0

Din handlekurv er tom


Enkel turmat:
Toast med pesto & mozzarella


Tekst: Vilde Vollevik / Magasinet Glimt
Foto: Vilde Vollevik

Lurer du på noe eller har du gode innspill? Tips oss på redaksjonen@chillout.no


 

Første gangen jegsov ute alene hadde jeg ikke peiling på hvordan jeg skulle bruke en gassbrenner. Jeg var redd for gassbeholderen og kunne så vidt bruke en lighter. Det var sjeldent jeg lagde mat ute, og turmaten gikk som regel i brødskiver, noe som er greit nok, men etter hvert ble jeg lei og nysgjerrigheten for matlaging utendørs vokste. Jeg har alltid vært glad i å lage mat, så hvorfor skulle jeg ikke kunne lage de samme gode rettene ute på tur?

 

Først og fremst måtte jeg lære meg å bruke gassbrenner og gass. Etter å ha lært meg dette dro jeg ut på min første tur med mat og drikke som måtte varmes. På denne turen hadde jeg ikke noe annet valg enn å klare det.

 

Nå er jeg trygg på utstyret mitt og interessen for matlaging vokser og vokser. Mat på bål har også vært en spennende og ny måte å tilberede mat på, men er hakket mer krevende enn å bruke gassbrenner. Å lage bål er i seg selv en kunst, og det er sjeldent jeg lager mat på bål uten en liten gassbrenner på lur nederst i tursekken.

 

Mitt tips er å bli trygg på matlagingsutstyret, og deretter sette i gang med kokkeleringen! Det trenger ikke være avansert; oppskriften jeg deler her er enkel og utrolig smakfull. Du velger selv om du vil tilberede over gassbrenner eller prøve deg på et skikkelig digg bålmåltid.OPPSKRIFT
TOAST MED PESTO & MOZZARELLA

Ingredienser til 2 personer:

8 brødskiver
1 stor ball mozzarella
2 tomater
En neve spinat
4 ss pesto
Urtesalt og pepper (kan sløyfes)


Fremgangsmåte:

 

Toasten kan enkelt forberedes ute. Pakk alle ingrediensene i en vanntett pakkepose, ta med kniv og en enkel skjærefjøl og prepp maten når du ankommer leiren. Ikke glem toastjernet!

Ute:

Smør et godt lag med pesto på to brødskiver. Skjær opp tomat og mozzarella i tynne skiver og plasser på den ene brødskiva. Legg på et par spinatblader og dryss til slutt over urtesalt og pepper. 

Legg brødskivene oppå hverandre og stek i toastjern til skivene blir sprø, og osten smelter. Vend om på toastjernet slik at toasten blir stekt godt på begge sider. Steketid vil avhenge av gassbrenneren, vær og vind, men det er fint å beregne ca. 5 minutter på en toast.

 


Dette trenger du av utstyr:

TOASTJERN

Toastjernet fra Eagle er superlett og laget for turbruk. Det kan brukes over bål og gassbrenner. Med toastjernet kan du lage toast med masse godt fyll - favoritten vår er selvfølgelig oppskriften i denne artikkelen. 

 

TURKNIV

Turkniven fra Morakniv er en universal kniv som kan brukes til det meste. Bruk den til å kutte opp ingredienser til måltidet, eller til å lage startved til bålet. Turkniven er alltid med i sekken!

 

GASSBRENNER OG GASS

Ønsker du å lage denne oppskriften uten bål trenger du en gassbrenner. MSR Pocket Rocket et godt og lett alternativ som tar lite plass i tursekken. På bildene har vi tatt i bruk brennerhodet til Jetboilen med «pot support». Husk å ta med deg gass!

 

MATPAPIR I BOMULL OG BIVOKS

Det gjenbrukbare matpapiret fra Abeego har blitt en stor favoritt i matlagingsutstyret. Matpapiret er laget av økologisk bomull og smurt inn med bivoks. I dette matpapiret oppbevarer vi grønnsaker, brødskiver og andre ingredienser vi trenger på turen. Når du kommer hjem igjen er det bare å vaske matpapiret med varmt vann og litt såpe. Enkelt og ikke minst miljøvennlig!

 

SKJÆREBRETT

Velg en lett og liten fjøl som kan brukes til både tallerken og skjærebrett. Fjøla fra GSI er laget i 100% naturlig og miljøvennlig bambus og er helt BPA-fri og naturlig antibakteriell.


Sold out

Sold out

Sold out

Sold out
Kanskje du også er interessert i:


LETTERE FJELLSEKK?
Pakkeliste for en fersk gramjeger

I disse dager vokser Ultralight-trenden som bare det, og jeg må si jeg er litt nysgjerrig.

På en tur til Jotunheimen med tre overnattinger skal jeg leve som en «lettvekter» og teste om en lettere sekk gjør turlivet bedre. Alle de små tingene jeg liker å ha med som gir meg litt ekstra komfort, er det verdt å legge det hjemme i bytte mot en lettere sekk? 


VESTFOLD:
3 PERLER VED KYSTEN

Vi har brukt fire dager på å besøke noen av Vestfolds fineste områder. Langs kysten finner du en haug av perfekte destinasjoner for Norgesferien – og her trekker vi frem tre fine og tilgjengelige plasser.

 


Gleden med gåstaver

 

Gåstaver er ikke lengre bare forbeholdt den eldre garde; flere og flere fjellfolk i alle aldre tar staver i bruk.

Et par gåstaver kan gjøre store underverker for både tur og kropp, og listen over fordeler er lang.

Bruk av gåstaver er svært god trening for hele kroppen, hjelper på styrke og balanse og sist men ikke minst skåner det knærne som skal holde til utallige turer livet ut. 

 

Nyhetsbrev