• Rask levering - lager i Norge - Gratis retur!


Bli medlem og få 15% medlemsrabatt* - Fri frakt over 500,-

Varekode: 9781784776664
Bradt Guides

Bosnia & Herzegovina reiseguide

299,-


Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Google Privacy Policy og Vilkår for bruk gjelder.
forhåndsbestill
Klikk & Hent
Vennligst velg en butikk.
Velg butikk
Klikk & Hent - Lagerstatus for butikk

Du har allerede en handlekurv med en aktiv butikk, er du sikker på at du vil bytte butikk?

Published: 13th Jun 2022
Size: 135 X 216 mm
Edition: 6
Number of pages: 384

Denne nye, grundig oppdaterte sjette utgaven av Bradt's Bosnia and Herzegovina forblir den eneste fullverdige engelskspråklige guiden til denne kulturelle og friluftsopplevelsesbalkanske korsveien. Skrevet av en ekspert som kom for å frivillig under krigen og endte opp med å bli i nesten tretti år, tilbyr den en unik førstehåndsberetning kombinert med praktisk informasjon som går utover noen annen tilgjengelig guide.

Nytt for denne sjette utgaven er oppdaterte kart, kontakter og detaljert besøksinformasjon som ikke lett finnes online, insiderkunnskap om den stadig skiftende hotell- og restaurantsscenen i Sarajevo, detaljer om nye attraksjoner som taubaner og museer, ny landlig og øko-innkvartering rundt nasjonalparkene, og ny dekning av de grønne og blå stiene på Via Dinarica, som er ytterligere utviklet, spesielt rundt Sarajevo og i Herzegovina. Nye turistknutepunkter som Banja Luka, Tuzla og Mostar dekkes også, mens et nytt kapittel om østlige Bosnia utvider hva du kan se og gjøre i hovedbyene og inkluderer detaljer om nye tilbud for friluftseventyr langs grensen mellom Montenegro og Tara. Denne utgaven inneholder også en komplett gjennomgang av alle vingårdene i Herzegovina.

En rik historie, flott mat, friluftsaktiviteter, natur og fotturer gjør Bosnia og Herzegovina populært i alle aldersgrupper, og Bradt-guiden gir all informasjon som trengs for en vellykket tur, fra vandrerhjem til boutiquehoteller, rimelige spisesteder til fancy restauranter, villmarkseventyr til forretningsreiser.

Om forfatteren: Tim Clancy ble brakt til Balkan av en enkel tilfeldighet sent i 1992, da han fikk skyss fra Tyskland til Kroatia for å bli med på den grasrotrørte hjelpeorganisasjonen Suncokret (som betyr 'solsikke'), som var involvert i hjelpearbeid i en flyktningleir i vestre Herzegovina. Hans tre ukers innsats ble til et to tiår langt engasjement, og han kaller nå Bosnia sitt hjem. Tim jobbet i flyktningleirer med kvinner og barn fra hele Bosnia og Kroatia og opplevde til slutt slutten av krigen som aktiv humanitær i de beleirede østlige kvarterene i Mostar. Å kjøre hjelpekonvoier gjennom hele landet introduserte ham for dets uberørte natur og fantastiske høylandstradisjoner, en side av Bosnia og Herzegovina (BiH) som få kjenner til og som han mente var verdt å hjelpe til med å beskytte og bevare. Etter flere år med utviklingsarbeid i BiH, Montenegro, Albania og Kosovo etter krigen, tilbrakte Tim et år med å vandre gjennom fjellene og lære mer om høylandskulturene. I 2000 dannet han og noen venner Green Visions, den første økoturisme- og miljøverngruppen i landet. Siden den gang har han vært dedikert til miljøaktivisme, økologisk ansvarlig utvikling av BiHs kulturelle, historiske og naturlige arv, og endre det utbredte negative bildet av Bosnia og Herzegovina som en turisme- og miljørådgiver for EU, UNDP og lokale myndigheter. Han grunnla nylig en NGO kalt Terra Dinarica dedikert til bærekraftig utvikling av mega-stien Via Dinarica som strekker seg fra Albania til Slovenia. Denne utgaven er oppdatert av selvutnevnt Balkan-'kjenner', Larissa Olenicoff, som først forelsket seg i regionen etter at hun besøkte Bosnia og Herzegovina i 2011, og betrakter det fremdeles som et av favorittstedene sine å reise gjennom. Hun har jobbet med ulike turismeprosjekter rundt i landet de siste årene, inkludert den initielle kampanjen for Via Dinarica, mega-stiprogrammet gjennom Dinaric Alps, som ble medinitiert av forfatteren av denne boken, Tim Clancy.

Bradt Guides