Hvordan fungerer Hubba NX i møte med vær og vind?
Teltet har blitt brukt i liten storm i på fjellet, i 30 grader på et svaberg og i mange timers regn på Hardangervidda. Med en stor åpning og ventilasjonsluke er dette teltet som skapt for varme dager. Innerteltet holder mygg og andre insekter unna – det er viktig på sommerens fjellturer.
Teltet har også stått stødig i dårlig vær, gang på gang. Når alle bardunene er spent står teltet stødig, selv om jeg selv har vært overbevist om at jeg kommer til å blåse bort. Det er viktig å sette opp teltet med kortsiden mot vinden, slik at det er mindre overflate for vinden å ta tak i.
Tips: Skaff deg et footprint for å beskytte underduken på teltet. Dette gir også muligheten til å sette opp ytterduken først, så innerteltet holder seg tørt når det regner.
Hubba NX er ikke et vintertelt, og har ingen funksjoner som er rettet spesifikt mot telting på snø. Jeg har brukt teltet i skogen på vinterstid, der den eneste utfordringen har vært å få teltpluggene ned i den harde snøen. Siden teltet er selvstående, har det ikke vært et stort problem.
Å telte i skogen er én ting, men å telte i dyp snø på fjellet er noe helt annet. Jeg ville aldri brukt teltet på fjellet i de kaldeste månedene. Det er en grunn til at friluftsutstyr deles inn i kategoriene 3-sesongs og vinter, for vinter er en helt egen greie som trenger spesifikt utstyr.