0

Din handlekurv er tom


Utstyr: Nye favoritter å ha med på tur

 

Etter syv netter i skogen har vi funnet flere nye turfavoritter.
De nye favorittene har vært uunngåelige gjennom hele uteuka, og kommer garantert til å bli med oss på flere turer fremover. 


Tekst og foto: Julia Gundersen og Vilde Vollevik / Magasinet Glimt

Lurer du på noe eller har du gode innspill? Tips oss på redaksjonen@chillout.no
1.
PAKKEPOSER

 

Vi bruker vanntette pakkeposer til det meste; til å lage system i sekken, til å holde ekstra skift og elektronikk tørt, og til å pakke mat i - i tilfelle noe skulle lekke ut.

Pakkeposer i forskjellige farger gjør det lettere å se hvor du har hva, uten å måtte ta ut alt fra sekken hver gang.

Et tips er å pakke de viktigste tingene slik som førstehjelpsutstyr og tørt skift, i de mest synlige og fargerike posene. Da blir det lett for både deg og turfølget ditt å finne det frem, om det skulle bli nødvendig. Utsolgt
Utsolgt

Utsolgt

Utsolgt2.
TERMOKOPP

 

Hold kaffen god og varm til siste skvett med en god termos.

Vi elsker de isolerte termokoppene fra Klean Kanteen - de er helt tette og holder på varmen lenge. Termokoppene er favoritter i både hverdagen og på tur!

Som et supplement til termokoppen sverger vi til de enkle koppene fra Fold-a-cup. De er sammenleggbare, tar lite plass, og i dem heller vi varm drikke fra termokoppen slik at vi får en liten varmekilde å varme fingrene på. Utsolgt
Utsolgt


Utsolgt
Utsolgt3.
CAMPTØFLER 

 

Ingen ting er som å skifte til tørre sokker og tre over camptøfler etter en lang mars i svette sko.

Gjennom uteuka har camptøflene fra Exped vært en stor favoritt. Tøflene er fylt med kunstfiber og varmer godt. Sålen er slitesterk, noe som gjør at du kan bruke disse tøflene rett på bakken hvis du trenger å bevege deg rundt i leiren.

Tøflene har blitt en stor favoritt hos oss og er alltid med oss på tur!Utsolgt
Utsolgt4.
OPPBLÅSBAR PUTE

 

Ønsker du ekstra komfort gjennom utenatten er det ikke tvil om hva du bør prioritere. En liten oppblåsbar pute kan øke søvnkvaliteten betraktelig, og løfte turen enda et nivå. Den gir det lille ekstra, samtidig som den knapt merkes i sekken.

I motsetning til en sammenbrettet genser vil en slik pute holde seg stabil i løpet av natten, og du slipper å våkne med stiv nakke. En favoritt vi ikke trodde vi trengte, men som har gjort uteuka litt ekstra behagelig. Utsolgt
Utsolgt
Utsolgt
Utsolgt5.
VILLMARKSKNIV

 

En god villmarkskniv kan brukes til mye; oppkutting av grønnsaker, spikking av pølsepinner og til fyring av bål. Uunngåelig på tur! Utsolgt
Utsolgt
Utsolgt
Utsolgt6.
LETTE TURSKO

 

Selv korte turer krever godt skotøy, spesielt når du bærer tung sekk.

Under uteuka fraktet vi både mat, vann og ved, i tillegg til det vi trengte av telt-og overnattingsutstyr. Dette gjorde sekkene merkbart tunge, til tross for at vi ikke gikk veldig langt. Vi ønsket derfor gode og utprøvde sko, både for å være sikre på å unngå gnagsår, og ha det komfortabelt.

Valget falt på lette terrengsko, et skopar vi også bruker til dagsturer og løpeturer i marka. Skoene hadde ikke gore-texmembran, men det var heller ikke noe vi savnet i vårvarmen, hvor det var viktigere med gode pusteegenskaper. Utsolgt
Utsolgt

Utsolgt
Utsolgt7.
SAMMENLEGGBAR LYKT FRA GOAL ZERO

 

Når mørket inntar skogen er det fint med en lysskilde i leiren. Det er både praktisk og koselig, og gjennom uteuka har vi landet på en favoritt.

Lykten Crush Light Chroma fra Goal Zero er lett og enkel å pakke. Lykten kan skifte mellom 6 forskjellige farger, i tillegg til den veldig koselige «candle flicker mode» som gir samme effekt som et levende lys. Den har i tillegg 3 forskjellige settinger for hvitt lys. Lykten pakkes helt flat og lades opp med USB eller det innebygde solcellepanelet.Utsolgt


Kanskje du også er interessert i:


5 NORSKE
SOMMERFAVORITTER

 

32 kilometer fra fastland flyter det noen holmer og øyer helt ytterst i havgapet – der det skjer noe helt spesielt.
En håndfull fastboende klamrer seg fast her om vinteren.
Øya ligger rett over polarsirkelen, men knapt under mørketidshorisonten – slik at dagene farges i vinterpastell.

 

Lite folk og dagslys, det er likevel et aktivt øyliv året rundt: noen putrer i kjeler som blir til arktisk whisky hos Myken Destilleri, butikken er samlingspunktet for et par timers kaffeslabberas hver dag – og øya tiltrekker seg alt fler som gjør mer ut av dagens hjemmekontor ved å bytte ut byutsikt med storm i kastene rundt husknutene.

Se våre fem norgesfavoritter her.


HYTTETUR PÅ BUDSJETT

Har du lyst å reise på hytta, men mangler hytte? I Norge er vi så heldige at det finnes mange hytter som kan leies, til alles disposisjon. Setter du pris på god, gammeldags standard kan du overnatte i hytte for en billig penge.

 

Her er våre tips til hvordan du kommer deg på hyttetur på budsjett – og et par andre rimelige triks til transport, utstyr og matlaging.

 

HVOR SKAL VI REISE
NÅR VERDEN ÅPNER IGJEN?

 

 

Det har vært mange flotte turopplevelser i Norge den siste tiden.

Allikevel er det lov å drømme om den dagen når verden kan begynne å ligne på seg selv, når det er mulig å sitte på en uteservering i Paris, eller tråkke opp gjemte stier for å rekke soloppgangen ved tilslørte fjelltopper.


Her er 21 reisemål å lengte etter
– vi tipser om gode restauranter, store museumsopplevelser og naturens egne mesterverk – som vi håper vi kan besøke om litt.

 


Nyhetsbrev