0

Din handlekurv er tom


Tips til påskeferien

Fjellpåske med ski på beina, en varmende stund i solveggen på hytta og toppturer med truger. Eller foretrekker du bypåske på oppdagerferd i egen by, nyte solen på uteserveringene og kanskje lar deg friste til et (kaldt) bad i fjorden? 

Vi gir deg tips til gode aktiviteter i påsken – også med et tredje alternativ: Hva med markapåske?


 

Tekst og foto: Julia Gundersen og Vilde Vollevik / Magasinet Glimt

Lurer du på noe eller har du gode innspill? Tips oss på redaksjonen@chillout.no

 FJELLPÅSKE

Sold out

 

 

 

Fjelltur med ski på beina 

For veldig mange av oss er påske synonymt med skiturer på fjellet, enten om det er langrenn, fjellski eller randoturer. Med lange lyse dager kan du kombinere gode stunder ved frokostbordet med skiturer på deilig, mykt påskeføre i godt selskap. Pakk sekken med god mat, varm drikke, et sitteunderlag og selvsagt sikkerhetsutstyr og solkrem. Så er det bare å nyte turen. 

 

 

Pakk skituren i Osprey Soelden/Sopris

Soelden og Sopris er spesiallagede topptursekker fra Osprey med funksjoner som gjør påsketuren på fjellet enda mer behagelig. Du kan feste, ski, snowboard eller truger på utsiden av sekken og fortsatt ha tilgang til hovedrommet for å finne frem matpakke og vannflaske. Skal du begi ut på de bratte turene har sekken egen lomme til skredutstyr. Osprey Soelden og Sopris er den perfekte turkompisen i påskefjellet og kan også tas med på dagsturer i lavlandet ut over våren.

 

 

Sold out


 

Hyttekos 

Påske betyr at sola endelig varmer – også på fjellet. Hyttepåske betyr kakao og appelsin i solveggen, og peiskos på kveldene etter lange skidager. Kombinasjonen av røde kinn, slitne skilegger og følelsen av å kunne slappe av inne på hytta med brettspill og smågodt er en uslåelig kombinasjon som garanterer påskekos. 

 

 

Kle deg i Ullundertøy fra Brynje

Om du skal i skibakken, slappe av på hytta eller begge deler er påsken best i behagelig, varmende og pustende ullundertøy. Wool Thermo Light stilongs og genser fra Brynje er laget i finmasket netting og sørger for at du holder deg varm og tørr under alle slags turer. Peiskosen på hytta og er også mest sjarmerende i ullsett fra topp til tå. 

 

 

Sold out

Sold out

Sold out

 

Topptur med truger 

Du trenger ikke ski på beina for å dra på påsketur. Hva med å prøve noe nytt i år, og ta toppturen med truger på beina? Med truger kan du gå i skogen eller på fjellet uten å la deg stoppe av dyp snø. Du kan pakke sekken med mat og drikke og begi deg ut i det deilige påskeværet uten å bekymre deg for bakglatte ski, eller snø til knærne. 

 

 

Prøv MSR Revo Explore Truger

Dette er truger som er laget spesielt med fokus på brukervennlighet som egner seg til nybegynnere så vel som proffe og erfarne brukere. Det er solide truger du kan bruke i årevis, og som du kan ha liggende på hytta for mange påsketurer i årene fremover.

Sold out

BYPÅSKE

Oppdagelsesferd i egen by 

Byen våkner endelig til liv når solen titter frem og det yrer av vårglade mennesker i gatene. Påsken er det perfekte tidspunktet å gjenoppdage favorittsteder, besøke kafeer og ta en spasertur i botanisk hage og parker.

 

Hold kaffen varm i en thermokopp

Med en god termokopp kan du du ta med ønsket drikke hjemmefra eller kjøpe en kaffe på favorittkafeen din når du skal vandre gatelangs i påskesola. Følelsen av å se byen våkne til liv og lete etter vårtegn er en av de beste måtene å tilbringe påsken på. Ta en titt i skapet og se om det ikke er på tide å oppgradere til en ny favorittkopp. Vi har et stort utvalg til både by -og skogstur. 

Sold out

Bading og badstue

Stadig flere storbyer har nå offentlige badstuer langs kysten med mulighet til å varme seg inne i badstua og hoppe ut i den friske fjorden. For mange er påsken det sikreste tegnet på at sommeren nærmer seg, og hva er vel bedre enn å med årets første bad? 

 

Tørk deg med et Mikrofiberhåndkle

Et mikorfirberhåndkle er perfekt for deg som liker bading og badstu. Du kan bruke det til å tørke deg med etter badet og som sitteunderlag i badstua. Det tar lite plass, tørker fort, og er mer komfortabelt å sitte på enn frotehåndkler. Mikrofiberhåndkler kommer i mange ulike størrelse og fasonger. Det er også fint å ha med på trening og reise. 

 

Sold out

Uteservering

Endelig en vår hvor vi kan samles på kafeer og uteserveringer, med gode venner og gode samtaler uten restriksjoner. Påsken er en sosial tid hvor det er fint å legge opp til møter med venner og kjente, kombinert med en matbit eller noe godt å drikke. 

 

Kle deg varmt og urbant i en Patagonia fleece

Til tross for at sola har meldt sin ankomst kan kveldene bli kjølige, og det er godt å kunne pakke seg inn i en god fleecegenser. En fleece fra Patagonia kan du ha glede av både i byen, og når du skal på tur. Det beste er klær du kan bruke til flere ting. 

Sold out


MARKAPÅSKE


Sold out

 

 

 

Bålkos og vafler

Påskestemningen blir komplett med et knitrende bål ute i skogen. Fridagene i påsken er det perfekte tidspunktet å ta med hele familien ut på tur, til kjente bålplasser eller for å utforske nye stier. 

 

Stek skogens beste vafler på vaffeljern fra Eagle

Vaffeljernet fra Eagle garanterer de beste skogsvaflene. Dette tur-vaffeljernet er laget i lett aluminium med non-stick belegg på innsiden. Vaffeljernet kan brukes over alle slags flammekilder, som gass, multifuel, parafin, rødsprit og bål. Når du kommer hjem kan du enkelt vaske vaffeljernet i vaskemaskinen.

 

 

 


 

 

 

Hengekøyetur 

Har du ennå ikke vært på året første uteovernatting? Da er det på tide å finne frem hengekøye og sovepose og invitere med en god turgjeng for en natt ute i skogen. 

 

Få deg god natts søvn i Kammok Mantis UL All-in-one Hammock Tent

Dette settet fra Kammok inneholder hengekøye, myggnetting, tarp, opphengstau, karabinkroker og festeplugger. Det vil si at du har alt du trenger for en natt under tretoppene. Settet pakkes enkelt ned i en integrert pakkpose, og alt veier til sammen rundt 1 kg. Perfekt for vårens og sommerens uteovernattinger. 

Sold out

 

 

 

Dagstur til en av DNTs mange hytter

DNT har et bredt nettverk av hytter over hele landet og de er populære og tilgjengelige som utgangspunkt for turer for hele familien. Noen hytter har servering og andre er ubetjente. En oversikt over åpne DNT-hytter finner du på dnt.no.

 

Nyt påskesolen sittende på Thermarest Z-lite Sol

Pakk med deg et godt sitteunderlag slik at du kan nyte bolle og kaffe i solveggen, om det er medbragt eller om du besøker en DNT-hytte med servering. Klassikeren Z-lite Sol fra Thermarest er det perfekte sitteunderlaget til dagsturene i påskeferien og ideelt som liggeunderlag til overnattinger i telt eller hengekøye. Det isolerer godt, trekker ikke vann og tar lite plass på utsiden av sekken. 

 

Sold out


Kanskje du også er interessert i:


Reisedrømmer 2022

 

Verden har endelig åpnet opp, og det betyr at vi kan drømme stort om de lange reisene og turene igjen. Det er på tide å finne frem lista over steder du alltid har hatt lyst til å besøke, eller vil dra tilbake til. 

 

Vi har snakket med noen av Chillout - ambassadørene om hvilke steder de drømmer å reise tilbake til i 2022. Kanskje finner du inspirasjon til din neste tur?

 


Over vidda:
En miniekspedisjon med pulk på slep

Det var meg og pulken denne påsken, flere dager med vandring over Hardangervidda. Fem dager etter at jeg gikk av toget på Finse stasjon stod jeg på busstasjonen i Rjukan, 130 km rikere, sterkere og klokere, noe overrasket, mest stolt.
Jeg hadde krysset Hardangervidda på ski – med pulk på slep. 

 


Favoritter i backpackersekken

 

Det er lov å drømme seg bort til det gode backpackerliv, med palmetrær, hvite strender og eventyrlige destinasjoner. Vi i Chillout er i hvert fall ordentlig reisesyke og vi gleder oss til vi kan legge ut på reise igjen, til spennende kulturer og nye opplevelser.

Vi har samlet våre absolutte favorittprodukter til backpacking og reise. Kanskje ender du opp med noe av dette i sekken, neste gang du skal ut og reise?
Nyhetsbrev