0

Din handlekurv er tom


Reisedrømmer 2022

Verden har endelig åpnet opp, og det betyr at vi kan drømme stort om de lange reisene og turene igjen. Det er på tide å finne frem lista over steder du alltid har hatt lyst til å besøke, eller vil dra tilbake til. 

 

Vi har snakket med noen av Chillout - ambassadørene om hvilke steder de drømmer å reise tilbake til i 2022. Kanskje finner du inspirasjon til din neste tur? 


 

Tekst og foto: Ida Bjerkan, Anna Beate Helle, Vilde Vollevik, Julia Gundersen / Magasinet Glimt

Lurer du på noe eller har du gode innspill? Tips oss på redaksjonen@chillout.no

 


Anna Beate Helle,Chillout-ambassadør

Jeg syns både nære og eksotiske eventyr kan være spennende, og har derfor valgt en av hver. Begge er steder jeg kunne tenke meg å reise tilbake til. 

 

Værlandet / Bulandet – Et sykkeleventyr
Øyene som utgjør Værlandet og Bulandet finner du i Askvoll kommune, i Vestland. Bulandet er et øysamfunn med 365 øyer, og broer som forbinder de største øyene. Det kan minne om en miniversjon av Atlanterhavsveien. Dette er en skjult perle og det perfekte sykkeleventyret, til og med for de som ikke sykler så ofte. Øylivet kan bli ganske vindfullt, men med nok klær og pågangsmot får du en nydelig tur, med fantastisk utsikt alle veier. Ferjen setter deg av på Værlandet, hvor du kan sykle til Bulandet og tilbake, gjerne med noen stopp og gåturer underveis på turen. Det er mange skiltede turer på øyene, inkludert noen fine topper. 

Da pappa ble permittert og jeg studerte på nett så vi dette som en mulighet til et lite minieventyr, og satte oss på ferja. Vi dro med en liten varebil, der vi med godvilje akkurat fikk plass til å overnatte begge to, men landskapet er såpass flatt og åpent at jeg ser for meg telt som det perfekte overnattingsalternativet. Jeg har store planer om å dra tilbake denne sommeren, og legge til en ekstra overnatting eller to.


Drømme-roadtrip i Mexico

Jeg drømmer om å dra tilbake til Mexico og oppleve mer av kysten. Drømmen er en lengre roadtrip fra Holbox, videre nedover Quintana Roo-kysten og videre til Oaxaca og helt til Baja California. Jeg har allerede vært på flere av de naturlige stoppene langs denne ruten som Tulum, Puerto Escondido og Mazunte, men skulle gjerne tatt meg tid til å utforske flere mindre og ukjente steder langs veien, slik som Bacalar, der jeg var i 2018. Bacalao er en magisk liten landsby med en krystallklar turkis lagune – virkelig en skjult perle verdt å besøke.

 

Gjennom en slik rute kan man oppleve litt av alt. Turer på fjell og klipper. Utallige strender hvor du kan se solen gå ned i havet mens du nyter den beste maten. Hva er vel bedre enn digg mat på stranden

og skikkelig feel good energi fra solnedgangen for litt energipåfyll? En perfekt balanse mellom aktivitet og avslapping, med mulighet for både korte og lange turer i tropiske omgivelser. Du kan sykle gjennom reservat i Tulum, surfe på små og store bølger langs kysten eller hjelpe med å sette fri skilpadder på forlatte strender. Gjennom prat med både lokale og reisende kan man oppdage så mye fint dersom man er åpen for det, og nye eventyr vil dukke opp rundt hvert hjørne. 

 

 

Julia Gundersen,Chillout-ambassadør

 

 

Cookøyene

Jeg drømmer om å dra tilbake til Rarotonga, Cookøyene, som jeg tilbragte nesten fire uker på i 2019. Jeg bodde i et lite hus ved stranda, med bølgene rett utenfor døra. Jeg er vanligvis en person som søker fart og spenning, men det var noe med denne øya som virkelig gav meg roen. Roen til å ligge timesvis i en hengekøye å lese, roen til å vandre barbent langs kilometerlange hvite strender. 

 

Cookøyene er en øygruppe i Stillehavet og består av 15 små øyer. Rarotonga er den største øya, hvor hovedstaden Avarua finner sted. Jeg valgte å tilbringe tid på kun denne øya, men det er ikke uvanlig å besøke flere når du flest tar du turen til øygruppen. 

 

 

 

 

Hver eneste morgen startet jeg dagen med et langt bad og snorkling i det krystallklare vannet. Deretter joggetur langs vannkanten, frokost og timer med bok og avslapping. Tre kvelder i uken var det tid for Muri Night Market, hvor hele øya samlet seg for gatemat, musikk, fest og lek. Et av de største og beste høydepunktene med oppholdet. 

 

For meg var oppholdet på Rarotonga en perfekt kombinasjon av lokalsamfunn, strandluksus, avslapping og utforsking. Turen til Rarotonga ble kombinert med et lengre opphold på New Zealand som også er det mest naturlige utgangspunktet for å komme seg til Cookøyene. Både New Zealand og Cookøyene er selvsagt verdt et besøk, og jo lengre tid du har til rådighet, jo bedre. 


 

 

 

Ida Bjerkan,Chillout-ambassadør

 

Gran Canaria

Jeg lengter tilbake til Gran Canaria, øya som folk flest forbinder med paraplydrinker på stranda, gateselegere og innkastere til øyas mange barer og restauranter. Men Gran Canaria er så mye mer enn det, du må bare komme deg bort fra sør-siden og oppdage resten av det vakre og frodige landskapet.

 

For de fleste er det ikke umiddelbart naturen som har vært iøyenfallende, og det kan jeg forstå. I slitne charterbusser fra flyplassen og ned mot sydspissen er det kun lysebrune steiner, sand og en og annen palme spredt rundt. Hvis man imidlertid tar av fra motorveien og følger GC-60 opp i fjellene vil man tre inn i en helt ny verden fylt med frodig natur og høye fjell.

 

 

 

 

 

 

 

Jeg arbeidet som guide på øya i 6 måneder, og til alle mine gjester sa jeg at øya var motsatt av Norge. For jo lenger opp man kommer i fjellene, desto frodigere blir det. Faktisk har den lille øya hele 5 klimasoner som gjør den ekstra spennende å dra på oppdagelsesferd på. Er det en ting jeg angrer på at jeg ikke gjorde mer av mens jeg bodde der nede så er det nettopp det. At jeg ikke dro mer på oppdagelsesferd i de vakre fjellene, og utforsket den unike naturen som de fleste overser.


 

 

 

 

 

 

 

 

Vilde Vollevik,Chillout-ambassadør

 

Nepal

Jeg lengter tilbake høye fjell og den innholdsrike kulturen i Nepal. Nepal er et land jeg ser for meg å dra til, ikke bare en gang til, men flere ganger i løpet av de neste årene. Etter å ha tilbragt 6 uker der i 2018 visste jeg at jeg en dag måtte tilbake. At det skulle ta flere år før neste gang hadde jeg aldri sett for meg, men nå kjennes det ut som at en reise mot østen er nærmere enn noen gang. 

 

 

 

 

 

Nepal har så utrolig mye å by på, fra trange gater og spennende mat i landets hovedstad Kathmandu, til lange fotturer blant verdens høyeste fjell i Himalaya. Duften av røkelse treffer deg hvor enn du går, og mantraet "Om mani padme hum" spilles på de fleste gatehjørner. Forferdelige veier og uoversiktelig trafikk blir et sjarmerende tillegg til grønne risåkre og snødekte fjelltopper.

 

Det jeg gleder meg aller mest til er å dra på en lang tur i fjellet, og kjenne på den magiske energien du bare finner i høyden. Etter et par ukers vandring setter jeg kursen mot den byen Pokhara for å spise god mat, gjøre yoga, møte andre backpackere og rett og slett bare slappe av med fargerike "prayer flags" i bakgrunnen og en varm og alt for søt masala chai i hendene. 


Kanskje du også er interessert i:


UTSTYRSTEST:
MSR Hubba NX

 

Å finne det riktige teltet ­– til å dra oftere på tur og sove mer ute. Jeg gledet meg til en sommer ute i det fri, med sekk på ryggen og et langstrakt landskap foran meg. Turene ville jeg gjennomføre med telt, helst et lett og lite telt som ikke tar for mye plass i sekken.


Favoritter i backpackersekken:
Dette har Chillout-gjengen alltid med på reise

 

 

Det er lov å drømme seg bort til det gode backpackerliv, med palmetrær, hvite strender og eventyrlige destinasjoner. Vi i Chillout er i hvert fall ordentlig reisesyke og vi gleder oss til vi kan legge ut på reise igjen, til spennende kulturer og nye opplevelser.

 

Vi har samlet våre absolutte favorittprodukter til backpacking og reise. Kanskje ender du opp med noe av dette i sekken, neste gang du skal ut og reise?

 

 

NOREG PÅ LANGS:
DEL 4 // NORDLAND

 

Turlivet er full av kontrastar. Milde sommarnetter vert regnfulle haustdagar. Storslegen høgfjell går over til frodige dalsøkk. Nedtur etterfølgjar opptur. Gleda av å vere akkurat der ein skal vere ender i draumar på bristepunktet.

 

 


Nyhetsbrev