• Rask levering - lager i Norge - Gratis retur!


Bli medlem og få 15% medlemsrabatt* - Fri frakt over 500,-

Ta toget til turen

Tekst og foto: Vilde Vollevik / Magasinet Glimt

Tog rundt Oslomarka

Du trenger ikke dra langt fra Oslo for å finne frem til ekspedisjonsfølelsen. Den vel bevarte Oslomarka ligger kun en liten togtur unna Oslo sentrum, og har flere inngangsporter, blant annet Harestua, Stryken og Grua.

Romeriksåsene

Romeriksåsene kan du nå fra flere av togstasjonene mellom Oslo og Grua. Her har du blåmerkede stier du kan nyte i fred, fine utsiktspunkter og innsjøer. Det høyeste punktet i Romeriksåsene er Paradiskollen på 670 m.o.h, som ligger øst for Harestua. En fin rundtur i dette området starter på Harestua stasjon, forbi Langpiperen, videre opp på Paradiskollen og nedover mot Harestua igjen.

Nordmarka på langs

En populær tur utenfor Oslo er «Nordmarka på langs». På 3-4 dager kan du nyte et lite mikroeventyr gjennom Nordmarka, over koller og forbi fiskevann. Ta toget til Grua og gå til Mylla, videre har du flere stier du kan velge å ta før du ender opp på Sognsvann eller i Maridalen. Det lønner seg å ha med et kart over Oslo Nordmark, for her har du flere ruter du kan velge mellom.

Dovrebanen

Dovrefjell-Sunndalsfjella

I Dovrefjell-Sunndalsfjella kan du dra på norsk safari i villreinen og moskusens rike. For å komme deg hit tar du Dovrebanen og går av på Hjerkinn eller Kongsvold. Herfra kan du gå rett inn i nasjonalparken, og er du heldig får du møte moskusen på veien. I dette området finner du også det majestetiske fjellet Snøhetta, det høyeste fjellet i Norge utenfor Jotunheimen. Det beste utgangspunktet for en tur opp på Snøhetta er DNT-hytta Snøheim, som du kan ta buss til fra togstasjonen Hjerkinn. Ellers har du mange fine turmuligheter inn i Aamodtdalen og mot DNT-hytta Reinheim.

Raumabanen til Romsdal

Raumabanen tar deg inn til Romsdal og noe av de villeste fjellene vi har i Norge. Ta Dovrebanen til Dombås, bytt deretter til Raumabanen og gå av i Åndalsnes. Turen fra Dombås til Åndalsnes tar rundt 1 time og 40 minutter. I Romsdalen er du omringet av spisse topper, og her har du nok av fjellturer å boltre deg i. Romsdalseggen er en av de mest populære turene i dette området, og gir deg fantastisk utsikt over Møre og Romsdal. Turen tar ca. 7 timer og noen partier er luftige og værutsatte.

Bergensbanen

Bergensbanen til Geilo, Ustaoset eller Haugastøl 

Bergensbanen er en av verdens fineste togturer, som knytter Oslo og Bergen sammen. På denne ruten finner du populære destinasjoner som Geilo, Ustaoset og Haugastøl, som er perfekte inngangsporter til gode turmuligheter. Fra disse stoppene kan du gå turer på både Hardangervidda, rundt Hallingskarvet og videre opp i Skarvheimen.

Disse turene kan vi anbefale i dette området:

Dagstur fra Ustaoset til toppen av Ustetind 1376 m.o.h.

Dagstur fra Geilo til Prestholtskarvet 1859 m.o.h.

To dagers tur fra Haugastøl til Krækkja (her kan du overnatte på DNT-hytte), og så videre til Finse. Fra Finse kan du ta toget tilbake til Haugastøl igjen, eller ta en overnatting på det 100 år gamle hotellet Hotel Finse 1222.


Bergensbanen til Finse stasjon

Finse er et godt utgangspunkt for turer både på vinteren og sommeren. Herfra kan du gå sørover mot Hardangervidda, eller nordover i Skarvheimen og hele veien opp til Jotunheimen. Mange velger å ta turen fra Finse, opp mot Geiterygghytta i Skarvheimen, og videre gjennom vakre Aurlandsdalen før du avslutter i Vassbygdi. Turen tar ikke mer enn 3 dager og tar deg gjennom de mest utrolige landskap. Velger du å gå sørover fra Finse kan du vandre med den mektige Hardangerjøkulen som bakteppe, nedover mot langstrakte vidder, hele veien ned mot Rjukan eller Haukeliseter. Det finnes en haug av ruter i dette området, så sjekk ut ut.no for gode turtips.

Nordlandsbanen

Nordlandsbanen tar deg på en 729 kilometer lang reise mellom Trondheim og Bodø. Togturen er kåret til «en av verdens vakreste togreiser» av Lonely Planet, og tar deg med gjennom områder som Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark og Junkerdal nasjonalpark.

 

Saltfjellet

Går du av på Lønsdal stasjon ankommer du Saltfjellet og et område med store tur- og fiskemuligheter. Her finner du frodige daler og et rikt plante- og dyreliv, og ikke minst kulturminner fra samenes bruk av fjellet. Terrenget på Saltfjellet er slakt og består for det meste av vidder med vide daler og runde fjell. Er du glad i mer kupert terreng kan bør du utforske vestsiden av Saltfjellet, der høyeste punkt er Ørfjellet på 1751 m.o.h.

Eg er ikkje eigentleg noko lettvektsentusiast, men på langtur som dette vil lågare vekt gi komfort i kvardagen. For min del handla det også om å redusere belastninga som kroppen vert utsatt for over tid.

Reis til Georgia!

Landet i Kaukasus med vakker natur, smaksrik mat og gjestfri atmosfære trekker stadig flere reisende.

Vårt nye brukt-konsept: Second Life!

Nå kan du kjøpe brukt utstyr på Grünerløkka, og i tillegg levere inn din gamle koffert til oss og få en verdikupong på kr. 300,-!

Bli med på Reparasjonsdag!

Vil du gi ødelagt tur- og reiseutstyr en ny sjanse? Kom innom oss Fredag 24. November!

Solo Travel: klar for å reise alene?

Å reise alene kan by på fantastiske opplevelser, mer fleksibilitet og dypere kontakt med mennesker enn om man reiser sammen med andre. Hva er egentlig solo travelling og hvorfor bør du gi det et forsøk dersom du har muligheten?

Topp 10 tips til backpacking!

Backpacking er en fantastisk måte å oppdage verden på, og lar deg komme tettere på andre kulturer og levesett enn de fleste andre reiseformer.

Topp 3 oppskrifter med sopp på primus!

Høsten er her, og det kryr av sopp i skogen. Enten du er nybegynner på sopplukking eller erfaren, så er det et hav av muligheter for å finne matsopp der du bor. Hva med å fyre opp primusen og lage et herlig måltid med selvplukket sopp?

Interrail: På skinner gjennom Europa

En sommer på skinner gjennom Europa er et eventyr du sent vil glemme, som tar deg tilbake til en tid da billige flyreiser ikke eksisterte. Vi har laget en guide til hvordan du kan planlegge årets store togeventyr.

Norge på langes (del 4) - Når draumar når bristepunktet

Turlivet er full av kontrastar. Milde sommarnetter vert regnfulle haustdagar. Storslegen høgfjell går over til frodige dalsøkk. Nedtur etterfølgjar opptur. Gleda av å vere akkurat der ein skal vere ender i draumar på bristepunktet.

Norge på langs (del 6) - Troms, eit tapande kapplaup mot vinteren

Kulda borar seg inn i beinmargen og slaps har for lengst funne vegn over skokanten. Sluddet piskar i andletet, og vinden går tvers gjennom både Gore-Tex og ull.

Norgesferie: 5 sommeraktiviteter

Fra varmende svaberg i sør til midnattssol i nord; vi tar deg med Norge på langs med fem spennende sommeraktiviteter.

Norgesferie: 7 gode grunner til å teste SUP i sommer

Kombinasjonen av bevegelse og naturopplevelser er temmelig uslåelig. SUP er en aktivitet som er lett å mestre, som gir deg sol i ansiktet, padletak på blikkstille vann, lyden av bølgeskvulp og lek i vannet. Ikke rart det er lett å bli hekta.