0

Din handlekurv er tom


Et møte med oppblåsbare telt:
Heimplanet The Cave

Med sitt unike uttrykk og utseende er dette teltet lett å legge merke til. De oppblåsbare kanalene står stødig i landskapet og fargene glir naturlig inn med omgivelsene. De fleste av oss er nye til konseptet med oppblåsbare telt; står det støtt? Er det lett å sette opp? Kan det brukes hele året?

Er du nysgjerrig på svarene, eller har vurdert å skaffe deg et oppblåsbart telt fra Heimplanet, bør du absolutt lese videre.  


Tekst og foto: Julia N. Gundersen / Magasinet Glimt

Lurer du på noe eller har du gode innspill? Tips oss på redaksjonen@chillout.no



Jeg tok med klassikeren, Heimplanet The Cave på tur, Heimplanet sitt aller første telt. Jeg ville teste alt. Jeg ville teste om jeg likte designet, og om det er lett å pumpe opp, om det kan brukes på snø, og om jeg følte meg trygg. Det skulle testes både for å utfordre mine egne fordommer, men også for å kunne dele åpent og ærlig om opplevelsene videre. Jeg kan røpe så mye som at jeg ble veldig positivt overrasket. 



Hvordan funker det? 

Du trenger telt og pumpe. Rull ut, blås opp, og du har et telt klart til bruk. Det er faktisk så enkelt som det. Teltet tar noe plass, men ikke mer enn at du kan ha det med på tur i en god fjellsekk. De oppblåsbare kanalene ligger på utsiden av teltet, og det er i alt fem ventiler hvor du kan feste pumpen. Alle kanalene er koblet sammen, slik at du kan pumpe fra kun en kanal. Velg den første og beste du ser. Husk å lukke de andre før du begynner å pumpe - hvis ikke blir du stående lenge! 

 

Det er absolutt et stort pluss at du kun trenger å pumpe opp teltet fra en side, fra en ventil. På kort tid står det klart. Selv om alle kanalene i utgangspunktet er koblet sammen, kan du stenge av om nødvendig hvis det skulle gå hull på en av kanalene slik at teltet fortsatt kan brukes. Når teltet er pumpet opp står det fint av seg selv, og det er bare å krype inn. Teltet inviterer inn til en romslig og hyggelig hule. Til tross for at det står godt av seg selv, er det en fordel å sikre med noen plugger om underlaget tillater det. Da slipper du overraskende vindkast i løpet av natten, og kan få en god og stødig natt. Teltplugger følger med.

 

 

 

Hva slags pumpe trenger jeg? 

Pumpene som passer til Heimplanet-teltene kommer i ulike størrelser, veier lite og kan festes utenpå sekken. Pumpen som ble tatt med i denne testen er av den store varianten, Heimplanet 2- way pump, som gjør at det går fort å blåse opp teltet. En dreven hånd, som husker å stenge av alle ventilene pumper opp teltet på under ett minutt. 

 

Det finnes også en mindre pumpe, 2-way mini-pump, om du vil spare plass. Det vil ta noe lengre tid å blåse opp teltet, men verdt det om du ikke vil bære på den store. Det er flere som sverger til begge pumpene slik at du kan velge pumpe etter hva slags tur du skal på i tillegg til å ha en backup. 

 

Teltet har både et inner -og yttertelt. Det er kun første gang du setter opp teltet at du trenger å feste dette sammen. Etter det slås alt opp samtidig - akkurat som med et standard tunneltelt. En stor fordel spesielt når det regner. 

 

Heimplanet er opptatt av kvalitet og har brukt slitesterke materialer som tåler vann og vind. Det er et tresesongstelt som absolutt kan brukes i den norske fjellheimen, også på snø. Den store fordelen er at du ikke har noen teltstenger du kan knekke. Jeg var litt skeptisk til om jeg kunne sette teltet på all slags underlag, men etter å ha sett, studert og kjent på kanalene var jeg absolutt ikke i tvil lenger. Teltet tåler mye bruk. 



Hvem passer Heimplanet The Cave for?

The Cave passer for de fleste eventyr, og de fleste eventyrere. Det har ikke veldig mange begrensninger, bortsett fra at det veier en del og tar noe plass i sekken. For lettvekterne eller de raske eventyrene finnes det andre alternativer. 

 

Heimplanet The Cave er et 2-3 mannstelt. Det er derfor perfekt til to personer med litt ekstra utstyr. Teltet har ikke noe fortelt, så det meste av utstyret må inn i teltet, noe som er greit å ha i bakhodet når dere legger ut på tur. Det er best plass mot midten av teltet, og en fordel å sove her, og heller legge utstyret på sidene om dere er to som bruker teltet. Mangelen på et stort fortelt blir gjort opp med gode lommer på innsiden av teltet. Det er lommer på sidene, samt i taket, slik at du kan få oversikt og tørke utstyr. 

 

 

 

Tilleggsutstyr

I tillegg til en pumpe som er en selvfølgelighet i dette tilfellet, vil jeg anbefale å kjøpe en beskyttelsesduk. Du får egne duker, også kalt footprints som er laget spesielt etter formen til teltet. Dette gir et ekstra lag med isolasjon og beskyttelse, en fordel spesielt om bakken er veldig våt eller det er mye kvister og greiner. 

 

Jeg har blitt hekta på dette teltet, og har tatt det med ut på tur igjen, og igjen. Det har primært blitt tatt med på turer hvor jeg ikke har gått så veldig langt, hvor jeg har nytt godt av et romslig telt som er raskt å slå opp. Det er en glede å bruke selvstående, oppblåsbare telt. Her er det bare fantasien som setter grenser på hvor det kan settes opp – ikke underlaget. 

 

 

 

 

Fakta om Heimplanet The Cave

Vekt: 4,8kg

Høyde:125 cm

Innertelt høyde:102 cm

Mål pakket:40 X 32 X 23 cm

 

 

Sold out

Sold out

Sold out

Kanskje du også er interessert i:


Isbading - vinterens villeste aktivitet

Temperaturen i vintervannet er ikke mer enn fire grader, badebrygga er dekt med rim; det frister kanskje ikke umiddelbart med et bad?
Til tross for iskalde forhold er det stadig flere som kaster seg på denne oppkvikkende vintertrenden. Det er mange som finner glede, fellesskap og utfordring i kjølige dukkerter.

 


Et tilbakeblikk på turåret 2021

Det store turåret 2021 går mot slutten, og det er tid for å se tilbake på minner og opplevelser fra året som har gått.

Mange av oss har hatt nok en Norgesferie med tid og mulighet til å oppdage nye perler i eget land. Kanskje har du også hatt din først natt i hengekøye, eller laget ditt første utemåltid på bålet. Selv om vi så smått begynner å planlegge neste års eventyr, er det også fint å se tilbake. 




Oppbevaring av turmat:
3 gjenbrukbare favoritter

Gjenbrukbart matpapir, sammenleggbare boller og oppbevaringsbokser
– og selvfølgelig vannflasker som kan brukes igjen og igjen.


Vi har funnet nye favoritter som gjør det litt enklere å kutte ut engangsplasten.

 


Nyhetsbrev