0

Din handlekurv er tom

Overnatting i hengekøye

Ta hengekøyen fatt og dra ut like utenfor døren din. Nederst får du 10 gode tips til din først natt i hengekøye.

Hengekøyetur

Nå er det nærmiljøet som står i fokus. De korte turene – og utforske områder med minst mulig folk der du bor.
Det kan være krevende, men det er viktig å finne små eventyr i hverdagen. Vi tipser deg om hvordan du får mest mulig ut av nærmiljøet ditt – ta med deg hengekøyen ut og oppdag hvordan enkle og korte turer kan bli store opplevelser.

De siste årene har hengekøyetur fått stor popularitet, ikke uten grunn! Å kunne sovne under stjernehimmelen i frisk luft er en drøm for mange. Samtidig som to trær er alt man trenger for å komme seg på tur. Både for voksne og barn kan hengekøyer være en gøy måte å tilbringe tid med familien. Hvis man ikke har mulighet til å komme seg ut i skogen, har man kanskje en hage eller balkong som kan gjøres om til et nytt rom å utforske for dagen.

For å kunne tilbringe en natt eller to ute i hengekøye anbefaler vi en hengekøye som er stor nok til både et varmt liggeunderlag og en god sovepose. Det er viktig å ikke undervurdere kulden om natta, å holde varmen er viktig for en vellykket tur. Mat er en annen faktor som spiller en stor rolle på tur. Ved siden av kvikk lunsj og appelsin, er det stor stas å ha med pannekakerøre eller grillpølser på tur. Det er viktig å sjekke om det er bålforbud i ditt nærområde, det beste alternativet er å ta med seg en brenner eller stormkjøkken. En annen viktig ting for mange er kaffe. Det finnes det mange ulike måter å trakte kaffe på tur. Gjør det enkelt men godt. Ta med ferdig kvernet kaffe, kok opp vann og bruk en sammenleggbar trakter på toppen av turkoppen din.

Pannekaker - enkelt og veldig godt

Jetboil til koking av vann

Dagsturer i nærmiljøet er også viktige. Gjør litt mer ut av gåturen ved å ta med varm drikke på termosen, bruk en mattermos til å holde lunsjen varm. Finn en benk, og nyt påskequiz eller et slag yatzy i solen. Det er lov å håpe at påskeværet vil komme!

10 tips til din første hengekøyetur

 

  • Det finnes mange ulike hengekøyer. Det er viktig å tenke på høyde og om du ønsker plass til liggeunderlag, sovepose og sekken din. Det høres kanskje fint ut å dele en dobbel hengekøye, men vi anbefaler at du sover alene. En dobbel har ofte plass til et liggeunderlag og en god sovepose. Husk tau! Flere hengekøyemerker selger dette separat.
  • Prøv deg frem til hvilken liggeposisjon du liker best. Man kan stramme opp hengekøya for å unngå «bananstilling». Noen typer hengekøyer ligger man både rett og på skrå.
  • Bruk et liggeunderlag som er isolert og holder godt på varmen. Det kan fort bli ekstra kaldt over natten. Dette gjelder like mye vinter som sommer.
  • En sovepose som holder deg varm er viktig, husk at liggeunderlag og sovepose burde brukes sammen og ha god kvalitet. Liner til soveposen er med på å isolere og er enkel å vaske.
  • Tilbehør som tarp, myggnett og oppbevaringssling til sekken er veldig lurt. Man vet aldri hvordan været kan skifte. Tarp beskytter godt mot regn og vind, husk å stram godt til. Mygg og knott er et kjent problem på sommerhalvåret, og et myggnett kan være en redning for en god opplevelse.
  • Kle deg godt. Husk at ull er gull året rundt, holder svetten unna og du blir ikke kald. En hals og tynne hansker av ull, samt gode ullsokker er deilig å ha når solen går ned.
  • Reis aldri langt unna første natten, det er fint å ha en testnatt før man bestemmer seg for hvor langt og hvor mange netter man ønsker ute i skogen.
  • Litt luksus på tur er aldri feil. For ekstra komfort kan du bruke en oppblåsbar dunpute og isolerte camp booties.
  • Kjekt å ha med: Hodelykt, lommekniv, brenner, gas, utstyr til matlaging, spork, kaffekopp og termos.
  • Husk å ta med din egen søppel. L a det aldri være synlige spor etter deg i naturen.

Aktuelle produkter


Nyhetsbrev