0

Din handlekurv er tom

Hengekøyen er tilbake og populær som aldri før!
Et lite dypdykk inn i historien, viser at hengekøyen hadde sitt utganspunkt som overnattingssted i Sentral- og Sør-Amerika for over 1000 år siden. Når moderne forskning og vitenskap nå forsøker å dekode urgammel visdom, er det mye som tyder på at denne måten å sove på har en solid forankring i god helse og søvnkvalitet.
Vi gir deg 3 gode grunner til å velge hengekøye som overnattingssted!

1. Lett å finne den perfekte plassen!

Alt du trenger er to trær og et opphengs-kit - kan det bli enklere?

Denne fleksibiliteten gjør at du kan finne overnattingsstedet ditt mye lettere og kjappere enn til i motsetning med et telt.

Ikke det at vi ikke synes telt er en god idè, men i vår og sommersesongen og med riktig tilbehør, er det få argumenter mot å legge overnattingsstedet mellom trærne på neste tur ut i skog og mark!

2. Lett å ta med!

Hengekøye på tur - pakking

Ut på tur, aldri sur... med mindre man ender opp med å drasse på det gamle teltet du fikk av bestefar, som kjennes ut som om pålene er laget av bly.

Tar du med deg en hengekøye i stedet, sparer du plass og vekt i sekken, og er det fare for både regn og stikkemygg, finnes det både tarp og myggnett som enten kan legges til som tilbehør eller fåes sammen med hengekøyen i en komplett pakke, som denne.

Det er for øvrig ingen hemmelighet at vi i Chillout liker å pakke smart og lett på tur og reise!

3. Gir bedre søvn (i følge forskning)!

Sove i hengekøye

Når måter å gjøre ting på har risset seg inn i vår kultur på i form av eldgamle tradisjoner, liker vi å tro at det er for en grunn.

Når det gjelder hengekøyen som overnattingssted, er dette selve utgangspunktet for denne enkle men supersmarte konstruksjonen, som kommer i et forbausende antall variasjoner: spreader-bar, mayan, brazilian, naval, venezuelan og kanskje den mest kjente travel hammock
 som vi oftest ser hengende mellom trærne her hjemme og ute på tur.

En Sveitsisk studie viser at overnatting i hengekøye gir lengere og dypere søvn, spesielt i N2-stadiet, bedre kjent som REM-søvn. Dette kan argumenteres med at en hengekøye er fri for presspunkter for kroppen, og at den forsiktige vuggingen som lett oppstår minner oss underbevisst på vår tid som spedbarn.

 

Uansett om du velger å lene deg på gammel visdom, nyere forskning eller bare lar nysjerrigheten røres av de nye mulighetene overnatting i hengekøyene gir, er vi sikre på at hengekøyen vil bli en hit i år også.

God tur! :)

Tekst: Jon Vegard Næss / Bilder: Ticket To The Moon

 

 

 


Nyhetsbrev