0

Din handlekurv er tom


Chillout ambassadører
– et mylder av turinspirasjon

Vi er så heldige som har samlet en utrolig inspirerende gjeng med tur- og reiseglade folk som vi nå kan kalle for våre ambassadører.
Du finner dem i nærmeste skog eller på den høyeste topp, der de sprer turglede og gode tips til hvordan få mer ut av hverdagen eller hvordan selv små turer kan føles som mektige ekspedisjoner. Uansett hvor de tar turen, liker vi å følge med.

 

Tekst: Redaksjonen
Anna Beate Helle
@annabhelle

Hei, mitt navn er Anna. Jeg er en vestlandsjente i midten av 20-årene, som for tiden studerer i Oslo. Jeg har gått mest på tur hjemme på Vestlandet, men ser frem til å utforske mer av marka rundt Oslo. For meg blir turens høydepunkt ofte å lage et godt og varmt måltid ute sammen med venner.

 

Du finner Anna på instagram: @annabhelle
Elisabeth Nord-Varhaug
@elisabethnv

Hei, jeg heter Elisabeth, er 23 år og studerer friluftsliv.

I høst bodde jeg i Lofoten og tilbrakte stort sett dagene i fjellet eller på et surfebrett i bølgene.
Jeg er stor fan av å bare være i naturen og det blir derfor ofte kortreiste turer med en kopp kakao mens jeg drømmer om neste langtur.

 

Du finner Elisabeth på instagram: @elisabethnv
Mathias Ekornås
@mathias_ekorn

I 2018 hengte Mathias Ekornås opp uniformen og sluttet jobben i forsvaret som yrkesoffiser. Med fare for å bli tidenes største klisje reiste han til Nepal og India for å finne ut hva han ville fylle resten av livet med. "Et liv 12 år gamle meg hadde vært stolt av." ble mantraet som skulle peke ut veien videre. Dette betydde opplevelser tett på naturen, mestring og eventyr.
"Det var en sånn tanke om at livet er jo her nå. Hvorfor ikke prøve å bare gjøre det en liker aller best, mest mulig, i stedet for å jobbe og så gjøre det en liker aller best en gang iblant?"

Mathias har organisert livet slik at han kan være mest mulig på tur i inn- og utland. Som selvstendig næringsdrivende, freelance guide og sikkerhetskonsulent styrer han tiden selv, og da blir høye fjell og dype skoger som oftest prioritert.

Du finner Mathias på instagram: @mathias_ekorn
Lena Grande
@lengra

Jeg er en turglad trønder på 23 år som stortrives ute i naturen, både til fots, på ski eller i telt. På tur har jeg alltid med meg noe godt å bite i og et kamera i sekken.

 

Du finner Lena på instagram: @lengra
Oda Ramsdal
@odaramsdal

Eventyrer og friluftsfotograf.
Fra mai til oktober 2021 gikk hun
«Norge på langs» alene. En vandring gjennom variert landskap, kjærkomne folkemøter, sesongskifter og værfenomener.

Oda er grafisk designer og fotograf fra Vestlandet. En barndom full av fjell, skog og hav har gitt en evig dragning mot naturopplevelser, og har til nå resultert i solotur fra Oslo til Bergen, Femundløpet og en lang liste av fremtidige eventyr.

Oda har nå publisert de første artiklene om sine eventyr fra «Norge-på-langs», ta en titt på sakene her: «Om ein vassar i snø lenge nok kjem sommaren» // Norge på langs

Du finner Oda på instagram :@odaramsdal
Noreg på langs:
Om ein vassar i snø lenge nok
kjem sommaren

 

Å vere ute. Helst enda lengre en før. Ein motreaksjon til stillesittjande år vert eit brennande ynskje om å komme seg ut. Som born var naturen så nær: lukta av nattfiolen i mørket, leik i sjøkanten og spionasje på hjorten. Pushe grenser og kjenne blodsmaken opp ei bratt fjellside. Må ut att. Svaret vert langtur – nærare bestemt Noreg på langs.

 Kathrine Karlsen og Mette Langnes
@utenattdilla

En natt ute og du er hekta. Det er i hvert fall det damene i Utenattdilla, Mette Langnes og Kathrine Karlsen ble da de begynte å overnatte ute sammen for fem år siden. Nå er de på tur året rundt i all slags vær, og lar seg sjeldent stoppe. I stedet for å pakke bort hengekøya når gradestokken kryper ned mot null, pakker de ullsokker og hodelykter og begir seg ut i vinterskogen. 

Med Instagramkontoen @Utenattdilla inspirerer de til lavterskel friluftsliv, og arrangerer nærturer.

 

 Utenattdilla året rundt

– Det beste med å være på tur hele året er at du får med deg endringene som skjer i naturen gjennom sesongene. Alle årstidene har sine særegenheter, vinteren også. Mørket og kulda trenger ikke være en hindring for å komme seg ut, tvert i mot. Det er noe helt spesielt med utestundene i vinterskogen; roen rundt bålet, kosen med lyslenker i trærne, for ikke å snakke om at det ikker er noen insekter.

 

Mette og Kathrine tilbringer minst en utenatt sammen i måneden, ofte flere. Det har de gjort sammenhengende i over fire år, og de har ingen planer om å gi seg. De forteller om samholdet og gleden av å kunne skape minner sammen ute i naturen. Det er tydelig at friluftslivet gir dem lykke og ro i hverdagen.

 

 
Jenny Midbjer
@jennymidbjer

48 år, fra Sverige men bor i Norge siden 1995 og nå i Asker.

Utelivs- og bevegelsesfantast som elsker høydemeter og stiløping når kroppen tillater det. Nakenhunden Elsa er med på mye og er habil i terreng.


Det blir mye hverdagsturer og kortreiste overnattingsturer, gjerne midt i uken hvis familielogistikken tillater det, men drømmer alltid om fjell. Alltid i sekken: badetøy og te-termos i sekken - Jenny er vinterbader siden 2014.

 

Du finner Jenny på instagram: @jennymidbjer
Isbading
- vinterens villeste aktivitet

Temperaturen i vintervannet er ikke mer enn fire grader, badebrygga er dekt med rim; det frister kanskje ikke umiddelbart med et bad?
Til tross for iskalde forhold er det stadig flere som kaster seg på denne oppkvikkende vintertrenden. Det er mange som finner glede, fellesskap og utfordring i kjølige dukkerter.

Jenny Midbjer har vært en aktiv helårsbader siden 2015. Følelsen av å bli omfavnet av kulde, klare å slappe av og finne roen i situasjonen er noe av det som driver henne. 

 Vinterbading har blitt en livsstil på samme måte som friluftslivet. Det er en måte å booste humøret og helsa.

 

 Julia Gundersen
@julianatasza

Hei!
Jeg er ute og leker så ofte jeg kan – helst med telt i sekken, kamera i hånda og ski på beina. Jeg brenner for å ta vare på vinteren og for å muliggjøre helårsfriluftslivet for flere.

Julia er også fast bidragsyter for våre redaksjonelle artikler på chillout.no – og inspirerer oss stadig med gode historier og tips og triks til hvordan du får mer ut av utstyret ditt.

 

Du finner Julia på instagram: @julianatsza
Torbjørn Husevåg
@lifeof_torbs

Jeg heter Torbjørn Husevåg, 31 år fra Oslo.

Når jeg ikke jobber som konsulent og trener, pakker jeg sekken, drone og kamera – og drar ut i fjellheimen for å skape gode turhistorier.

 

Du finner Torbjørn på instagram: @lifeof_torbs

Vilde Vollevik
@vilde.vollevik

Vilde sin store lidenskap er å dra på små og store eventyr, enten det i skogen bak huset eller på andre siden av jorden.

Når hun ikke er på eventyr trives hun på kjøkkenet, og bruker mange timer på å skape gode retter og oppskrifter.

Vilde er også fast bidragsyter for vårt redaksjonelle innhold på chillout.no. Hun står bak mange av våre favorittoppskrifter som vi tester ut på tur – og inspirerer oss med tur- og reisetips land og strand rundt.

 

Du finner Vilde på instagram: @vilde.vollevik
Emelie Karlsson
@emeliekarlsson88

Emelie her, 33 årig svensk jente som har bodd i Oslo i 12 år og elsker å være ute på farta og skape gode minner på eventyr med herlige mennesker.

Jobber som prosjektleder ca 50% og resten av tiden driver jeg egne prosjekt med mål om å få mer frihet i hverdagen der jeg selv kan velge når og hvor ifra jeg vil jobbe.

I fjor bestemte jeg og samboeren min å bygge om en varebil til en campervan for å ha mulighet å se mer av dette flotte landet.Så i det siste har det blitt mange nydelige eventyr med bilen, både i Lofoten, på vestlandet og i Sør-Norge. Akkurat nå er vi på road trip i Galicia i nord Spania hvor vi jakter bølger og prøver å få surfe.

Du finner Emelie på instagram: @emeliekarlsson88
Andrea Rosenborg
@andrea_rosenborg

Andrea, 31 år. Oslo

Elsker eventyr, men vil slå et slag for lavterskel-eventyret! Pakk kosesekken med masse digg og lag middag i nærmeste skog!

 

Du finner Andrea på instagram: @andrea_rosenborg
Elisabeth Eriksen
@globetrotterelisa

Elisabeth er en eventyrlysten globetrotter! Hun elsker alle destinasjoner med fjell, men i hverdagen er det Oslo-marka som gjelder. Når hun ikke besøker DNT-hytter har hun med seg hengekøya og sover mer enn gjerne ute om vinteren.

 

Du finner Elisabeth på instagram: @globetrotterelisa
Thor Håkon Ulstad
@thorulstad

Thor Håkon elsker å være ute med kamera i hånda og utforske skjulte og forlatte steder.
Gruver, grotter og skjulte steder i bynære strøk er hans store lidenskap, men sier ikke nei takk til høye fjell og dype skoger i tillegg.
Han gleder seg masse til å dele bilder og videoer fra turer og inspirere andre til å gå på ukjente stier og oppdage spennende steder.

 

Du finner Thor Håkon på instagram: @thorulstad
Ida Bjerkan
@idabjerkan

Ida Bjerkan, 26 år, fra Hemsedal.

har de siste årene oppdaget hvilken glede og ro naturen kan gi meg, året rundt.

 

Du finner Ida på instagram: @idabjerkanAndrea Holtet
@andreaholtet

Mitt navn er Andrea og jeg er en 22 år gammel jente fra Hamar, med en over middels forkjærlighet for kaffe, dingling og eventyr.

Jeg studerer for tiden noe så grått (om det er lov å si?) som økonomi, og prøver derfor å fargelegge hverdagen med litt turer til nært og fjernt.

 

Du finner Andrea på instagram: @andreaholtet
Kanskje du også er interessert i:Noreg på langs:
Pakkeliste

 

Sekken er ein stor del av kvardagen på tur. Den heng på ryggen dag ut og dag inn. Opp bratte fjellsider, og ned like bratte nedstigningar. Eg er ikkje eigentleg noko lettvektsentusiast, men på langtur som dette vil lågare vekt gi komfort i kvardagen.

For min del handla det også om å redusere belastninga som kroppen vert utsatt for over tid. Noreg på langs er ein fleirårig draum som eg har investert mykje i for å oppnå. Kjøp og test av utstyr, tid til planleggjing og eit halvt år utan lønn. Eg var ikkje villig til å risikere å måtte bryte grunna overbelastning.

 


VELG RIKTIG SOVEPOSE

En god og varm sovepose er helt vesentlig når du skal sove utendørs.


Vi har laget en enkel guide til hvilken sovepose som passer deg best.

Jakten på den perfekte kroppstemperaturen i utesesongen

Livet på tur er best når kroppstemperaturen er helt perfekt. Du er hverken for kald eller for varm, og uansett om det regner, snør eller blåser, holder du deg varm på føttene og under jakka. 

For å holde på den perfekte kroppstemperaturen på tur, er det viktig med riktig bekledning og justering av plaggene underveis. Spesielt nå som høsten har ankommet og vinteren er rett rundt hjørnet er det viktig å kle seg riktig. Det finnes heldigvis flere gode og utprøvde triks!


Nyhetsbrev