0

Din handlekurv er tom


Bøker som inspirerer til eventyr

Turåret 2022 er godt i gang, og det er på høy tid å begynne å planlegge årets turer, reiser og eventyr. Om du planlegger lange skiturer, hengekøyeovernattinger i marka, norgesferie med roadtrip eller vandreturer – her finner du inspirasjonen du trenger.


Tekst og foto: Julia Gundersen og Vilde Vollevik / Magasinet Glimt

Lurer du på noe eller har du gode innspill? Tips oss på redaksjonen@chillout.noVINTER

 

Vi bor i et land med store variasjoner, og opplevelsene er deretter. Det er mye å oppdage for de eventyrlystne, også på vinteren. Utstyrt med riktige bøker har du ingen unnskyldning til å ikke dra ut på eventyr allerede i vinter.

 

121 Unike opplevelser i Vinter-Norge

Vinter er ikke bare snørrete neser, glatte veier og bakglatte ski. Vinter er også minst 121 ulike opplevelser rundt om i Norge, om du bare begynner å se deg rundt. Denne boka har samlet alt du trenger på ett sted slik at vinteren aldri trenger å bare være mørk og kald. Hva med å prøve padletur, hundekjøring over langstrakte vidder, se nordlys eller flytende badstuer? Denne boka er fullspekket av aktiviteter og overnattingssteder som vil gjøre vinteren litt lysere for hele familien.111 trygge toppturer

For mange av oss betyr vinter lek med ski eller snowboard under beina. I tillegg til et nesten uendelig nettverk med preparerte skiløyper har vi også fantastiske skifjell rundt i Norge som egner seg godt til topptur hele året.

Boken 111 trygge toppturer er en guide til 111 skifjell som alle går i terreng hvor du ikke trenger å utsette deg for skredfare. Den kommer med kart og gode beskrivelse av alle rutene, slik at du kan bevege deg trygt i fjellheimen.

 

Vil du begynne med topptur? Her kan du lese en artikkel om tips til å komme i gang med topptur

 


Sold out

Sold out


FRILUFTSLIV

 

Hemmelige hytter, nye stier og flotte utsiktspunkt – det finnes bøker for alle typer turer. Sammen med ut.no er en god turbok en selvfølge for enhver turentusiast. Det er også den perfekte gaven til den turinteresserte som allerede har my turutstyr.Kortreist: 70 fine hengekøyeturer fra Norges 15 største byer

Vi blir aldri lei hengekøye, og vi blir aldri lei av kortreiste turer. I denne boka, skrevet av "Tursøstre", finner du hele 70 fine hengekøye -og teltplasser rundt om i hele landet. Det er derfor ingen unnskyldning til å ikke ta med hengekøya rundt om i det ganske land.

I denne boka finner du virkelig turer for alle, i tillegg til mange gode tips til hvordan du kan gjøre hengekøyeturen enda bedre og mer komfortabel. Noen av turbyene i boken er Arendal, Bergen, Bodø, Drammen, Moss, Oslo, Sandefjord, Porsgrunn, Stavanger, Trondheim, Tønsberg og Ålesund.

 

 

Norges fineste teltturer

Denne boken tar for seg noen av de vakreste teltplassene fra sør til nord. Boken fra 2021 tar for seg noen av de aller vakreste stedene å plassere teltet, sammen med oversiktlige kart og severdigheter du kan ha glede av i nærheten av leiren.

Om du liker høyfjell, kyststier, bratte topper eller dype skoger vil du garantert finne en camp som tar pusten fra deg. Kanskje er det på tide å utfordre seg med å finne en helt ny teltplassfavoritt?

 

 

Sove Ute - Håndbok for netter i sovepose

Vil du prøve å sove ute, men trenger litt guiding før du tar det store steget? Denne boken har alle svarene du trenger før en natt ute. Her lærer du hva du trenger å pakke i tursekken, og hvordan du finner en bra leirplass. Du lærer også hva som skjer i naturen når du sover og hvordan du studerer stjernehimmelen.

Ikke bare har boken alle svarene, men den motiverer deg også til å tilbringe mer tid ute. Den forklarer deg rett og slett hvorfor du bør dra ut, når det ikke alltid er en selvfølge. Med denne boken har du både informasjon, inspirasjon og motivasjon til utenettene som kommer.

 


Sold out

Sold out

Sold outNORGESFERIE

 

Blir det Norgesferie i år også? Det skader ikke å begynne å lete etter inspirasjon. Det er utallig muligheter til eventyr for hele familien, i egen bakgård, rett utenfor døra.

 

Tur-retur Norge

Mange kjenner allerede til den fargerike instagramkontoen @helenemoo. Hun inspirerer med flotte bilder til friluftsliv for alle, og har nå samlet mange av sine aller beste tips boka tur-retur Norge.

Her finner du turforslag i alle kategorier, forslag til fine bilturer, pakkelister, kart og oppskrifter. Det er en helhetlig bok som tilbyr mer enn bare turtips, den gir deg oppskriften på en vellykket Norgesferie fra du begynner å planlegge til du er hjemme igjen.

Det er også satt av plass i boka til egen notater, slik at du kan lage din egen reisedagbok. Boken er illustrert med Helenes egne bilder, og har en egen seksjon med tips til hvordan du kan ta gode bilder på Norgesferien.Norske reiseperler

Her kan du virkelig finne inspirasjon til dit neste Norgeseventyr. Her er det ikke bare turer, men også overnattingssteder, severdigheter, naturopplevelser, strender og festivaler. Alt for å gi deg unike og helhetlige opplevelser rundt i hele landet.

Boka inneholder masse praktisk informasjon til hvordan du kan komme deg til de forskjellige stedene, hvilke overnattingsmuligheter og spisesteder som anbefales i nærheten. Du finner mengder med god informasjon og inspirerende bilder til å planlegge neste norgesferie.


Sold out

Sold out

ANNEN INSPIRASJON

 

The New Outsiders

I denne boken får du lese rørende og inspirerende historier om mennesker over hele verden som har valgt en annen vei enn det som var forventet av dem. Dette er mennesker som er tett knyttet til naturen på forskjellige måter, og de har valgt et liv med fokus på å leve i takt med naturen.

denne boken kan du lese om hvordan natur og bærekraft henger sammen, hvorfor det er viktig å ta miljøvennlige valg og historier fra blant annet Canada, Patagonia og Island. 

The Great Outdoors - 120 recipes for adventure cooking

Denne boken samler friluftsliv og matlaging i én og samme bok! Her får du 120 små og store oppskrifter i forskjellige vanskelighetsgrader, med én ting til felles; det skal kunne lages ute.

Dette er boken for deg som er lei av å spise frysetørket mat på tur, eller deg som ønsker å «spice» opp turmaten din. Her finner du inspirasjon til ditt neste utemåltid, som slettes ikke trenger å være kjedelig. Med denne boken lærer du å lage retter som holder deg mett og gir deg energi til alle slags typer friluftsliv, samtidig som du lærer deg hvordan du lager mat på bål og andre typer matlagingsutstyr.

 

 

Surf Shacks vol 2 - A New Wave of Coastal Living

Denne boken får deg garantert til å drømme om ditt neste surfeeventyr. Inspirasjonsboken tar deg med hjem til surfere verden over, og viser deg hvor de kobler av etter en lang dag på bølgene. Her får du besøke alt fra trehus til ombygde skolebusser, til fjellhytter og shippingcontainere. Dette er surfere som har valgt en alternativ måte å leve på, for å kunne prioritere det de elsker mest.

Ved å bla deg gjennom sidene kan du drømme deg bort, eller bli inspirert til din neste reise. I bunn og grunn er dette også en fantastisk bok for deg som vil krydre ditt eget hjem, for her er det interiørinspirasjon så langt øye kan se. Grønne planter, friske farger og utrolig arkitektur kommer garantert til å ta pusten fra deg. Gjennom samtaler og bilder avslører denne boken en mer personlig side av surfere og viser at surf er mer enn en sport - det er en livsstil.

 

 


Sold out

Sold out

Sold out

Sold out
Kanskje du også er interessert i:


Noreg på langs:
Du må hugse å nyte

 

Oda Ramsdal (27) er en av Chillouts ambassadører.
Fra mai til oktober 2021 gikk hun
«Norge på langs» alene. En vandring gjennom variert landskap, kjærkomne folkemøter, sesongskifter og værfenomener.

Oda er grafisk designer og fotograf fra Vestlandet. En barndom full av fjell, skog og hav har gitt en evig dragning mot naturopplevelser, og har til nå resultert i solotur fra Oslo til Bergen, Femundløpet og en lang liste av fremtidige eventyr
.

 


Et møte med oppblåsbare telt:
Heimplanet The Cave

Med sitt unike uttrykk og utseende er dette teltet lett å legge merke til. De oppblåsbare kanalene står stødig i landskapet og fargene glir naturlig inn med omgivelsene. De fleste av oss er nye til konseptet med oppblåsbare telt; står det støtt? Er det lett å sette opp? Kan det brukes hele året?

Er du nysgjerrig på svarene, eller har vurdert å skaffe deg et oppblåsbart telt fra Heimplanet, bør du absolutt lese videre.  

Turdessert:
Tilslørte bondepiker

 

Tilslørte bondepiker er norsk tradisjonsmat på sitt beste. Med enkle ingredienser som fløte, eple, sukker, smør og kavring kan du lage en helt fortreffelig dessert. De myke eplene står i perfekt kontrast til den sprø kavringen, og smaker som sødme og syrlighet danner en fest i ganen.

 

Nyhetsbrev