0

Din handlekurv er tom


TURTIPS:
Helgetur i Dovrefjell-Sunndalsfjella


 

Tekst: Vilde Vollevik / Foto: Vildevollevik og Aleksander Ågren // Magasinet Glimt

Lurer du på noe eller har du gode innspill? Tips oss på redaksjonen@chillout.no

 


Denne ruten i fantastiske Dovrefjell-Sunndalsfjella passer perfekt for en langhelg på fjellet,
omringet av myke sletter, fjell og forhåpentligvis glimt av moskus.

 

 

Dag 1: 

Kjør til Kongsvold og parker bilen ved Kongsvold Fjellstue. Du kan også ta Dovrebanen til Kongsvold stasjon.

 

Følge merket tursti ca 16,5 km til Reinheim. Du kan forhåndsbestille sengeplass på DNT-hytta Reinheim, eller telte i nærheten og bruke hyttas fasiliteter. Er du heldig kan du se moskus på denne strekningen! Turen fra Kongsvold til Reinheim følger elven Stropla, så her har du friskt drikkevann tilgjengelig hele veien. På veien passerer du også et stort fiskevann. Her er det perfekt å legge inn en god lunsj. 

 

Fredag morgen drakk vi morgenkaffen ved bilen og startet å gå de 16,5 km vi hadde planlagt å gå den dagen. Ruten tok oss fra Kongsvold og opp på fjellet, med kursen mot DNT-hytta Reinheim. Her hadde vi planer om å sette opp teltet og tilbringe natten. Sekkene våre var fylt opp med alt for mye sjokolade, litt frysetørket turmat og varme klær. På denne tiden av året kan temperaturen bevege seg både høyt og lavt.

 

 

 



Dag 2: 

Følg merket sti ca. 6 km fra Reinheim til Snøheim. 

Har du tid kan du sette av en ekstra dag til å gå det majestetiske fjellet Snøhetta. Vider fra Snøheim går du ca. 7 km på umarkert sti mot elven Stropla (bruk kart og kompass). Det er ikke vanskelig å navigere seg frem her, og bruker du klassisk turkart vil stien trolig være markert på kartet. Når kvelden kommer, slår du opp teltet langs elven Stropla.

 

På lørdagen var planen å gå til Snøheim, og så videre på en umarkert sti, ca. 15,5 km til sammen. Dagen startet med ruskevær, men etter hvert klarnet det opp og vi spiste lunsj i gresset mens solen varmet ansiktene våre. Etter min mening har været utrolig mye å si på tur - alt blir litt lettere når det er fint vær. På vei fra Reinheim til Snøheim gikk vi forbi det mektige fjellet Snøhetta. Hadde vi hatt en ekstra dag hadde vi garantert lagt inn en tur til toppen. 

 

Teltet ble slått opp ca. 5 km fra Kongsvold, langs Stropla. Vi passer alltid på at vi har tilgang på vann når vi telter, så vi slipper å stresse over at vi ikke har nok eller at vi må gå langt for å hente. I tillegg er det så deilig å sovne til den beroligende lyden av rennende vann. Gjennom natten falt gradene, og vi våknet opp til frost og en klarblå himmel. 





Dag 3: 

Følg markert sti tilbake fra elven til Kongsvold Fjellstue, ca. 5 km. 

 

Den siste dagen hadde vi rundt 5 km tilbake til bilen, så vi nøt en treg morgen med mange kopper kaffe, havregrøt og brødskiver til frokost. Stillheten på fjellet er så deilig, så vi begge kviet oss litt til å dra tilbake til storbyen. Det er så magisk å sitte i teltåpningen med en varm kopp i hendene mens solen titter frem bak fjellene. Ingen vekkerklokke som maser, ingen ting som må gjøres eller stressende kollektiv trafikk. 




Kanskje du også er interessert i:


5 FINE CAMPPLASSER
I NORDMARKA

 

Pakk telt eller hengekøye, favorittmaten og varm drikke,
og ta en velfortjent pause.

 

Senk skuldrene med en kopp kakao foran et knitrende bål eller slapp av i hengekøyen med den boken du aldri fikk lest ut. Naturen har en fantastisk stressreduserende effekt på oss mennesker, og bor du i byen er det lille mikroeventyret nærmere enn du kanskje tror.

 

Som en hjelp på veien har jeg trukket frem fem forslag til fine leirplasser i Nordmarka som er lett tilgjengelig og supre for både telt og hengekøye.


HYTTETUR PÅ BUDSJETT

Har du lyst å reise på hytta, men mangler hytte? I Norge er vi så heldige at det finnes mange hytter som kan leies, til alles disposisjon. Setter du pris på god, gammeldags standard kan du overnatte i hytte for en billig penge.

 

Her er våre tips til hvordan du kommer deg på hyttetur på budsjett – og et par andre rimelige triks til transport, utstyr og matlaging.

 

VERDENS BESTE SKOGSVAFLER

Det meste av maten du tilbereder ute i skogen blir - helt av seg selv - mye bedre, enn middagen du spiser innendørs. Ikke sant?

Her er oppskriften på det vi mener er skogens aller beste vafler – en vaffelrøre vi fikser før vi drar hjemmefra – og steker på vaffeljern over bålet.


Nyhetsbrev