Tekst: Redaksjonen
Foto: Vilde Vollevik og Julia N. Gundersen
Tekst: Redaksjonen
Foto: Vilde Vollevik og Julia N. Gundersen
Det meste av maten du tilbereder ute i skogen blir - helt av seg selv - mye bedre, enn middagen du spiser innendørs. Ikke sant?
Allikevel vil vi ikke la en god vaffelanledning gå fra oss, med en kjapt røre av mel og melk. Her er oppskriften på det vi mener er skogens aller beste vafler – en vaffelrøre vi fikser før vi drar hjemmefra – og steker på vaffeljern over bålet.
Oppskriften er inspirert fra Sjømannskirkens verdensomsuste gode vafler som de steker i København – med noen enkle, men skikkelig gode oppgraderinger.
ca 12 vafler
2 egg
1 dl sukker
2 dl melk
1 dl vann
350 gram hvetemel
1 ts bakepulver
½ ts natron
1 ts vaniljesukker
½ ts kardemomme - males/knuses fra hele kapsler/kjerner
3 dl kesam
125 gram smør
Du trenger ikke allverdens av utstyr for å nyte gode vafler utendørs.
Vaffeljern og en varmekilde, så er du nesten i mål.
Husk bålforbudet fra 15. april – 15. september. I denne tiden er det bål på godkjente bålplasser som gjelder, eller at du tar med en gassbrenner eller annet kokeapparat på tur.
Vil du lære mer om hvordan du perfeksjonerer utekjøkkenet?
Her er vår guide til hvordan du lager god mat ute – LES SAKEN HER
Her er noen tips til hva du pakker med deg for å ta med deg kjøkkenet, komforten og kosen helt opp til utsiktstoppen.
Hvor skal vi reise når verden åpner igjen?
Det har vært mange flotte turopplevelser i Norge den siste tiden.
Allikevel er det lov å drømme om den dagen når verden kan begynne å ligne på seg selv, når det er mulig å sitte på en uteservering i Paris, eller tråkke opp gjemte stier for å rekke soloppgangen ved tilslørte fjelltopper.
Her er 21 reisemål å lengte etter
– vi tipser om gode restauranter, store museumsopplevelser og naturens egne mesterverk – som vi håper vi kan besøke om litt.
«Jeg brenner for god mat, og elsker å lage digge matretter, både hjemme og på tur. Når jeg lager mat på tur pleier jeg aldri å begrense meg, for man kan lage så utrolig mye godt på en gassbrenner, stormkjøkken eller på et bål. Det er bare fantasien som setter grenser, og hvor tungt du orker å bære»
Få med deg alle tipsene til vår foodie+friliuftsliventusiast Vilde Vollevik.