0

Din handlekurv er tom

Historien om Chillout

 Jarle Moberg og Fredrik Mørch Johnsen - Chillout

Vi brenner for å oppleve verden. En lidenskap det er vanskelig å temme. Jeg husker hvor glad jeg ble når jeg etter søknader, prøver og intervjuer endelig kom inn på universitet i Oxford som jeg hadde kjempet så hardt for å komme inn på. Fremtiden min var lagt og England lå for mine føtter. Så skjedde det noe. Du skal ikke bli med å reise et halv år da Fredrik? Selvfølgelig ville jeg det. Jeg kastet alt, sparte opp penger og bestemte meg for å oppleve verden. Som man lærer av å reise, så går ting ofte ikke som planlagt. 

Masteroppgave

Året etter begynte jeg på Norges Handels Høyskole. Vokst opp blant pappesker, og foreldere som drev eget firma fra garasjen, hadde et ønske om å skape noe selv vokst frem opp gjennom årene. Det var her jeg traff Jarle. Vi havnet i samme faddergruppe og det skulle raskt vise seg at vi begge hadde et ønske om å skape noe. Vi brukte mesteparten av tiden til å reise og diskutere foretningsideer. Takket være en fantastisk kollokviegruppe kunne vi dele fagene opp i mindere emner og lære hverandre sitt tildelt tema. Denne måten å jobbe på har vi ønsket å ta med oss videre til Chillout. Vi tror på å gjøre hverandre gode. Vi skal bry oss, se hverandre og støtte hverandre.

Etter å ha jobbet i over et halvt år med å analysere og konseptiualisere ideen om Chillout ble masteroppgaven levert inn sommeren 2006. Nå begynte prosessen med å kontakte potensielle investorer og strategiske samarbeidspartnere. Chillout var nå mer enn bare en idé...

Som for de fleste gründere viser det seg at man virkelig må kjempe for å sette ideen ut i live. Etter utallige møter og mail, bestemmer vi oss for å klare det selv. Vi låner det vi klarer å få tak i og Jarle bor på kontoret når han ikke jobber på Island for å spare opp penger. Vi tar på oss alt vi kommer over av jobber. Ved hjelp av lån, oppsparte penger og våre gode venner Maren og Lene som investorer går vi inn i en intensiv periode med oppussing og ferdigsstilling av vårt pilotprosjekt i Bergen. 

Første butikken i Bergen

1. november 2007 åpner vi nervøse, men ivrige opp dørene for publikum. Like før har vi skaffet oss vår første ansatt, bosatt 4 etasjer opp i samme bygg og som deler gang med butikken! Helt utrolig at en så bereist person tilfeldigvis skulle bo over butikken. Vi blir flinke på kaffelagingen og gleder oss til å endelig kunne treffe våre kunder. Selv om vi er helt nye og har liten erfaring blir vi heldigvis godt mottatt bland bergensfolket og konseptet sprer seg raskt rundt i byen og til media.

Året etter mottar vi årets Lehmkuhlpris i forbindelse med Lehmkuhlforelesningen på NHH 23. Mars 2008 og vi møter daværende finansminister Kristin Halvorsen over lunsj og som selvfølgelig er imponert over konseptet. 

Vi åpner vår andre butikk!

Chillout har begynt å bli noe som mange har begynt å få et forhold til, men det forandrer ikke at vi alltid kommer til å ha et lidenskaplig ønske om å bringe konseptet videre. De sier at historien har lett for å gjenta seg. Butikken i Markveien ble til på samme måte som hele konseptet begynte. Jeg hadde overnattet hos en kamerat og var på vei til flytoget da jeg gikk forbi lokalet i Markveien. Jeg tittet inn og tenkte. Wow, her må vi åpne vår neste butikk. Denne gangen var det min tur til å spørre. Det var bare å ta opp telefonen å ringe. Jarle, vi skal ikke starte butikk i Oslo da? Uten å egentlig ha penger, satt vi noen uker seinere med signert kontrakt og viste egentlig ikke hvordan det skulle gå sånn økonomisk sett. I dag er Chillout i Markveien en liten institusjon på Grünerløkka!

Bogstadveien! 

Det samme gjentok seg noen år etter da vi kom over lokalet i Bogstadveien. Før vi viste ordet av det var butikk nr. 3 på plass. Våre ansatte har nok innsett at vi er litt vel impulsive noen ganger og at det er noe de må leve med. Vi er utrolig stolte over hvor langt vi har kommet, hvor flinke ansatte vi har og ikke minst for fantastisk mange reiseglade sjeler som finner veien inn dørene og inn i vårt univers. Vi gleder oss til veien videre og håper du vil være med på å dele vår lidenskap for å oppleve verden og ikke minst være med på å ta vare på den slik at andre etter oss kan fortsette å gjøre det samme. Vi liker og tror at Chillout skal være en unik følelse vi er med på å spre i en lang tid fremover.

 

Nyhetsbrev