0

Din handlekurv er tom

Utstyrsliste - Safari i Afrika

1. Stor bag 70 - 100 liter

Anbefalt 70-100 liter. For å optimere pakking og transport anbefales bager fremfor harde kofferter. Da blir det lettere å stable bagasjen i safaribilene. Harde kofferter med hjul er ikke velegnet til stiene ved lodgene. Piteraq er norskprodusert med meget høy kvalitet. Denne tåler det meste og har også bærestropper til å bæres på ryggen. Den er 100% vanntett og en favoritt blandt mange!

2. Dagstursekk 20-30 liter

Denne skal romme alt du trenger iløpet av en dag samt fungere som håndbagasje på fly. Velger du reisesekkene fra Osprey medfølger dagstursekk. Noen velger å ta med en litt bedre dagstursekk fordi de skal bruke den mye og gå mange turer. Vi anbefaler da Osprey Talon (herre) og Tempest (dame). Dette er en meget lett, behagelig og luftig ryggsekk med et solid hoftebelte.

3. Safaribekledning

Det anbefales lyse, luftige og lette klær, sterke farger kan tiltrekke seg fluer. Lange ermer og bukser beskytter ekstra mot mygg og sol. Vi anbefaler Craghoppers NosiLife som er permanent impregnert mot mygg og funker helt optimalt på reise. Plaggene er tekniske og puster bra. Toppmodellen Pro Zip-off Pants er strechy, komfortable og kommer med avtagbare ben.

4. Lette tursko

Lette tursko/joggesko anbefales på safari. Unngå for åpne sko for å beskytte deg mot insekter. Scarpa Mojito er en god tursko. Ønsker du mer støtte er Merrell Capra lett og bra. Merrell All Out Charge gir mer følelsen av en joggesko. Vurder myggimpregnerte sokker fra Craghoppers!

5. Varme klær (ull & fleece)

Pakk med en god fleecegenser eller ullgenser og en lett vindjakke. Icebreaker har noen veldig komfortable gensere i ren merinoull. Alternativt har Patagonia fantastisk gode, tekniske fleecer. Du kan også vurdere å pakke med en supertynn dunjakke til de kalde morgenene!

6. Myggmidler

Ta med myggmiddel med 50% DEET for å beskytte deg mot myggstikk. Beskytt spesielt ankler, nakke, hender og ansikt. Det kan også være lurt å ta med noe som lindrer myggstikk. I tillegg anbefaler vi Permethrin som kan brukes til å imprignere klær og andre tekstiler. Det finnes myggnett der man skal overnatte, men det kan være lurt å spraye disse med Permethrin.

7. Myggnett

Du kan sjekke Folkehelseinstituttets websider for en oppdatert liste over utbredelsen av Malaria og Dengue-feber. Generelt jo lenger inn i jungelen eller inn på lokalbefolkningen du skal jo større behov har du for bruk av myggnett. Vi anbefaler alltid å reise med myggnett slik at dette ikke skal være en begrensning på reisen dun når du står og har mulighene til å bli med og overnatte i en landsby ingen har hørt om!

Myggnettet bør være av kjent merke og imprigner med Permethrin. De kommer i ulike former og størrelser, men velg et som er stort nok til å dekke sengen. Ønsker du komfort velger du Lifesystems Box net og dersom du ønsker å spare vekt er Sea to Summit sitt Nano Net i en egen klasse både på vekt og pakkvolum!

For å få hengt opp nettet anbefaler vi duct tape, hyssing eller tanntråd.

Noen velger også å ha med loppelaken. Her anbefaler vi Lifesystems Bed Bug Undersheet som finnes til både enkeltseng og dobbelseng.

8. Solkrem / Caps / Solhatt / Solbriller

Det er svært viktig å beskytte seg mot solen. P20 er en fantastisk solkrem som trekker godt inn i huden og har virkning omtrent hele dagen. Velg gode solbriller og gjerne safarihatt eller caps som gir god skygge i nakken.

9. Lommelykt / Hodelykt

En lommelykt er nødvendig. Flere steder er det ikke strøm på kvelden og natten. Velg gjerne hodelykt om du ønsker å ha begge hender ledig. Husk ekstra batterier.

10. Universaladaper / Elektronikk

Universaladaptere fungerer i de fleste land, men du må ha egen adapter til sørlige deler av Afrika. Velg jordet versjon dersom du skal lade PCer. Noen velger også å ha med oppladbart batteri og eventuelt solcellepanel. PaL er en lommelykt og reservebatteri i ett!

11. Toalettmappe

Du trenger plass til såper og shampoo, solkrem, myggmidler, medisiner, linser, sminke, hårprodukter, kremer, gnagsårplaster, tannbørste, tannkrem etc. Det er en fordel om toalettmappen kan henges opp. Sea to Summit Hanging Toiletry Kit er veldig slitesterk, lett i vekt og er en av våre favoritter.

12. Komfort

Produkter som gjør lange flyturer, togturer eller bussturer litt mer komfortable. Sjekk ut Cabeau Evolution Pillow, som går for å være verdens beste reisepute!

13. Andre smarte produkter

Pakk med en kikkert. Et reisehåndkle er også alltid smart å ha med samt vanntette pakkeposer for å holde det viktigste utstyret tørt. Husk lesestoff, guidebok og notatbok.

14. Og glem ikke...

Pass, kredittkort, visakort, valuta, visum, reiseforsikringsbevis, vaksinasjonskort, kopi av pass, mobiltelefon, iPod, ladere, batterier, minnekort, flybilletter, hotellreservasjoner!

Trenger du mer hjelp med reiseutstyr?

Book utstyrshjelp

Send oss en e-post og vi setter av tid til deg i en av butikkene.

Du kan selvfølgelig også kontakte oss på support@chillout.no eller på messenger/telefon.

Nyhetsbrev