• Rask levering - lager i Norge - Gratis retur!


Bli medlem og få 15% medlemsrabatt* - Fri frakt over 500,-

Slik kan du forberede deg til årets bilferie

Det er mye som skal være på plass før du kan lene deg tilbake i setet og nyte turen. Hva bør du tenke på når du forbereder årets bilferie?

Her er våre 10 tips til å komme i gang med planleggingen og pakkingen av årets roadtrip. 


1. Pakk alt i store bager

Store bager er mer oversiktlige, og lettere å frakte inn og ut av bilen enn mange små bager og sekker. Duffelbager som du også kan ta på ryggen er helt perfekte, og gir både rom og frihet når du skal flytte på ting inn og ut av bilen. Det går raskere å stable bager, det er tryggere og ikke minst mye lettere å finne frem i. Hvis du i tillegg har organisert klær og utstyr i fargerike pakkeposer kan du raskt finne frem til det du trenger langs veien.

En av våre favoritter er duffelbagene fra Osprey som er solide, store og tåler vær og vind. I en 95 liters bag får du plass til det meste du trenger av klær og utstyr. Liggeunderlag, soveposer og annet turutstyr kan du ha ved siden av. 

Foto: Eivind Haugstad

2. Pakk variert med klær og sko

Potensialet for aktiviteter på bilferie er stort og variert. Avhengig av hvor i landet du skal kan du stå på sommerski, gå langturer i fjellet, bade i havet, padle, klatre, eller vandre gatelangs i koselige sommerbyer. Vær forberedt på det meste, slik at du kan tillate deg å være spontan underveis. Husk gode sko, gjerne både et par inngåtte tursko eller joggesko og luftige sandaler. 

3. Planlegg ruten godt, og ta høyde for endring underveis

Det kommer garantert fine og uforutsette rasteplasser, badesteder og lokale kafeer på veien som er verdt å stoppe for. Uansett hvor mye som planlegges på forhånd er det viktig å legge inn godt med ekstra tid, slik at det er rom for et bildestopp eller en ispause. Noen ting må riktignok sjekkes på forhånd og dobbeltsjekkes underveis; du vil helst unngå å bli overrasket av en stengt fjellovergang. 

4. Lag en god spilleliste 

Ingen roadtrip uten en god liste som fenger, og som hele turfølget kan synge til. Lag en liste i forkant av turen – alt du trenger å gjøre er å trykke “spill av” når ferien først er i gang. Ha gjerne noen nedlastede podkaster eller lydbøker på lur; etter mange timer i bil kan det være behagelig med variasjon.

5. Ha viktige ting lett tilgjengelig i en pakkepose eller tøyveske

Det er noen ting som kommer til å bli brukt hyppig underveis. Dette bør være lett tilgjengelig, og ikke ligge bortgjemt i bagasjerommet. Førstehjelpsutstyr, batteripakke/ladekabel, et varmt skift, kamera og vannflaske er noe av utstyret du bør pakke i en pakkepose eller tøypose og ha tilgjengelig i forsetet.

6. Les deg opp på lokale regler og restriksjoner

Det er ikke lov til å parkere og campe overalt. Flere steder er det private områder, eller skjør natur som krever ekstra varsomhet. Dette skal tas hensyn til, uten unntak. Finn egnede campinger eller parkeringsplasser i stedet, vær forsiktig med åpen flamme, og aldri etterlat spor etter deg, uansett hvor du er. 

7. Vær forberedt på å overnatte i bilen

Planlegger du å overnatte i bilen? Ha med dyner, soveposer eller tepper og ekstra varme klær. Tenk også på dobesøk, og pakk med en spade, dopapir og våtservietter. Selv om ikke bilen er stedet du tenker å overnatte hvernatt, er det lurt å være forberedt. Uforutsette situasjoner kan oppstå, og kanskje må du tilbringe en uventet natt i baksetet.  

8. Ha kamerautstyr ladet og klart, og ha med ekstra batterier og minnekort

Det blir mange spekakutulære bildemuligheter underveis på turen og du vil ikke gå glipp av de beste motivene fordi kameraet er tomt for strøm eller minnekortet er fullt. Ekstra utstyr til kameraet tar lite plass, og er alltid verdt å pakke med. 

9. Orden i sakene

Ting blir kan bli lett borte i en bil, om ikke du og reisefølget har orden i sakene. Rydd ofte underveis, samle sammen søppel i egne poser, og ha faste plasser til tingene deres. Organiseringen blir mye lettere om dere allerede lager et godt system fra start. Husk å sjekke godt etter hvert stopp om dere ikke har glemt noe. Det er fort gjort å sette igjen en vannflaske på rasteplassen eller at noe har falt ut bagen da du lette etter ullgenseren. 

10. Last ned digitale dokumenter og kart

Visste du at du kan laste ned digitalt førerkort som er gyldig i hele Norge? Det er fint å ha som backup på mobilen i tilfelle du skulle miste ditt fysiske. Du finner det i appen "førerkort". I tillegg finnes det flere apper med nedlastbare kart, hvor du kan se både veier, turstier og tips til overnattingssteder, slik som maps.me og PocketEarth. 

Eg er ikkje eigentleg noko lettvektsentusiast, men på langtur som dette vil lågare vekt gi komfort i kvardagen. For min del handla det også om å redusere belastninga som kroppen vert utsatt for over tid.

Reis til Georgia!

Landet i Kaukasus med vakker natur, smaksrik mat og gjestfri atmosfære trekker stadig flere reisende.

Vårt nye brukt-konsept: Second Life!

Nå kan du kjøpe brukt utstyr på Grünerløkka, og i tillegg levere inn din gamle koffert til oss og få en verdikupong på kr. 300,-!

Bli med på Reparasjonsdag!

Vil du gi ødelagt tur- og reiseutstyr en ny sjanse? Kom innom oss Fredag 24. November!

Solo Travel: klar for å reise alene?

Å reise alene kan by på fantastiske opplevelser, mer fleksibilitet og dypere kontakt med mennesker enn om man reiser sammen med andre. Hva er egentlig solo travelling og hvorfor bør du gi det et forsøk dersom du har muligheten?

Topp 10 tips til backpacking!

Backpacking er en fantastisk måte å oppdage verden på, og lar deg komme tettere på andre kulturer og levesett enn de fleste andre reiseformer.

Topp 3 oppskrifter med sopp på primus!

Høsten er her, og det kryr av sopp i skogen. Enten du er nybegynner på sopplukking eller erfaren, så er det et hav av muligheter for å finne matsopp der du bor. Hva med å fyre opp primusen og lage et herlig måltid med selvplukket sopp?

Interrail: På skinner gjennom Europa

En sommer på skinner gjennom Europa er et eventyr du sent vil glemme, som tar deg tilbake til en tid da billige flyreiser ikke eksisterte. Vi har laget en guide til hvordan du kan planlegge årets store togeventyr.

Norge på langes (del 4) - Når draumar når bristepunktet

Turlivet er full av kontrastar. Milde sommarnetter vert regnfulle haustdagar. Storslegen høgfjell går over til frodige dalsøkk. Nedtur etterfølgjar opptur. Gleda av å vere akkurat der ein skal vere ender i draumar på bristepunktet.

Norge på langs (del 6) - Troms, eit tapande kapplaup mot vinteren

Kulda borar seg inn i beinmargen og slaps har for lengst funne vegn over skokanten. Sluddet piskar i andletet, og vinden går tvers gjennom både Gore-Tex og ull.

Norgesferie: 5 sommeraktiviteter

Fra varmende svaberg i sør til midnattssol i nord; vi tar deg med Norge på langs med fem spennende sommeraktiviteter.

Norgesferie: 7 gode grunner til å teste SUP i sommer

Kombinasjonen av bevegelse og naturopplevelser er temmelig uslåelig. SUP er en aktivitet som er lett å mestre, som gir deg sol i ansiktet, padletak på blikkstille vann, lyden av bølgeskvulp og lek i vannet. Ikke rart det er lett å bli hekta.