0

Din handlekurv er tom


5 hotelldrømmer i fuglekasseformat


Tekst: Redaksjonen
Foto: The Arctic Hideaway / Pasi Aalto og Kathrine Sørgård. Manshausen. The Bolder.
Juvet Landskapshotell. Visit Laagen / Jan Ove Kjøndal.


Pust inn. Titt ut! Vi drømmer oss videre ut i et nytt år – og leter etter reiseopplevelser som kan gi oss ro, natur – og vakker utsikt rett fra hotellsengen. Vi har plukket frem noen tips til annerledes overnattingssteder som hardet lille ekstra – her er noen av våre favoritter i elegant glassboks-form.


Foto: Arctic Hideaway / Pasi Aalto    


1.
FLEINVÆR, NORDLAND
The Arctic Hideaway

Det ligger noen øyer strødd ute i havet, en times tid utenfor Bodø. Her hviler Fleinvær, fortryllende vakkert og forblåst øyvær – med noen høydedrag som drar de majestetiske tindetoppene fra øynaboene og fastlandet nærmere.

Her klukker noen høner lykkelig forbi, saunaen ryker hett bare noen raske skritt fra badetrappen og midt i de verste vinterstormene kan du tulle deg inn i et par saueskinnspledd ogpuste – nyte – roe helt ned.

De arkitekttegnede hyttene ligger tett på naturen, tett på havet og gir deg i smug en kontakt med alt som erute –da du alltid må pile mellom hyttene for å komme deg til kjøkkenet, til «slapp-av»-hytta, toalettet eller saunaen… men ta det helt med ro, her går tiden sakte, hit kommer du for å fordype deg i nuet, eller arbeidet, eller naturen – men mest av alt opplevelsen av å koble helt av bylivet. Det er mulig å leie hele stedet for vennegjengen eller storfamilien – eller helt på egenhånd.

 

  • Pris fra kr 2800 per natt per person under midnattssola eller fra kr 1350 pp/natt i de roligere månedene resten av året.thearctichideaway.com

Foto: The Bolder    


2.
LYSEFJORDEN, ROGALAND
The Bolder Sky Lodges

604 meter over Lysefjorden balanserer designhyttene oppå kampsteinene – som istidens krefter har plassert høyt oppe i fjellsidene. Konseptet er ikke nytt, men enda mer aktuelt enn før:å reise sakte, finne inspirasjon, bo i en designdrøm og bare la seg trekke til naturen – og hei! Lysefjorden har haugevis av det. Kjeragbolten, Fantahålå, Flørli og klassikeren Preikestolen.

Ordentlig skal det være – her ligger kunsten i detaljene. Hver hytte har to soverom med gode senger og enda bedre utsikt, et lekkert Vipp-kjøkken og et spisebord med hold-pusten-så-vakker utsikt.

Foto: Visit Laagen / Jan Ove Kjøndal  


3.
LÅGENDALEN, VIKEN
Laagen

Sove i en container? Når de ser ut som disse lekre glasscontainerne, ja takk gjerne!

Taket rett over sengen er et stort vindu – her våkner du til å ha naturen riktig tett på. Skyv opp glassdørene og slipp elvebruset inn, sammen med duften fra grantrærne og fuglekvitteret.

En times biltur fra Oslo – her får du servert både komfort og stillhet i en liten boks. Kribler det i bena for å komme deg «ut» så er både Lågendalen og elven Numedalslågen fylt med aktiviteter; sykle gjennom dalen, rolige fotturer, dra på laksefiske eller henge rundt i trærne i klatreparken – og for deg som vil kjenne litt på adrenalinet, kan du sveve over elven i en 382 meter lang zipline.

Foto: Juvet Landskapshotell  


4.
VALLDAL, MØRE OG ROMSDAL
Juvet Landskapshotell

«Legg hverdagen bak deg» er mottoet til hyttene som gjemmer seg dypt inne i skogens ro.

Mellom bjørketrærne skimtes rommene – som på innsiden av de store glassveggene tar med seg hele landskapet inn – der du i stillhet kan se lyset forandre konturene i dalen, i elven som flyter forbi – eller bli sittende lenge nok å se årstidene gli over fjellet.

Prisvinnende Juvet kan jo kalles en pioneer – første designhytte-hotell-konsept ut i Norge og har satt standarden for å lokke til seg allverdens hôtelierer og de med et bankende hjerte for god design og et veloppdragent vertskap.

Pluss i boka for plasseringen; her går du rett ut i opplevelsen. Kortere dagsturer eller en ordentlig fjelltur, kanskje et par klatretak på en av knausene eller en skitur, padletur – tja, det meste som dalen, fjellene og de nærliggende megaattraksjonene Geirangerfjorden og Tafjorden kan by på. Og til slutt et dypp i badestampen.

Foto: Manshausen  


5.
STEIGEN, NORDLAND
Manshausen

Sannsynligvis verdens mest kjente «glasshytter» etter å ha vært på coveret av alle verdens reisemagasiner de siste årene. De vakre sjøhyttene har vunnet 40 (!) arkitekturpriser for sitt lekre design – her er det strippet for overflødige distraksjoner – den stilrene og enkle innredningen lar utsikten ta plass og gir rom fortilstedeværelse.

Manshausen er en liten øy på rundt 55 mål, midt i det eventyrlige Steigen. Her dupper hundrevis av små øyer i turkist vann, ikke sjeldent akkompagnert med hvite sandstrender – og Lofotveggen å beundre der den flyter nordover. Her kan du dykke, padle, tusle barbeint i fjæra – eller lese en god bok. Her er det nok å gjøre, eller rom for å gjøre ingenting.


Kanskje du også er interessert i:


SOVE UTE ALENE

Slik gjennomfører du en tur helt på egenhånd – vi gir deg tipsene til hvordan du temmer frykten for mørkret og finner gleden til å mestre skogen helt alene.


VELG RIKTIG SOVEPOSE

En god og varm sovepose er helt vesentlig når du skal sove utendørs.


Vi har laget en enkel guide til hvilken sovepose som passer deg best.

HEKTA PÅ HENGEKØYE

Det er et hav av valgmuligheter der ute, og lett å gå seg vill.

I denne artikkelen skriver vi om vår erfaring med tre av hengekøyene vi testet, i tillegg til noen andre erfaringer fra vår uke ute i Nordmarka.


Nyhetsbrev