0

Din handlekurv er tom


Bålnachos

Dette er oppskriften som garanterer en god matopplevelse rundt bålet!

Bålnachos er både smakfullt og enkelt å tilberede over et bål. Oppskriften kan gjøres enkel, ved å tilberede nachos og litt ost i aluminiumsfolie, eller så gjør du som oss - slår på stortromma og tilsetter linsefyll, grønnsaker, rømme, salsa og guacamole. Denne oppskriften er perfekt å diske opp rundt bålet i gode venners lag. Vi håper det smaker!


 

Tekst og foto: Vilde Vollevik / Magasinet Glimt

Lurer du på noe eller har du gode innspill? Tips oss på redaksjonen@chillout.no

 



Ingredienser:

(til ca. 3-4 porsjoner)

  • Ost (revet)
  • Rømme
  • Salsa
  • 1 stor pose nachos
  • 1 boks røde linser
  • 1 pose tacokrydder
  • 1 boks mais
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 bunt koriander
  • 1 lime
  • 1 løk
  • 2 kvister purreløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 avokado
  • Paprika
  • 1 stor pose revet ost, eventuelt mozzarella i tillegg
  • Salt og pepper
  • Kajennepepper
  • Olje til steking, for eksempel rapsolje

Utstyrsliste:

Aluminiumsfolie

Kjele

Sleiv

Skål

Skje og gaffel

Ved

(Gassbrenner og gass)

Lighter eller tennstål

Skjærebrett

Kniv


Sold out

Sold out

Sold out

Sold out


Slik gjør du:

  1. Start med å lage guacamole. Kutt opp avokado og 2 fedd hvitløk, og mos alt i en skål med en gaffel. Smak til med salt, pepper og chilipulver eller kajennepepper, eventuelt fersk chili. Tilsett saften fra 1/4 lime og koriander. Mos og rør alt sammen til det får en jevn konsistens.

 

  1. For å lage linsefyllet finhakker du 1 fedd hvitløk og steker i olje i en kjele, enten på en gassbrenner eller over bålet. Hvis du vil tilberede fyllet over bålet er det viktig at du bruker en kjele som tåler direkte, åpen flamme.

  2. Når hvitløken har frest i oljen i et par minutter heller du røde linser og hakkede tomater i kjelen. Rør godt rundt og la det småkoke i ca. 5 min uten lokk.



      4. Mens linsefyllet koker kan du kutte opp løk, purreløk og paprika, og finne frem mais.

 

    5. Hent frem et stort ark aluminiumsfolie og brett kantene slik at det blir formet til en slags skål. Legg lag på lag med nachos, linsefyll, paprika, mais, løk og ost. Pakk alt godt inn i folien, og legg gjerne et ekstra ark folie utenpå.



    6. Legg den innpakningen på bålet og snu den jevnlig. Etter ca. 5-10 min (avhenger av hvor varmt bålet ditt er) kan du åpne folien og servere deilig nachos med guacamole, rømme og salsa. Skvis gjerne saften fra en lime over og topp med fersk koriander.






Litt om bålfyring og det generelle bålforbudet

 

Matlaging på bål er aller best over varme glør, ikke åpen flamme. Det aller letteste er å bruke vedkubber du får kjøpt på butikken. Uansett om du kjøper ved eller finner ute, tenn alltid opp bålet med små kvister og gjerne avispapir, og deretter legg på større og større grener og kubber. Det er litt jobb å holde live i et bål over lengre tid, men legger du et godt grunnlag kan bålet vare lenge og bli utrolig varmt.

 

Husk på det generelle bålforbudet fra 15. april til 15. september som gjør det forbudt å tenne bål, grill og engangsgrill i nærheten av skog og utmark. Du har likevel lov til å tenne bål der det er opplagt at en brann ikke kan starte, som for eksempel ved innsjøer, havet, der det ligger snø på bakken eller hvis det har regnet i lang tid. Det er alltid lurt å sjekke opp hvilke regler som gjelder i din kommune, og om det er skogbrannfare.

 

Her er noen generelle "bålvettregler" som er fint å ha i bakhodet før du fyrer opp et bål:

 

  • Respekter det generelle bålforbudet, og sjekk alltid opp reglene for båltenning i din kommune.
  • Bruk etablerte bålplasser for å unngå unødvendig slitasje på naturen.
  • Aldri hogg greiner fra friske trær. Finn heller kvister og greiner på bakken, eller ta med ved du får kjøpt på butikken.
  • Husk å alltid sørge for sporløs ferdsel, og ta med alt av søppel og matrester hjem
  • Aldri fyr opp bål på bart svaberg, da dette kan misfarge eller lage sprekker i berget.


Kanskje du også er interessert i:


Turoppskrift: Pestosnurrer

 

Nå er sommeren offisielt her ­– dagene er lange, og temperaturen øker stadig. Endelig blir det lettere å tilbringe tid ute i det fri, enten det er en nærtur i skogen bak huset eller langtur på fjellet.

For oss betyr lange sommerdager også mer tid til å kokkelere ute, uten å måtte fryse av oss fingrene. Vi gleder oss spesielt mye til å ta med oss utekjøkkenet og lage de deiligste måltid på tur.

En ny favoritt hos oss er pestosnurrer, en enkel, men veldig god oppskrift som de fleste kan både like og lage.

 

Sommerfavoritter til utelunsjen

 

Varme sommerdager, grønt gress og sol i ansiktet betyr piknik i parken og utelunsj i det fri. Friske salater, oppskjært frukt, rundstykker og wraps er blant matfavorittene for mange.

Gjør det enkelt ved å ta med hele eller deler av lunsjen pakket og klar hjemmefra, så kan du fokusere på å stikke nesa opp mot sola og nyte det gode selskapet. Vi har testet og plukket ut fem av våre utstyrsfavoritter til en deilig utelunsj i sommer. 

 





Reisedrømmer 2022

 

Verden har endelig åpnet opp, og det betyr at vi kan drømme stort om de lange reisene og turene igjen. Det er på tide å finne frem lista over steder du alltid har hatt lyst til å besøke, eller vil dra tilbake til. 

 

Vi har snakket med noen av Chillout - ambassadørene om hvilke steder de drømmer å reise tilbake til i 2022. Kanskje finner du inspirasjon til din neste tur?

 


Nyhetsbrev