0

Din handlekurv er tom


Pakkeliste til de små eventyrene


Tekst: Redaksjonen
Foto: Vilde Vollevik og iStock


Det skal ikke særlig mye til for å oppnå et deilig avbrekk fra hverdagen.

Litt opp i høyden – hva med en mini-topptur opp på Vettakollen eller Grefsenkollen – eller en annen ukjent og ikke fullt så populær topp – så lenge du finner et sted med god utsikt over både by og fjord.

Her er noen tips til hva du pakker med deg for å ta med deg kjøkkenet, komforten og kosen helt opp til utsiktstoppen.

 
PAKKELISTE
til utelunsjen på utsiktstoppen


1. NOE VARMT Å SITTE PÅ

Ta med et sitteunderlag som isolerer godt – med rom for flere. Er det ikke alltid noen som glemmer å ta med noe å sitte på?

 

Thermarest Z-lite Sol er et av verdens mest solgte skum liggeunderlag og er ofte sett festet til ryggsekken. Bruksområde ned til 0 °C alene, eller perfekt som ekstra isolasjon og beskyttelse ved bruk av oppblåsbare liggeunderlag.

Liggeunderlaget har spesielt 2 unike fordeler:

1) Det går veldig raskt å pakke sammen.

2) Når du bretter det ut så vil det ikke trekke seg sammen igjen slik som alle andre foam liggeunderlag.

2,0 i R verdi som er veldig bra for foam liggeunderlag.

Sold out


2. VARM DRIKKE

Mye kos ligger i å sette på kjelen og brygge kaffe på tur – helst på bålet – men en termos med varm drikke på er et smart tips. Særlig på tur i kaldere temperaturer er det godt med en kopp varm kaffe, eller kakao, umiddelbart når man har kommet frem til turens lunsjspot.
Med litt varme i kroppen, blir det langt hyggeligere å pusle med å tenne bål og lunsjforberedelser.


Stanley termos, 1 liter. Ny oppdatert modell med retro design. Dobbel isolasjon, lekksikker og rustfritt stål. Holder på varmen i opp til 24 timer. Lokket fungerer som kopp. Termosen kommer med livstidsgaranti.

Sold out


3. VEDKUBBER

Det er ikke alltid lett – eller tørt nok – til å finne kvister og større trepinner å lage bål av. Ta med et par vedkubber hjemmefra, og se på det som en del av treningsøkten å bære disse med deg – for å enkelt og kjapt få fart på bålet.
Husk å ta med fyrstikker – eller tennstål.

Sold out4. GASSBRENNER

Det er ikke alltid like enkelt å lage mat rett på bålet – og hva hvis du ikke får ordentlig fyr – tidsnok? For å fremskynde lunsjen er det kjekt å pakke med seg et kokesystem som du kan lage maten med og koke vann kjapt. Bålet handler vel uansett mest om kos?

Kryper kuldegradene langt nedenfor null burde du vurdere å benytte annen type brensel enn gass. En multibrenner kan du bruke med bensin eller parafin.

For ekstra stas på utelunsjen – hva med en bærbar grill?

Sold out

Sold out

Sold out


5. STEKEPANNE og KJELE

Hva slags mat skal du lage?
Steke pannekaker krever sin panne (aller viktigst er riktig type brenner som fordeler varmen godt over hele pannen). Eller kanskje du trenger en dypere kjele til å lage en god gryte på tur? Til sistnevnte er vårt beste tips å preppe så mye av maten som mulig – og bære med ingrediensene i ziplock-poser.

Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Vil du lære mer om hvordan du perfeksjonerer utekjøkkenet?
Her er vår guide til hvordan du lager god mat ute – LES SAKEN HER6. TALLERKEN og BESTIKK

Er det mer enn pølser som skal på bålet? Turtallerken kommer i flere former, mest praktisk er det hvis de har høyere kanter slik at de også fungerer som skål. Flerbruks er nøkkelen til å få utstyret til å fungere på alle slags turer.

Sold out

Sold out

7. LA DET BLI LYS

Solen synker kjappere ned i horisonten enn planlagt. Stien hjemover kan fort bli fylt av snublerøtter – og det er ikke alltid lyset fra mobilen er godt nok. Husk å pakke med hodelykt. Et lite insidertips til å få lunsjcampen til å bli enda et hakk hyggeligere er å ta med flere lyskilder. I tillegg til bålet – eller bålet som ikke ble.

Sold out

Sold out

Sold out


7. DET LILLE EKSTRA

Hva med et glass vin til lunsj? Å bære med seg glassflasker i sekken er ikke alltid like praktisk, ei heller vinglass – i glass.

Dette er en praktisk vinkaraffel på 750ml som gjør det lett å ta med vin på tur. Alt du trenger å gjøre er å helle vinen gjennom den store åpningen, skru igjen korken, og så vil den holde seg temperert i timesvis takket være Hydro Flask TempShield™ dobbel veggs vakuumisolasjon. Siden innsiden er laget i pro-grade 18/8 rustfritt stål, vil den heller aldri sette farge eller smak, slik at vinens rene smaker alltid er 100% ivaretatt, uansett om du er en tur i parken eller ute på telttur i skogen.

Sold out

Sold outKanskje du også er interessert i:


VINTERTUR MED HENGEKØYE

Gode tips til hva du pakker med deg på hengekøyetur i kaldere temperaturer.

Vilde Vollevik forteller om sine turer i Nordmarka


ROADTRIPTIPS: LOFOTEN

Her gir vi deg en smakebit på en reise gjennom Lofoten – de beste avstikkerne, praktiske tips og kjøreruter.

TOPPTURSEKKEN

En trygg og lang dag med ski på beina forutsetter god planlegging og riktig utstyr.

En god sekk tilpasset denne bruken kan vise seg å bli en uunnværlig følgesvenn på årets skiturer.

 

Nyhetsbrev