0

Din handlekurv er tom


Her kan du surfe i Norge

Mange forbinder surfing med hvite strender, solbrun hud og tropiske omgivelser, men har du tenkt på at Norge også huser noen av de beste surfespotsene i verden? Iskaldt vann møter fantastisk natur, og surf i Norge er en helt unik opplevelse som bare må prøves.

I Norge kan du surfe året rundt så lenge du har en tykk våtdrakt, og hver årstid gir sin egen unike opplevelse blant bølgene.


Tekst og foto: Vilde Vollevik / Magasinet Glimt

Lurer du på noe eller har du gode innspill? Tips oss på redaksjonen@chillout.noHar du blitt bitt av surfebasillen i utlandet og vil fortsette i Norge? Eller har du kanskje lyst til å teste surf for aller første gang?

Her er en oversikt over hvor du kan surfe i Norge.

 

Hoddevik – Stad

 

Den ikoniske veien ned mot Hoddevika på Stadt fører deg til en én kilometer lang strand omringet av høye fjellsider. Her har du surfesesong fra mars til november, og stedet er spesielt bra for nybegynnere.

Trenger du overnatting eller surfetimer her kan du stikke innom Lapoint Surf Camp som tilbyr surfepakker til forskjellige nivåer og rom i campene deres. For de som vil gjøre det helt enkelt kan du sette opp telt eller bo i campingvogn/bobil/van på nordsiden av stranda. Her er det også toalettfasiliteter og vann.

Føler du deg støl og sliten etter en lang dag i bølgene kan du stikke innom Stad Surfing på Strandro, ett minutts gange fra stranden. Her tilbys det yogatimer i tillegg til at de huser strandas eneste kafé. For en sliten surfer er det perfekt med litt tøying og påfyll av energi etter timer i vannet.Foto: Daniel J Schwarz // Hoddevik


Jæren og Borestranda - Rogaland

 

Mange mener at Jærenstrendene har Norges beste surfeforhold. Den deilige sandstranden møter Nordsjøens tøffe bølger og gir gode forhold for både nybegynnere og erfarne. For nybegynnere er sommeren best, med gode temperaturer i vannet, mindre vind og snille bølger. For de erfarne er høsten og vinteren den beste perioden.

Det mest populære området for surf på Jæren er Borestranda, hvor bølgene kan bli opp til to meter høye. Nasjonal Turistvei Jæren fører deg hit, hvor du kan nyte en deilig dag på stranda hvis været er fint, eller gå en forfriskende tur på vinteren. Boretunet og Bore Surf Center tilbyr surfetimer og overnatting, så du er i gode hender både før, etter og mens du er i bølgene. Andre bra surfspots i området er Sola, Hellestø og Brusand.Saltstein - Larvik/Nevlunghavn

Foto: Morten Holberg // SurfNorge

 

Bor du i Oslo, men likevel ønsker å utfordre deg selv på brettet kan en liten kjøretur til Larvik by på bølger og spenning i vannet. Saltstein ble oppdaget som et potensielt surfested på 80-tallet, da to lokale windsurfere oppdaget de bratte og brytende bølgene som slår inn mot svaberget.

Det spesielle med akkurat denne surfspoten er at det ikke alltid har vært tillatt å surfe her. Området ligger ved et fuglefredningsområde, og surfen ble sett på som forstyrrende for dyreriket. Heldigvis ble en forvaltningsplan nylig presentert som viser at surfing ikke påvirker fuglelivet negativt, dermed er det nå bedre tilrettelagt for surfere å bruke området.


Lofoten - Nordland

 

Lofoten er verdenskjent for «arctic surf», det vil si surf over polarsirkelen. Her er vannet iskaldt, men bølgene er bra og omgivelsene ulikt noe annet sted. Fra surfebrettet kan du nyte den unike naturen som tar pusten fra deg.

De mest populære stedene for surf i Lofoten er Unstad og Flakstad/Skagsanden ­– her ruller bølgene fra Atlanterhavet inn og gir deg en haug av glede og utfordringer. For nybegynnere er sommeren best, med snille bølger og midnattssola i bakgrunnen. For den erfarne surferen er perioden mellom august og november den aller beste tiden, men de gode forholdene varer helt til mars.


Foto: Christoffer Engstrøm // Unstad


Foto: Robn Tiller // LofotenInfo


Forslag til utstyr:


Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Sold outKanskje du også er interessert i:


Planlegging av å vandre
hele Noreg på langs

 

Det finnes nok like mange versjonar av Noreg på langs som det finnes Noreg på langs’ere. Det er ein langtur som du kan skreddersy til å passe dine ynskjer og forutsetningar, og med utallige moglegheiter finnes det ingen fasit. Her kjem mine erfaringar frå min tur, og korleis eg løyste ulike utfordringar både før og under loffinga mi frå sør til nord. Mykje av dette vil også vere relevant dersom du draumar om andre langturar her til lands.

 

7 grunner til å teste SUP i sommer

Kombinasjonen av bevegelse og naturopplevelser er temmelig uslåelig, og med stående padling får du det beste fra begge verdener. SUP er en aktivitet som er lett å mestre, som gir deg sol i ansiktet, padletak på blikkstille vann, lyden av bølgeskvulp og lek i vannet. Ikke rart det er lett å bli hekta.

Har du ikke testet SUP ennå? Her er syv grunner til å prøve stående padling i sommer. 

 Ullfavoritter
fra Northern Playground

 

Northern Playground er et norsk merke som produserer klær til all slags aktivitet og er opptatt av bærekraft og et tidløst design. Tanken er at du kan gå på tur i fjellet og på date i samme t-sjorte. Flaks at ull også fjerner lukt!

 

Nyhetsbrev