0

Din handlekurv er tom

De er stilige, lette i vekt, holder drikken kald og inneholder til og med også et par små helsefordeler: derfor digger vi kobberkrus!

Krus i kobber fra United by Blue

Det er i 2019 nærmest tabu-belagt å snakke om kobberkrus uten å nevne den klassiske drinken Moscow Mule - en forfriskende blanding av vodka og ingefærøl som med tider og stunder har steget og sunket i populæritet siden 1940-tallet.

Takket være en blomstrende hipster-bølge har både drinken, og kobberkruset som den på strengt tradisjonelt vis serveres i, fått sin velfortjente renessanse.

Og det med gode grunner!

Kald drikke

På grunn av dette metallets unike evne til å lede, vil det nærmest 'kopiere' temperaturen til drikken du heller i det, og holde det slik i mye lengere tid enn andre metaller og materialer.

Dette gjør et kobberkrus til en den perfekte beholderen for kald drikke på varme dager - enten det er ute på tur eller under parasollen hjemme.

Stil

Krus i kobber ser klassiske, stilfulle og kule ut - trenger vi si mer?

Antibakterielle egenskaper

Kobber har naturlig antibakterielle egenskaper. Sivilisasjoner fra langt tilbake observerte at vann som ble oppbevart i kobber-beholdere holdt seg friskt lengere - og senere nå når vitenskapen kan forklare hvordan og hvorfor, er det all grunn til å gjøre dette til enda et punkt for hvorfor vi digger å bruke kobber til drikken.

Og så var det helsa...

Kobber er et mineral som finnes naturlig i menneskekroppen vår, og som er essensiell for normal kroppsfunksjon - nærmere bestemt for immunforsvaret, produksjonen av røde blodceller og for nervesystemet.

Å drikke av et kobberkrus fungerer litt som å spise mat av en stekepanne i støpejern: den mikroskopiske mengden mineraler du får i deg under moderat bruk skal bare være bra for deg - selv om det selvsagt alltids er meninger for og imot.

Alt med måte, tenker vi!

Tekst: Jon Vegard Næss / Bilder: United By Blue


Nyhetsbrev