0

Din handlekurv er tom


Tortillatrenden

«Tortillatrenden» gikk viralt under pandemien. Da verden holdt seg hjemme i karantene var det mange som ble kreative i matveien og fant opp morsomme og nye måter å spise og drikke normale matvarer på.


Tekst og foto: Vilde Vollevik / Magasinet Glimt

Lurer du på noe eller har du gode innspill? Tips oss på redaksjonen@chillout.no«Tortillatrenden» er rett og slett en ny måte å spise tortilla på. I stedet for å lage en klassisk wrap bretter du tortillaen på en spesiell måte og ender opp med en trekant full av digg fyll.

Vi tenkte det var på tide å teste ut denne trenden på den beste mulige måten. Vi tok med stekepanne, gassbrenner og ingredienser ut i skogen og lagde oss litt av et festmåltid.

Vi har kommet frem til fire forskjellige smakskombinasjoner å ha i tortillaen. Dette er perfekt turmat (og hverdagsmat) - supergodt og enkelt å lage!Dette trenger du av utstyr:


Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Sold outFremgangsmåten er enkel:

Fordel ingrediensene til hver sin 1/4 av tortillaen. Lag et lite snitt nederst på tortillaen. Brett tortillaen tre ganger så den blir formet som en trekant. Stek på medium varme på hver side.


Her er våre favorittkombinasjoner:

 

 

TACO

Avokado
Paprika
Bønner med tacokrydder
Salsa
Mais
Ost


ITALIA

Mozzarella
Tomat
Pesto + litt grønt
Salami eller pepperoni (vi gikk for en vegansk versjon fra merket Astrid og Aporna)FALAFEL OG HUMMUS

Falafel
Hummus
Tomat + litt grønt
Salat


DESSERT

Bær (vi valgte blåbær, men jordbær er også veldig godt)
Banan
Nutella
Peanøttsmør

 

 

Test noen av oppskriftene selv - eller lag din helt egen vri!

Vi kan virkelig anbefale dette som turmat på det varmeste. Hva du har i tortillaen er det bare fantasien som setter grenser for, men her har du litt inspirasjon til neste gang du skal ta med måltidet ut! Tortillaen kan også stekes over bålet i en bålpanne.
Kanskje du også er interessert i:


Matvettregler for lengre turer

Det er ikke lett å planlegge mat for de lange turene med sekk på ryggen. Ikke nok med at sekken fylles opp med turutstyr og klær, nå skal du ha med deg en god del mat også.

Mange faktorer spiller inn, som vekt, energi, næringsstoffer og smak. Fokuset er ikke rettet mot å kokkelere de deiligste oppskrifter over bålet, men heller på å pakke fornuftig slik at du ikke blir gående sulten og sliten på tur.

Et sett med matvettregler er fint å ha i bakhodet som en guide og inspirasjon når du pakker mat til den neste langturen.


TELT VS HENGEKØYE

Hvordan skal du tilbringe din neste utenatt? Liker du komforten av et telt eller naturopplevelsen i hengekøya? Det er fordeler og ulemper ved begge, og det beste er kanskje å prøve seg fram. Noen har en soleklar favoritt, mens andre varierer mellom begge.

Er du usikker på hva du skal velge på neste overnattingstur ute i det fri? Som en liten hjelp har vi har spurt Chillout-ansatte om deres favoritt.
Oppbevaring av turmat:
3 gjenbrukbare favoritter

Gjenbrukbart matpapir, sammenleggbare boller og oppbevaringsbokser
– og selvfølgelig vannflasker som kan brukes igjen og igjen.


Vi har funnet nye favoritter som gjør det litt enklere å kutte ut engangsplasten.

 


Nyhetsbrev