0

Din handlekurv er tom

Å fly med baby og små barn kan være en prøvelse for både foreldre, medpassasjerer og ikke minst barnet selv.

Sterke sanseinntrykk som store folkemengder, støy og trykkforskjell i flyet kan være nok til å vippe både små og store av pinnen, og gi dere en sur start på en ellers fin reise.

Heldigvis finnes det noen smarte og vel-prøvde tips for hvordan man kan gjøre flyturen så smidig som mulig, slik at hele familien kan få en god start, fra innsjekkingen hjemme til utgangen på destinasjonen.

Her er våre 5 beste tips for en vellykket flytur med baby og små barn!


1. Dobbeltsjekk!

Forskjellige flyselskaper har ulike regler og retningslinjer for baby og barn under 2år som medpassasjerer.

Når det gjelder selve billettprisen, tilbyr enkelte flyselskaper en prosentvis lavere pris basert på voksenbilletten, mens andre praktiserer en fastsatt sum.

Prioritert innsjekking er et hett tips. Dette er inkludert som standardvalg i billettprisen hos de aller fleste selskapene, men det kan lønne seg å dobbeltsjekke - spesielt om du reiser med et lavpris-selskap.

Bagasjeregler og tilgjengelighet av barnesete ombord er også verdt å sjekke opp på forhånd, men den gylne reglen er at graden av service og komfort om bord øker med kvaliteten - og ofte prisen - på flyselskapet dere reiser med.

2. Fly sent eller tidlig!

Det er to grunner til at det generelt sett er bedre å fly ektra tidlig eller sent på dagen.

For det første er dette ofte de minst folketette tidene på både flyplassen og i flyet, noe som vil gjøre prosessen med innsjekking og på- og avstigningen minst mulig strabasiøs for dere og barnet.

For det andre er dette tider der barnet allerede er vant til å sove, eller har ekstra lett for å duppe av. I tillegg opplever mange at den konstante duringen ombord på flyet ofte virker beroligende på barnet, og hjelper med å holde dem søvnige.

Trykkforskjellen under takeoff og landing kan imidlertid virke vond i ørene til babyer og små barn, så bruk denne tiden til å amme eller gi mat hvis du kan.

3. Pakk smart!

En lett og stategisk pakket reisesekk eller koffert kan fort bli noe du takker deg selv for på flyreise med små barn.

Selvom det kan virke fristende å pakke håndbagasjen stappfull av ting "just in case", vil det sannsynligvis bli mer frustrerende enn nyttig å drasse rundt på de ekstra kiloene og grave deg gjennom et fjell av ting for å finne frem til favorittlekene.

Pakk de viktiste tingene som blant annet klær, mat, snacks, smekke, bleier, wipes og leker, og orgnisere disse slik at du finner dem raskt og enkelt når det trengs.

Det er alltid lurt å ta med litt ekstra av forbrukstingene som mat, bleier og wipes i tilfellet dere har en lengere mellomlanding eller forsinkelse.

Når det er sagt - glem heller ikke deg selv! Å subbe rundt med en topp som ser ut som en brukt smekke er ikke veldig stilig, så ta med litt ekstra skift til deg selv også.

Trenger du ekstra pakketips, anbefaler vi deg å lese Våre 5 beste pakketips!

4. Smisk deg frem!

En skrikende unge kan produsere oppgitte blikk og irritert kremting, sukking og stønn fra utålmodige voksne medpassasjerer.

Når uhellet først er ute og barnet har låst seg i hyle-modus, kan det være smart å ha noen gode triks i ermet: godteri og snacks til store og små!

En liten sjokolade eller annet godteri kan ha en magisk evne til å snu opp-ned (eller ned-opp) på humøret til både skrikende barn og sure voksne medpassasjerer, og dermed i det minste gjøre en kjip situasjon til noe litt mer håndterlig.

Lavt blodsukker kan påvirke humøret til folk i alle aldre, men de fleste voksne vil vise mer sympati og forståelse for en vanskelig og stressende situasjonen så snart de får samlet seg litt.

5. Skru ned tempoet!

Husk at det å fly kan være en voldsom opplevelse for et lite barn.

Med massevis av nye sanseinntrykk som skal fordøyes, hjelper det lite å legge opp til et stressende rotte-res i et forsøk på å gjøre flyturen så raskt unnagjort som mulig.

Beregne heller ekstra god tid, og forsøk å bevare roen selv i de stressende situasjonene.

Å fly burde være en spennende og gøyal opplevelse, og følger du barnets egne premisser og disse tipsene, er vi sikre på at hele familien kan få mest mulig ro og glede ut av flyreisen og en magisk start på ferien.

God tur! :)

Tekst og layout: Jon Vegard Næss


Nyhetsbrev