0

Din handlekurv er tom


Enkel turfrokost: Omelett på flaske

En stor favoritt hos meg er omelett på flaske – det er enkelt å lage hjemme før du drar, og krever minimalt med utstyr.

Ta med en stekepanne og en stekespade, litt gass og en gassbrenner. Klekk et par egg på en liten flaske, tilsett det du måtte ønske og rist flasken til alt er godt blandet. Hell over stekepannen med litt olje og spis med brød, knekkebrød eller lomper.


 

Tekst og foto: Vilde Vollevik / Magasinet Glimt

Lurer du på noe eller har du gode innspill? Tips oss på redaksjonen@chillout.no

 Til tross for lysere tider sitter det langt inne å pakke tursekken, ta på stillongsen og tilbringe natten ute. Jeg vet godt hvor deilig jeg synes det er å våkne opp utendørs, med frisk luft i lungene og kald nesetipp. Jeg vet godt hvor bra jeg har det når jeg våkner opp under tretoppene med fuglekvitter i bakgrunnen.

Turlivet gjør noe med humøret, og det gir en pause fra hverdagsmaset.

Mest av alt liker jeg å lage mat ute. Jeg vet ikke hvorfor, men maten smaker så mye bedre når den inntas på tur. På sommeren er dette en lek, da føles utekjøkkenet nesten ut som kjøkkenet hjemme, og gode retter blir tryllet frem over gassbrenneren. På vinteren blir det derimot litt vanskeligere, og å kokkelere utendørs med iskalde fingertupper er noe jeg helst vil unngå. Derfor velger jeg enkle retter som ikke krever de største forberedelsene.

 

 


Utstyr:

Gassbrenner og gass

Stekepanne

Stekespade

En halvlitersflaske

 

Ingredienser:

Du velger selv hva du vil ha i omeletten. Jeg pleier som regel å bruke 2-3 egg, tomat, løk, sopp, fetaost, salt og pepper. Husk å ta med olje til steking!Fremgangsmåte:

Før du drar ut blander du egg og resten av ingrediensene i en bolle. For å unngå eggeskall i omeletten er det lettest å klekke egg i en bolle og så helle over på flasken, og ikke direkte i flasken. Tilsett litt vann i flasken så eggene ikke stivner, rundt 3 ss. Skru på korken og rist flasken godt. Når du har satt opp «utekjøkkenet» ditt heller du røren i en stekepanne med litt olje, og steker det på lav varme. Husk å bruke rikelig med olje eller smør så omeletten ikke svir seg. Server med lomper, brød eller knekkebrød, og gjerne litt grønt på toppen.

 

Tips: Egg holder seg godt i tursekken, så dette er perfekt å ha med på lengre turer for litt ekstra proteiner.Kanskje du også er interessert i:


Å bruke naturen som fristed

 

Chillout-ambassadør Elisabeth Nord-Varhaug (24) dro til Lofoten for å gjøre mer av det som gjør henne glad.
Hun ønsket å bo tettere på naturen og bruke den aktivt i hverdagen.

 

Over vidda:
En miniekspedisjon med pulk på slep

Det var meg og pulken denne påsken, flere dager med vandring over Hardangervidda. Fem dager etter at jeg gikk av toget på Finse stasjon stod jeg på busstasjonen i Rjukan, 130 km rikere, sterkere og klokere, noe overrasket, mest stolt.
Jeg hadde krysset Hardangervidda på ski – med pulk på slep. 

 


Reisedrømmer 2022

 

Verden har endelig åpnet opp, og det betyr at vi kan drømme stort om de lange reisene og turene igjen. Det er på tide å finne frem lista over steder du alltid har hatt lyst til å besøke, eller vil dra tilbake til. 

 

Vi har snakket med noen av Chillout - ambassadørene om hvilke steder de drømmer å reise tilbake til i 2022. Kanskje finner du inspirasjon til din neste tur?

 


Nyhetsbrev