0

Din handlekurv er tom


Norgesferie: 5 sommeraktiviteter

Fra varmende svaberg i sør til midnattssol i nord; vi tar deg med Norge på langs med fem spennende sommeraktiviteter. 


Tekst og foto: Julia Gundersen / Magasinet Glimt

Lurer du på noe eller har du gode innspill? Tips oss på redaksjonen@chillout.noSup og surf på Sørlandet

 

Sørlandet byr på ekte sydenvibber med hvite strender og sjarmerende skjærgård. Sørlandet kan skilte med flest soltimer i Norge, og ikke overraskende trekker det badeglade og ferieklare mennesker fra hele landet.

En ny favorittaktivitet hos mange er stående padling. På et padlebrett kan du kombinere lek i vannet, soling og aktivitet. Hele veien fra Arendal til Kristiansand finner du steder som leier ut SUP-brett. Du trenger ingen forkunnskaper, eller kursbevis, noe som gjør det til en tilgjengelig aktivitet for alle. Ønsker du deg eget SUP-brett før sommeren? På Chillout finner du nå oppblåsbare brett du kan ta med på årets roadtrip. 

 

 

Sold out

Sold out

Hvis du er interessert i å prøve windsurfing finnes det egne kurs hvor du lærer det du trenger for å komme deg opp på brettet. Kursene varer i to timer, og du kan møte opp med eget utstyr eller uten. Sommeren blir helt komplett med strand, sol, sand og surf på sørlandet. 

Du kan se nærmere på windsurfekurs via lenken her

Sørlandet tilbyr mange fine overnattingssteder. Hvis du er i Arendalsområdet er det verdt å teste Canvas Hove, en samling av ulike hytter, telt og hengende tretopptelt på idylliske Hove. 

 

FOTO: CANVAS HOLE VISITSØRLANDET.COM


Hytte til hytte på Hardangervidda

 

Eventyrlige Hardangervidda er en drøm og et turmål for mange i sommerferien. Valgmulighetene varierer fra dagsturer til betjente hytter til ubetjente og bortgjemte perler. Det store hyttenettverket på Hardangervidda er koblet sammen med røde T-er, som gjør det til en yndet hytte-til-hytte destinasjon. Dagsetappene på rundt 2 mil ender i 3-retters middager med hyttenes egne spesialiteter på menyen. Dagen etter venter en deilig frokost, full termos og nytt pågangsmot før neste etappe. 

 

Turer mellom hyttene garanterer en god natts søvn og lettere sekk. Det er derfor et eventyr som passer de fleste, og egner seg godt for familier. På Chillout har vi et godt utvalg sekker tilpasset hytte til hytte-turer. Vi hjelper deg gjerne med å velge riktig om du kommer innom en av butikkene våre. Sold out

Sold out

Sold out

Sold out

Sommerski på Strynefjellet

 

Er du en av dem som gjerne kunne stått på ski hele året? Her til lands kan sommeren også bestå av vinter, takket være høye fjell og isbreer som holder på snøen. Sommerskisenteret på Stryn holder åpent fra 1. juni til ut i august, avhengig av vær og snøforhold. 

 

Her er det bare å finne frem skientusiasten i deg, for det verdt å tilbringe en dag eller to i dette unike og vakre brelandskapet en solfylt sommerdag. På Tystigbreeen vil du møte mennesker i fargerik Gore-tex, klare for å kaste seg over og ut bakkene, med store smil i solbrune ansikter. Musikk og god stemning følger med, og du kan ta deg en pause i kafeen med en forfriskende drikke og en matbit, før du fortsetter dagen med lek i snøen.

 


Høyfjellstur på Helgelandskysten

 

Litt utenfor Sandnessjøen kan du skimte syv markante fjelltopper, også kjent som de syv søstre. Fjellkjeden består av toppene Botnkrona (1072 moh), Grytfoten (1019 moh), Skjæringen (1037), Tvillingan (945 og 980 moh), Kvasstinden (1010 moh) og Breitinden (910 moh).

 

De syv søstrene utgjør et populært turmål med merket tursti over toppene, som alle varierer i vanskelighetsgrad. For noen er den ultimate styrkeprøven å bestige alle toppene på en dag, mens for andre er det turen til Skjæringen eller Tvillingene som er målet. De sistnevnte toppene kan gås som egne turer og er godt egnet for turfolk som er i normal form med noe fjellerfaring fra før av. Alle toppene på samme dag er svært krevende; en tur på over 26km og stigning på 3525. Uansett om du bestiger én eller syv topper vil du få en spektakulær utsikt på godværsdagene og et møte med Helgelandskystens unike landskap. Det å gå alle toppene på én dag er en veldig populær, men svært krevende styrkeprøve og krever at du er fjellvant, i god form og forbereder deg godt. Tar du utfordringen kan du dra hjem med en minnerik opplevelse og diplom fra Sandnessjøen og Omegn Turistforening i sekken. 

 

Du kan lese mer om turen over de Syv Søstre her:
https://ut.no/turforslag/1111929/de-syv-sstre


FOTO: WIKIPEDIA


FOTO: VISITHELGELAND


Strandsightseeing og midnattssol i Tromsø

 

Den arktiske hovedstaden på 69° nord, er idyllisk plassert mellom dramatiske fjell og friske fjorder. Etter en dag med kafébesøk og yrende byliv, kan du nyte fjelltur, kajakk og midnattssol. Sistnevnte kan du oppleve i perioden 19. mai til 26. juli. Kombinasjonen av storbyfølelse kombinert med nære naturopplevelser gjør Tromsø til det perfekte sommerferiemålet for mange. Her er det kort vei fra det menneskeskapte til det helt urørte. Rundt Tromsø kan du besøke mange flotte strender. Kun en gåavstand fra sentrum finner du Telegrafbukta, med muligheter til både piknik og bad. En liten kjøretur tar deg til Kvaløya og Sommarøy hvor du kan utforske det arktiske strandlivet på sitt aller vakreste. Sydentemperaturer er kanskje ikke å forvente, men de kritthvite sandstrendene og det krystallklare vannet vil garantert friste deg til en dukkert. 

 

Planlegg oppholdet ditt i Tromsø her: 

https://www.visittromso.no/no


FOTO: TROMSØ


Kanskje du også er interessert i:


Turoppskrift:
Pestosnurrer

 

 

Nå er sommeren offisielt her ­– dagene er lange, og temperaturen øker stadig. Endelig blir det lettere å tilbringe tid ute i det fri, enten det er en nærtur i skogen bak huset eller langtur på fjellet.

For oss betyr lange sommerdager også mer tid til å kokkelere ute, uten å måtte fryse av oss fingrene. Vi gleder oss spesielt mye til å ta med oss utekjøkkenet og lage de deiligste måltid på tur.

En ny favoritt hos oss er pestosnurrer, en enkel, men veldig god oppskrift som de fleste kan både like og lage.

 

Sove ute fra A - Å

 

Er det en stund siden sist du var ute på tur? Da kan du ta en titt på denne lista for å friske opp noe av det trenger å huske på før din første utenatt.
Fra A til Å. 

 

Planlegging av å vandre
hele Noreg på langs

 

Det finnes nok like mange versjonar av Noreg på langs som det finnes Noreg på langs’ere. Det er ein langtur som du kan skreddersy til å passe dine ynskjer og forutsetningar, og med utallige moglegheiter finnes det ingen fasit. Her kjem mine erfaringar frå min tur, og korleis eg løyste ulike utfordringar både før og under loffinga mi frå sør til nord. Mykje av dette vil også vere relevant dersom du draumar om andre langturar her til lands.

 

Nyhetsbrev