• Rask levering - lager i Norge - Gratis retur!


Bli medlem og få 15% medlemsrabatt* - Fri frakt over 500,-

Interrail: På skinner gjennom Europa

Tekst og foto: Julia Gundersen / Magasinet Glimt


Den aller første Interrailbilletten ble solgt i mars 1972. Femti år senere har både byene og nettverket av skinner blitt større, men en ting er fortsatt den samme; tog er uten tvil den beste måten å utforske Europa. Med en interrailbillett har du friheten til å reise hvor du vil, på kryss og tvers, til kjente storbyer og steder du aldri har hørt om. Til sammen 40.000 reisedestinasjoner er tilgjengelig med én og samme togbillett.

Hvor kjøper jeg en Interrailbillett?

Du kan kjøpe billetten din på både betjente stasjoner og over nett. Møt opp på en togstasjon der du bor eller ring til Entur kundeservice (61279088) for å kjøpe billett eller for å stille spørsmål. Du kan også skaffe billetten din online på europarundt.no eller interrail.eu/en

Uansett hvilket alternativ du velger er det viktig at du har passnummeret ditt tilgjengelig. Billetten vil være personlig og informasjonen du oppgir må stemme med informasjonen på passet ditt (eller Europeisk ID-kort). 

Hvor kan jeg reise?

Det finnes to typer Interrailbilletter; Interrail Global Pass og Interrail One Country pass.

Global Pass er gyldig i hele Europa (med få unntak), og kan benyttes på de aller fleste togselskaper, unntatt noen høyhastighetstog og noen få nattog. Det er lett å jobbe seg rundt disse unntakene, og den beste opplevelsen får du på et lokaltog med nye menneskemøter og tid til å nyte landskapet på utsiden av togvogna. Med Global Pass kan du virkelig utforske alt Europa har å by på. Hva med en reise gjennom storbyene i Nederland, Belgia og Frankrike, videre ned til solfylte Spania og Portugal for litt strand og surfing?

One Country Passer gyldig i et land du velger selv. Skal du reise rundt i for eksempel Sveits, Polen eller Frankrike, kan du kjøpe et Country Pass som gjelder for hele landet i et bestemt antall dager. Da har du mulighet til å hoppe av og på tog så mye du vil, og fokusere på å utforske landet du besøker, i stedet for å stå i lange billettkøer.

Hvor mye koster en Interrailbillett?

Prisen på billetten avhenger av hvor lenge du skal være borte og hvor mange reisedager du vil ha på turen din. Du bruker en reisedag hver gang du setter deg på et tog, og kan reise så mye du vil og så langt du vil innenfor reisedagen. Interrail tilbyr ungdomsrabatt til fylte 28 år, etter det regnes du som voksen. De mest populære billettene er (2022): 

  • 15 reisedøgn i løpet av 2 måneder (ungdom 4015kr, voksen 5275kr)
  • 5 reisedøgn i løpet av 1 måned (ungdom 2385kr, voksen 3105kr)
  • 15 dager på rad (ungdom 3615, voksen 4765kr)

Hvis du kun skal besøke ett land og kjøper One Country Pass vil prisen avhenge av landet du skal besøke og antall reisedager du ønsker. Noen populære steder er: 

  • Italia 8 reisedøgn i løpet av 1 måned (ungdom 2235kr, voksen 2675kr)
  • Portugal eller Hellas 8 reisedøgn på 1 måned (ungdom 1885kr, voksen 2155kr)
  • Frankrike eller Sveits 8 reisedøgn i løpet av 1 måned (ungdom 2505kr, voksen 2855kr)

Du finner en god og oversiktlig prisliste for de ulike Interrailbilletene her: 

https://om.entur.no/reisende/tog-i-utlandet/interrail/

Hvordan bruker jeg billetten?

Når du reiser med Interrail må du alltid ha med billetten din, et ID-kort eller pass, og reisedagboken som du fyller ut selv underveis for å dokumentere reisedager. Reisedagboken følger med når du kjøper billett. Hver gang du går om bord på toget fyller du ut dato, hvor du reiser fra og hvor du skal. Informasjonen må fylles ut med penn. Dette fungerer både som billett på den spesifikke strekningen og er en måte for deg å holde styr på reisedagene dine. En reisedag regnes fra tidlig morgen (eller fra du setter deg på første tog for dagen) til kl 00.00 samme dag. Du kan reise så mye og så langt du vil på en reisedag. 

Noen tog og strekninger krever setereservasjon, spesielt om du reiser i høysesong på sommeren. Hvis du vet du skal lengre strekninger mellom store byer eller ta nattog kan du bestille seter allerede i forkant. Det kan du gjøre på den offisielle interrail siden:
">https://www.interrail.eu/en/bo... 

Underveis på turen kan du reservere seter via RailPlanner appen, eller på lokale billettkontor.

Med RailPlanner appen kan du sjekke togforbindelser og planlegge turen videre. Det er det beste verktøyet du har med deg både før og underveis på turen. Appen er tilgjengelig for både Apple og Android. 

Hva bør jeg pakke til Interrail?

Se vår store utstyrslitse for Interrail.

Utstyrsliste Interrail
Eg er ikkje eigentleg noko lettvektsentusiast, men på langtur som dette vil lågare vekt gi komfort i kvardagen. For min del handla det også om å redusere belastninga som kroppen vert utsatt for over tid.

Reis til Georgia!

Landet i Kaukasus med vakker natur, smaksrik mat og gjestfri atmosfære trekker stadig flere reisende.

Vårt nye brukt-konsept: Second Life!

Nå kan du kjøpe brukt utstyr på Grünerløkka, og i tillegg levere inn din gamle koffert til oss og få en verdikupong på kr. 300,-!

Bli med på Reparasjonsdag!

Vil du gi ødelagt tur- og reiseutstyr en ny sjanse? Kom innom oss Fredag 24. November!

Solo Travel: klar for å reise alene?

Å reise alene kan by på fantastiske opplevelser, mer fleksibilitet og dypere kontakt med mennesker enn om man reiser sammen med andre. Hva er egentlig solo travelling og hvorfor bør du gi det et forsøk dersom du har muligheten?

Topp 10 tips til backpacking!

Backpacking er en fantastisk måte å oppdage verden på, og lar deg komme tettere på andre kulturer og levesett enn de fleste andre reiseformer.

Topp 3 oppskrifter med sopp på primus!

Høsten er her, og det kryr av sopp i skogen. Enten du er nybegynner på sopplukking eller erfaren, så er det et hav av muligheter for å finne matsopp der du bor. Hva med å fyre opp primusen og lage et herlig måltid med selvplukket sopp?

Interrail: På skinner gjennom Europa

En sommer på skinner gjennom Europa er et eventyr du sent vil glemme, som tar deg tilbake til en tid da billige flyreiser ikke eksisterte. Vi har laget en guide til hvordan du kan planlegge årets store togeventyr.

Norge på langes (del 4) - Når draumar når bristepunktet

Turlivet er full av kontrastar. Milde sommarnetter vert regnfulle haustdagar. Storslegen høgfjell går over til frodige dalsøkk. Nedtur etterfølgjar opptur. Gleda av å vere akkurat der ein skal vere ender i draumar på bristepunktet.

Norge på langs (del 6) - Troms, eit tapande kapplaup mot vinteren

Kulda borar seg inn i beinmargen og slaps har for lengst funne vegn over skokanten. Sluddet piskar i andletet, og vinden går tvers gjennom både Gore-Tex og ull.

Norgesferie: 5 sommeraktiviteter

Fra varmende svaberg i sør til midnattssol i nord; vi tar deg med Norge på langs med fem spennende sommeraktiviteter.

Norgesferie: 7 gode grunner til å teste SUP i sommer

Kombinasjonen av bevegelse og naturopplevelser er temmelig uslåelig. SUP er en aktivitet som er lett å mestre, som gir deg sol i ansiktet, padletak på blikkstille vann, lyden av bølgeskvulp og lek i vannet. Ikke rart det er lett å bli hekta.