste til storbyferien

Hvilken storby planlegger du å besøke i sommer? Er det vandring langs trikkeskinner i fargerike gater i Lisboa, besøk til matmarkeder i Barcelona, sightseeing i gamlebyen i Gdansk, eller en matreise til Napoli?

Vi gleder oss til å kjenne på følelsen av å våkne et helt nytt sted og ta inn lyder og lukter av Europas yrende byliv. Hva er vel bedre enn å vandre gatelangs i timesvis og spise og drikke seg gjennom lokale spesialiteter på koselige gaterestauranter.

Tekst og foto: Julia Gundersen / Magasinet Glimt

Sandaler

Storbyferie betyr å ta beina fatt for å gå seg vill i sjarmerende strøk og trange gater. Det blir mange kilometer på beina, og godt skotøy er et "must". Skaff deg et par sandaler du kan bruke på stranda og til å vandre rundt i byen med.

Det finnes sandaler som er komfortable, som ser bra ut til de fleste antrekk og som har en god såle som holder beina i gang hele dagen. Det er deilige å kunne lufte tærne på de varme sommerdagene samtidig som du ikke får vondt under føttene. 

Solkrem

Ikke dra noe sted uten en god solkrem, og for all del bruk den. Det er lett å glemme, men det er den viktigste beskyttelsen du har mot den sterke feriesolen som fort kan bli for mye for vinterhud som ikke er vant til det.

Ha en solkrem lett tilgjengelig i sekken eller veska og smør deg jevnt gjennom hele dagen. Velg en solkrem som ikke inneholder skadelige stoffer for livet i havet. Ta også med en lipomade med solfaktor. 

Vannflaske

Fyll opp flasken din med kaldt vann og et par sitronskiver eller en forfriskende iste før du forlater hotellet eller ferieleiligheten på morgenen. Dagens sightseeing blir bedre og tryggere med væske tilgjengelig.

Det er lett å bli dehydrert i varmen og det kan sette en stopper for moroa. Velg en vannflaske med isolerte vegger slik at den holder ekstra godt på den kjølige drikken. Da kan du kan nyte friske slurker gjennom hele dagen. 

Sammenpakkbar pose eller sekk

Et sammenpakkbart handlenett eller en liten sekk fungerer like bra til shopping som til strandturen. Det tar minimalt med plass og kan pakkes opp akkurat når du trenger det. Da har du alltid ekstra plass for å ta en spontan tur innom det lokale markedet eller handle mat på veien. Et sammenpakkbart handlenett er også perfekt til strandturen, med plass til håndkle badetøy, mat og snacks. Tar du med ditt eget handlenett sparer du miljøet for en plastpose. 


Hip pack

Ha de viktigste tingene lett tilgjengelig i et hoftebelte. Da kan du ta frem mobil og lommebok akkurat når du trenger det, og du har god kontroll på verdisaken dine. Du slipper å lete i sekken etter mobilen når det melder seg et perfekt bildemotiv og du kan alltid ha småpenger for hånden for å kjøpe is og suvenirer underveis.

Du kan velge mellom hip packs i utallige størrelser og fasonger. Noen er lette og små, med plass til det aller viktiste som lommebok og mobil mens andre rommer plass til litt snacks eller en liten vannflaske i tillegg. 

Caps/Hatt/Brem

Skjerm ansiktet fra den sterke sola ved å ta med en feriehatt eller caps, så slipper du å bekymre deg for å komme hjem med rød og brent nese. Det er mer behagelig å flytte blikket både opp og ned og studere de fantastiske bygningene og arkitekturen underveis med ekstra skjerming. 

Bagasjetag

Bagasjen kan blir borte. Det skjer heldigvis ikke så ofte, men det kan ske. Den kan bli borte under flytransport, på toget, eller du kan glemme igjen håndveske eller sekk på et offentlig toalett eller en kafé. Du kommer ikke til å angre på å ha festet en bagasjetag med navn og kontaktinformasjon på. Det er en liten investering med positive konsekvenser. 

Eg er ikkje eigentleg noko lettvektsentusiast, men på langtur som dette vil lågare vekt gi komfort i kvardagen. For min del handla det også om å redusere belastninga som kroppen vert utsatt for over tid.

Reis til Georgia!

Landet i Kaukasus med vakker natur, smaksrik mat og gjestfri atmosfære trekker stadig flere reisende.

Vårt nye brukt-konsept: Second Life!

Nå kan du kjøpe brukt utstyr på Grünerløkka, og i tillegg levere inn din gamle koffert til oss og få en verdikupong på kr. 300,-!

Bli med på Reparasjonsdag!

Vil du gi ødelagt tur- og reiseutstyr en ny sjanse? Kom innom oss Fredag 24. November!

Solo Travel: klar for å reise alene?

Å reise alene kan by på fantastiske opplevelser, mer fleksibilitet og dypere kontakt med mennesker enn om man reiser sammen med andre. Hva er egentlig solo travelling og hvorfor bør du gi det et forsøk dersom du har muligheten?

Topp 10 tips til backpacking!

Backpacking er en fantastisk måte å oppdage verden på, og lar deg komme tettere på andre kulturer og levesett enn de fleste andre reiseformer.

Topp 3 oppskrifter med sopp på primus!

Høsten er her, og det kryr av sopp i skogen. Enten du er nybegynner på sopplukking eller erfaren, så er det et hav av muligheter for å finne matsopp der du bor. Hva med å fyre opp primusen og lage et herlig måltid med selvplukket sopp?

Interrail: På skinner gjennom Europa

En sommer på skinner gjennom Europa er et eventyr du sent vil glemme, som tar deg tilbake til en tid da billige flyreiser ikke eksisterte. Vi har laget en guide til hvordan du kan planlegge årets store togeventyr.

Norge på langes (del 4) - Når draumar når bristepunktet

Turlivet er full av kontrastar. Milde sommarnetter vert regnfulle haustdagar. Storslegen høgfjell går over til frodige dalsøkk. Nedtur etterfølgjar opptur. Gleda av å vere akkurat der ein skal vere ender i draumar på bristepunktet.

Norge på langs (del 6) - Troms, eit tapande kapplaup mot vinteren

Kulda borar seg inn i beinmargen og slaps har for lengst funne vegn over skokanten. Sluddet piskar i andletet, og vinden går tvers gjennom både Gore-Tex og ull.

Norgesferie: 5 sommeraktiviteter

Fra varmende svaberg i sør til midnattssol i nord; vi tar deg med Norge på langs med fem spennende sommeraktiviteter.

Norgesferie: 7 gode grunner til å teste SUP i sommer

Kombinasjonen av bevegelse og naturopplevelser er temmelig uslåelig. SUP er en aktivitet som er lett å mestre, som gir deg sol i ansiktet, padletak på blikkstille vann, lyden av bølgeskvulp og lek i vannet. Ikke rart det er lett å bli hekta.