0

Din handlekurv er tom


Pepperkaker på tur

Pepperkaker hører juletiden til, og for mange er pepperkakebaking en årlig tradisjon. Kakene kan formes til alle slags fasonger og pyntes som regel med fargerik topping.

Visste du at du kan steke pepperkaker i turstekepannen også? Det eneste du må huske på er å steke i rikelig med olje og snu pepperkakene jevnlig så de ikke brenner seg. Spis dem med ost og syltetøy for en oppgradert versjon av glasur og non-stop.


Tekst og foto: Vilde Vollevik / Magasinet Glimt

Lurer du på noe eller har du gode innspill? Tips oss på redaksjonen@chillout.noIngredienser til pepperkakedeig:

 

150 g smør

1 dl mørk sirup

170 g sukker

1 dl kremfløte

0.5 ts malt nellik

0.5 ts malt ingefær

0.5 ts pepper

2 ts malt kanel

1 ts bakepulver

450 g hvetemelSlik gjør du:


Lag deigen hjemme på forhånd, helst dagen før du skal lage pepperkakene.


1 Bland smør, sirup og sukker i en kjele, og varm opp blandingen på middels varme til sukkeret er smeltet. Ikke rør i blandingen underveis.


2Når sukkeret er smeltet tar du kjelen av platen og avkjøler blandingen i en bolle. Rør blandingen med kremfløte.


3Sikt bakepulver, krydder og det meste av melet i blandingen. Rør alt sammen til det blir en jevn deig. Sett så deigen kaldt over natten.

4 Neste dag elter du deigen med litt mel på en ren kjøkkenbenk. Når deigen er jevn legger du den i en zip-lockpose, klar til å pakkes ned i tursekken.

 

 

 

5 Når du ankommer leirplassen kan du kjevle ut deigen på en trefjøl med mel og bruke metallformer til å stikke ut figurer. Du kan også gå for den lette varianten: Ta en og en bit fra deigen og press de flate med hendene.


6Stek deigen på så lav varme som mulig i en stekepanne med olje, og ikke la det gå mer enn 30 sekunder før du snur kakene.


7 Når pepperkakene begynner å bli mørke legger du dem til side og lar dem kjøle seg ned i noen minutter. Da vil de hardne til.


8 Nyt med den toppingen du liker best og en kopp gløgg.

 

Pepperkakene blir kanskje ikke perfekte i form og sprøhet, men jeg lover deg at de smaker riktig godt. God tur og god jul!Forslag til utstyr:

 

Primus Essential Trail Stove

MSR IsoPro Gass

Stanley Fry Pan Set

MSR Alpine Utensil Set

Rakau skjærefjøl i bambus

Rakau stekespade i bøk

 

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Kanskje du også er interessert i:


Kom i gang med topptur
– tips til nybegynneren

Topptur, også kalt randonnee, er fjelltur på vinteren med ski på beina. Med riktig toppturutstyr har du friheten til å utforske områder som ellers er utilgjengelig på vinterstid og ta med deg gleden av tur inn i de kaldeste månedene. På vei opp til toppen kan du nyte utsikt, matpakke og utfordring. På vei ned har du gleden av å fart og moro. Det er med god grunn at stadig flere tar fjellturen med seg året rundt. 

 

Et møte med oppblåsbare telt:
Heimplanet The Cave

Med sitt unike uttrykk og utseende er dette teltet lett å legge merke til. De oppblåsbare kanalene står stødig i landskapet og fargene glir naturlig inn med omgivelsene. De fleste av oss er nye til konseptet med oppblåsbare telt; står det støtt? Er det lett å sette opp? Kan det brukes hele året?

Er du nysgjerrig på svarene, eller har vurdert å skaffe deg et oppblåsbart telt fra Heimplanet, bør du absolutt lese videre.  

Turdessert:
Tilslørte bondepiker

 

Tilslørte bondepiker er norsk tradisjonsmat på sitt beste. Med enkle ingredienser som fløte, eple, sukker, smør og kavring kan du lage en helt fortreffelig dessert. De myke eplene står i perfekt kontrast til den sprø kavringen, og smaker som sødme og syrlighet danner en fest i ganen.

 

Nyhetsbrev