0

Din handlekurv er tom


Turdessert:
Tilslørte bondepiker


Tekst: Vilde Vollevik / Magasinet Glimt
Foto: Vilde Vollevik

Lurer du på noe eller har du gode innspill? Tips oss på redaksjonen@chillout.no


 

Tilslørte bondepiker er norsk tradisjonsmat på sitt beste. Med enkle ingredienser som fløte, eple, sukker, smør og kavring kan du lage en helt fortreffelig dessert. De myke eplene står i perfekt kontrast til den sprø kavringen, og smaker som sødme og syrlighet danner en fest i ganen.OPPSKRIFT
TILSLØRTE BONDEPIKER

Ingredienser til 2-3 personer:

3 epler

4 ss sukker

2 dadler, kan sløyfes

2 ss kanel

6 ss griljermel/kavring (du kan også bruke havregryn)

3 ss smør

3 dl vann

Kremfløte på boks


Forberedelser hjemme:

Pakk sammen ingrediensene i tette beholdere. Det meste av kokkeleringen kan gjøres ute, men ønsker du å spare tid kan du for eksempel lage eplemosen hjemme. Husk å ta med glass eller kopper å servere desserten i. 

 

Ute:


Kutt opp eplene i små biter. Legg eplene i en gryte og kok opp med vann. Rør jevnlig rundt, og forsiktig mos eplene ettersom de blir mykere. Finhakk dadlene og tilsett i gryten sammen med 1 ss kanel (vil du spare tid kan du gjøre dette steget hjemme på forhånd).

 

I en annen stekepanne eller gryte smelter du smør, og tilsetter deretter griljermel, sukker og resten av kanelen. Rør godt rundt slik at smøret blander seg med griljermelet. 

 

Når eplene er myke og kan moses er det fint om dem får avkjølt seg noen minutter.

 

Legg ingrediensene lag for lag på glass - eplemos, kremfløte, griljermel, eplemos, kremfløte og topp med griljermel til slutt.

 Kanskje du også er interessert i:


LETTERE FJELLSEKK?
Pakkeliste for en fersk gramjeger

I disse dager vokser Ultralight-trenden som bare det, og jeg må si jeg er litt nysgjerrig.

På en tur til Jotunheimen med tre overnattinger skal jeg leve som en «lettvekter» og teste om en lettere sekk gjør turlivet bedre. Alle de små tingene jeg liker å ha med som gir meg litt ekstra komfort, er det verdt å legge det hjemme i bytte mot en lettere sekk? 


10 TIPS TIL Å VÆRE EN
GOD TURKOMPIS

Det er skikkelig fint å være flere på tur; det er noe helt spesielt å ha noen å dele bålkosen, naturopplevelsen og morgenkaffen med. De gode historiene kommer ofte under åpen himmel, og det er fint å ha noe å se tilbake på sammen.

Men, noen ganger kan turkompisen bli til irritasjon og besvær og det tærer på den gode stemningen. Hva er egentlig hemmeligheten til å opprettholde god stemning i leiren?

 


Gleden med gåstaver

 

Gåstaver er ikke lengre bare forbeholdt den eldre garde; flere og flere fjellfolk i alle aldre tar staver i bruk.

Et par gåstaver kan gjøre store underverker for både tur og kropp, og listen over fordeler er lang.

Bruk av gåstaver er svært god trening for hele kroppen, hjelper på styrke og balanse og sist men ikke minst skåner det knærne som skal holde til utallige turer livet ut. 

 

Nyhetsbrev