0

Din handlekurv er tom

Livet på veien trenger ikke å være tungt!

En vellykket backpacking-tur starter med en godt oganisert og smart pakket sekk, og når det kommer til pakkingen er det definitivt den gylne reglen om 'mindre er mer' som gjelder. Lange reiser kan være krevende nok i seg selv, om man ikke i tillegg stadig må grave febrilsk rundt i en rotete sekk eller måtte drasse halve verden rundt på saker og ting man egentlig kunne lagt igjen hjemme.

Er du en som alltid føler at du tar med deg for mye ting hjem fra tur? Da er dette tipsene for deg!

 

1. Lag en pakkeliste!

Lag en pakkeliste!

En smart pakket sekk starter med en smart plan.

Ta penn og papir fatt, og begynn med å lage en oversikt over ting du ha med fordelt inn i ulike kategorier, som for eksempel "klær, undertøy, toalettsaker, elektronikk" og la det være en del mellomrom mellom hver av kategoriene.

Lag deretter noen punkter under hver kategori, der du spesifiserer ting som hører med til hver av disse hovedkategoriene, som for eksempel "TOALETTSAKER: toalettmappe, tannbørste, tannkrem, ansiktssevietter, antibac..."

Å lage en liten firkant bak hvert punkt er også lurt - da kan du tikke av for hver ting du har skaffet og som er klar til å pakkes ned.

2. Eliminere!

God oversikt er viktig!

Hvor viktig er egentlig den bluetooth-høyttaleren? Eller den ekstra langbuksen?

Når man har summert opp alle tingene på pakkelisten og har sekken er ferdig pakket, kan vi nesten garantere deg dette: det er for mye!

En prøvepakking av sekken før du reiser er smart, fordi det gir deg sjansen til å kjenne på vekten og nettopp vurdere om det er ting du enten kan erstatte med lettere alternativer, ha med mindre av, eller eliminere helt og holdent fra pakkelisten.

De fleste blir overrasket over hvor lite de egentlig trenger å ha med seg!

3. Rock og rull!

 Rull klærne i stedet for å brette!

Et gullende godt tips til klespakkingen: rull, ikke brett!

Å rulle klær sparer maksimalt med plass i sekken, og er i tillegg en fin måte å både kategorisere klær på, og ikke minst lett få oversikt over plaggene du har med deg.

Noe vi har lært oss å ikke leve uten er pakkesystemer for klær. Disse kommer i flere ulike typer, størrelser og farger, men felles for alle er at de lar deg organisere klær i egne beholdere slik at du lett og raskt finner frem til nytt skift på turen.

Noen av disse pakkeposene kommer også med separerte rom for rent og skittent tøy, noe som gjør det lekende lett å holde alt sammen ryddig og renslig.

Se vårt utvalg av disse geniale pakkesystemene her og her.

4. Vask på veien!

Vask klærne på reisen!

Skal du på en lang backpacker-tur på 3, 6 eller 12 måneder så trenger man å vaske klærne på veien etterhvert som man bruker dem.

Vaskehaller og automater finnes over hele verden, men det kan være mye mer frigjørende og enkelt å ta saken i egne hender og heller vaske dem selv. Å vaske klær kan man gjøre i en helt vanlig vaskeservant, og med forholdsvis lite utstyr for hånden.

Vi har propper, vaskemidler og klessnorer som tar veldig liten plass og sparer deg for massevis av tid til leting etter maskiner.

5. Plass til overs!

Backpacking på interrail!

Dette punktet henger sammen med #2, men fortjener sin egen forklaring.

Uansett hvor du er på reise, så kommer man til å trenge å ta med seg mat på veien. Det ville jo føles litt unødvendig å bære en handlepose ved siden av ryggsekken i byen eller på toget, så pass på at du alltid har litt plass til overs etter at du har pakket med deg alt du trenger til mat og drikke på reisen.

En erfaring man ofte gjør seg etter en langreise jorden rundt er at det alltid også er ting og tang man ønsker å ta med seg hjem, fra de mange stedene man har besøkt - enten det er et minne til deg selv eller et suvenier til familien.

Gjør deg selv en tjeneste og pakk lett, lite og med litt rom til overs - så vil du garantert takke deg selv senere.

God tur! ;)

Tekst og layout: Jon Vegard Næss


Nyhetsbrev