0

Din handlekurv er tom


Skogens beste vafler


Tekst: Redaksjonen
Foto: Vilde Vollevik og Julia N. Gundersen


Det meste av maten du tilbereder ute i skogen blir - helt av seg selv - mye bedre, enn middagen du spiser innendørs. Ikke sant?

Allikevel vil vi ikke la en god vaffelanledning gå fra oss, med en kjapt røre av mel og melk. Her er oppskriften på det vi mener er skogens aller beste vafler – en vaffelrøre vi fikser før vi drar hjemmefra – og steker på vaffeljern over bålet.

 

Oppskriften er inspirert fra Sjømannskirkens verdensomsuste gode vafler som de steker i København – med noen enkle, men skikkelig gode oppgraderinger.




OPPSKRIFT
Skogens beste vafler


INGREDIENSER

ca 12 vafler

 

2 egg

1 dl sukker

2 dl melk

1 dl vann

350 gram hvetemel

1 ts bakepulver

½ ts natron

1 ts vaniljesukker

½ ts kardemomme - males/knuses fra hele kapsler/kjerner

3 dl kesam

125 gram smør




FREMGANGSMÅTE

 

  • Knus frøene inni kardemommekapslene i en morter. Du kan også bruke ferdig malt kardemomme, men smaken er langt mer fremtredende hvis du maler frøene selv. Litt mer jobb, men garantert mye bedre smak.

 

  • Pisk egg og sukker sammen.
    Hvis du vil ha littsunnere vafler, kan du redusere sukkeret.

 

  • Tilsett melk og vann.

 

  • Bland sammen alle de tørre ingrediensene og sikt dette inn til du får en klumpfri røre.

  • Bland inn 3 dl kesam i røren.

 

  • La røren svelle i 10-15 minutter.

 

  • Tilsett smeltet smør.

 

  • Hell over i en Nalgene-flaske og ta med ut i skogen.
    Du kan selvfølgelig også bruke en brukt plastflaske.
    Nalgene-flaskene har stor åpning som gjør det enkelt å fylle med innhold - og vaske opp.

 

  • Siden røren allerede har smør i seg, trenger du ikke å smøre vaffeljernet før du steker dem, men det kan være kjekt å ta med en liten klatt med smør ut på tur, for sikkerhetsskyld.


    Stekes i jernet til de er gyldne. Nyt!




DETTE TRENGER DU AV UTSTYR

Du trenger ikke allverdens av utstyr for å nyte gode vafler utendørs.
Vaffeljern og en varmekilde, så er du nesten i mål.

Husk bålforbudet fra 15. april – 15. september. I denne tiden er det bål på godkjente bålplasser som gjelder, eller at du tar med en gassbrenner eller annet kokeapparat på tur.

Sold out



Sold out

Sold out

Sold out


Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Vil du lære mer om hvordan du perfeksjonerer utekjøkkenet?
Her er vår guide til hvordan du lager god mat ute – LES SAKEN HER


Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out



Kanskje du også er interessert i:


UTELUNSJ VED BÅLET

 

Her er noen tips til hva du pakker med deg for å ta med deg kjøkkenet, komforten og kosen helt opp til utsiktstoppen.

 



REISEINSPIRASJON:
21 STEDER Å LENGTE TILBAKE TIL

 

 

Hvor skal vi reise når verden åpner igjen?

Det har vært mange flotte turopplevelser i Norge den siste tiden.
Allikevel er det lov å drømme om den dagen når verden kan begynne å ligne på seg selv, når det er mulig å sitte på en uteservering i Paris, eller tråkke opp gjemte stier for å rekke soloppgangen ved tilslørte fjelltopper.

Her er 21 reisemål å lengte etter
– vi tipser om gode restauranter, store museumsopplevelser og naturens egne mesterverk – som vi håper vi kan besøke om litt.

 


DIGG MAT PÅ TUR

 

«Jeg brenner for god mat, og elsker å lage digge matretter, både hjemme og på tur. Når jeg lager mat på tur pleier jeg aldri å begrense meg, for man kan lage så utrolig mye godt på en gassbrenner, stormkjøkken eller på et bål. Det er bare fantasien som setter grenser, og hvor tungt du orker å bære»

Få med deg alle tipsene til vår foodie+friliuftsliventusiast Vilde Vollevik.

 


Nyhetsbrev