• Rask levering - lager i Norge - Gratis retur!


Bli medlem og få 15% medlemsrabatt* - Fri frakt over 500,-

Norgesferie: 5 langturer å gå i sommer

HARDANGERVIDDA PÅ LANGS
Finse til Haukeliseter 
10 dager

En turklassiker på et av Norges mest populære turområder. Hardangervidda er Europas største høyfjellsplatå, med et åpent viddelandskap som strekker seg fra Hardanger i vest til Rjukan i øst. Ruten fra Finse til Haukeliseter tar deg tvers gjennom Hardangervidda og tar rundt 10 dager å gjennomføre. Det finnes mange DNT-hytter på veien hvor du kan fylle opp sekken med mat eller ta en natt innendørs.

Denne ruten har et variert landskap og turen er middels krevende. Den starter på Finse hvor du går med Hardangerjøkulen ved din side, gjennom steinete, men spektakulært terreng. De neste dagene vil du vandre gjennom det typiske viddelandskapet Hardangervidda er kjent for, før det blir mer kupert mot sørover mot Haukeliseter.

Les mer om turen her

Foto: Marius Dalseg

Foto: Eivind Haugstad

OMVEIEN
Lillehammer til Sognefjorden over Langsua og Jotunheimen Nasjonalpark 
15 dager

DNT lanserte nylig en langtur på 15 dager som starter ved Lillehammer og fører deg gjennom Langsua og Jotunheimen nasjonalpark, før du ender opp ved vakre Sognefjorden. Turen er 222 km lang og på veien passerer du blant annet Galdhøpiggen, Glittertind og Besseggen.

Etappene er lagt opp til at du kan sove og spise på DNT-hytte hver natt, men denne turen er også fantastisk å gjennomføre med telt. Turen er gradert som krevende på grunn av lengde og kupert terreng, men er likevel overkommelig for turvante. På slutten av turen vil du ankomme Utladalen og Vettisfossen som har Nord-Europas høyeste uregulerte fossefall, før du ender opp i Øvre Årdal ved Sognefjorden.

Les mer om turen her

Foto: Marius Dalseg Sætre

OMVEIEN Utsikt fra Galdhøpiggen - en spektakulær Omvei. Foto: Sylfest Horten

NORGE PÅ TVERS
Ved polarsirkelen 
5 - 7 dager

Denne turen befinner seg rett ved Svartisen Nasjonalpark og starter i Junkerdalen ved Saltfjellet i øst, helt inne ved svenskegrensa, og ender ved Glomfjord i vest. På en drøy uke går du fra høyfjellet ut til fjorden, gjennom Nordlands varierte natur. Dette området er kjent for sine store vidder og frodige daler, samtidig som du har flott utsikt mot høye fjell. Du passerer fem DNT-hytter på veien hvor du kan overnatte eller plukke opp mat.

Husk kart og kompass på denne turen, da T-merkingen kan være noe uklar på visse steder.

Les mer om turen her

NORGE PÅ TVERS Saltfjellet Foto:Morten Grøvnes.

BERGENSSTIEN
Oslo - Bergen 
25 dager

Dette er turen for deg som ønsker å være på tur i flere uker. Bergensstien går fra Oslo til Vaksdal, og tar rundt 20-25 dager. På denne turen kan du virkelig komme inn i den unike turrytmen og nyte den fantastiske naturen som binder sammen Øst- og Vestlandet.

Turen starter i Oslo og går gjennom Kongsberg og Blefjell, videre over Hardangervidda, Kinsarvik, forbi Torfinnsheim og til slutt Vaksdal. Etappene er forholdsvis lange, og snitter rundt 20 km dagen. Fra start til slutt er det hele 441 km og 11 983 høydemeter totalt. Turen er rangert som ekstra krevende på grunn av lengde og terreng, men er et flott eventyr som du kan gjennomføre i ditt eget tempo. Kanskje er dette en fin oppvarming for deg som har drømmer om å gå Norge på langs?

Les mer om turen her

BERGENSSTIEN Hadlaskard Hardangervidda Foto: Svein Ulvund

BERGENSSTIEN Høgabu Foto VY.no

RYFYLKEHEIENE PÅ LANGS
SignaTUR RYGER 
12 dager

Denne turen er en SignaTUR, som vil si at den er kvalitetssikret som en av Norges ypperste langtur, nøye utvalgt og anbefalt av DNT. Turen er 250 km lang og strekker seg fra Haukeliseter til Kvitlen. Du starter vandringen blant høyfjell og ender opp ved frodige Ørsdalen og Ørsdalsvatnet. Rundt dag 7 vil du bevege deg inn i et av de aller viktigste områdene for villrein, i Dyraheio landskapsvernområde. Husk å ta med deg kart og kompass, for deler av denne ruten mangler T-merkinger.

Turen gjennom Ryfylkeheiene trenger ikke bare være én langtur, men kan deles opp i flere kortere turer. Det er mange inngangsporter til ruten, slik at du selv kan velge hvor krevende du vil turen skal være.

Les mer om turen her

RYFYLKE Litle Aurådal Foto- Kevin Molstad Jonas Olsvik

Eg er ikkje eigentleg noko lettvektsentusiast, men på langtur som dette vil lågare vekt gi komfort i kvardagen. For min del handla det også om å redusere belastninga som kroppen vert utsatt for over tid.

Reis til Georgia!

Landet i Kaukasus med vakker natur, smaksrik mat og gjestfri atmosfære trekker stadig flere reisende.

Vårt nye brukt-konsept: Second Life!

Nå kan du kjøpe brukt utstyr på Grünerløkka, og i tillegg levere inn din gamle koffert til oss og få en verdikupong på kr. 300,-!

Bli med på Reparasjonsdag!

Vil du gi ødelagt tur- og reiseutstyr en ny sjanse? Kom innom oss Fredag 24. November!

Solo Travel: klar for å reise alene?

Å reise alene kan by på fantastiske opplevelser, mer fleksibilitet og dypere kontakt med mennesker enn om man reiser sammen med andre. Hva er egentlig solo travelling og hvorfor bør du gi det et forsøk dersom du har muligheten?

Topp 10 tips til backpacking!

Backpacking er en fantastisk måte å oppdage verden på, og lar deg komme tettere på andre kulturer og levesett enn de fleste andre reiseformer.

Topp 3 oppskrifter med sopp på primus!

Høsten er her, og det kryr av sopp i skogen. Enten du er nybegynner på sopplukking eller erfaren, så er det et hav av muligheter for å finne matsopp der du bor. Hva med å fyre opp primusen og lage et herlig måltid med selvplukket sopp?

Interrail: På skinner gjennom Europa

En sommer på skinner gjennom Europa er et eventyr du sent vil glemme, som tar deg tilbake til en tid da billige flyreiser ikke eksisterte. Vi har laget en guide til hvordan du kan planlegge årets store togeventyr.

Norge på langes (del 4) - Når draumar når bristepunktet

Turlivet er full av kontrastar. Milde sommarnetter vert regnfulle haustdagar. Storslegen høgfjell går over til frodige dalsøkk. Nedtur etterfølgjar opptur. Gleda av å vere akkurat der ein skal vere ender i draumar på bristepunktet.

Norge på langs (del 6) - Troms, eit tapande kapplaup mot vinteren

Kulda borar seg inn i beinmargen og slaps har for lengst funne vegn over skokanten. Sluddet piskar i andletet, og vinden går tvers gjennom både Gore-Tex og ull.

Norgesferie: 5 sommeraktiviteter

Fra varmende svaberg i sør til midnattssol i nord; vi tar deg med Norge på langs med fem spennende sommeraktiviteter.

Norgesferie: 7 gode grunner til å teste SUP i sommer

Kombinasjonen av bevegelse og naturopplevelser er temmelig uslåelig. SUP er en aktivitet som er lett å mestre, som gir deg sol i ansiktet, padletak på blikkstille vann, lyden av bølgeskvulp og lek i vannet. Ikke rart det er lett å bli hekta.