0

Din handlekurv er tom


Kule steder
å leie på Airbnb


Tekst: Redaksjonen
Foto: AIRBNB / airbnb.com


Tips til steder å leie for en annerledes-uke eller et sted å finne feriefølelsen, om så bare for en helg.
Vi har funnet ti kule steder å leie på Airbnb.


Foto: Sommerfjøset // AIRBNB


1.
HELGØYA, MJØSA
Sommerfjøset

Et enkelt hus ligger helt for seg selv i strandkanten på Helgøya i Mjøsa. Sommerfjøset er forsiktig restaurert og ligger i tilknytning til Hovelsrud Gård – idyllisk plassert mellom bølgende åkerlandskap og Mjøsa.


Her lever du det enkle liv. Det er ikke strøm i huset – og kokkeleringen foregår i stor grad på utekjøkkenet der det er grill og kokemuligheter. Sommerfjøset passer for et par med inntil to barn da det kun er et soverom, en åpen stue og – og et par soveplasser til barn i «sofahjørnet».

Sommerfjøset finner du på AirBnb her

Foto: The Peak of Voss II // AIRBNB


2.
VOSS, VESTLAND
Nasjonalromantikk på Voss

Reis 100 år tilbake i tid. Denne hytten er bygget i nasjonalromantisk stil med laftet tømmer og detaljer som historiske klenodier og antikviteter.

Stuen har en romantisk peis og store panoramavinduer mot fjellene i vest. Her bor du midt i eventyret, med alt Voss kan tilby av utendørsaktiviteter.

 

Hytta «Peak of Voss» kan du lese mer om her

Foto: Notholmen // AIRBNB


3.
VIKAN, MØRE OG ROMSDAL
Notholmen

Fått med deg NRK-serien om livet på en liten holme i havet? Skuespillerparet Ida og Martin utforsker «det enklere liv» på nettopp Notholmen, der de lærer seg å stelle med sauer, sanke tang og dyrke sine egne grønnsaker.

Notholmen er et bortgjemt sted utenfor det lille fiskeværet Vikan ved Hustadvika, rett i nærheten av Atlanterhavsveien i Møre og Romsdal. Her tusler du rundt i fjæra, du får tilgang til en robåt som tar deg mellom holmene – og her trenger du ikke å gjøre stort annet enn å fiske, gå turer og snakke med sauene.

 

Notholmen finner du her

Foto: Notholmen // AIRBNB

Foto: Notholmen // AIRBNB


Foto: AIRBNB


4.
BERGSKOG, TELEMARK
Minihus mellom trærne

En liten hytte i skogen, perfekt for en romantisk helgetur. Her nytes skogens ro, midt i utsikten og blant gode turstier, sykkelstier og idylliske tjern.

Enkelt innredet, og her er det hverken innlagt vann eller innendørs toalett eller bad. Vann henter du i bekken, og de tøffeste bader også her.
Kort vei til skianleggene i Gaustablikk og Gaustatoppen for deg som vil utforske mer av området – eller noen godstoler for lave skuldre og høye bein.

 

Les mer om hytta på AirBnB her

Foto: AIRBNB


5.
EIDSVOLL, VIKEN
Glamping med badestamp

Vil du nyte naturen i ro og fred, men samtidig sove komfortabelt? Kun en kort tur unna Oslo finner du denne lille perlen. Her bor du i et glamping telt med utsikt til Mistberget og Julsruddalen – langt fra andre naboer.

Det er ikke strøm eller innlagt vann, men det er mulighet for å lage mat på et utekjøkken. Det er også en bålpanne utenfor teltet – og kronen på verket er en badestamp som nytes under stjernehimmelen.

Her finner du mer informasjon om glamping på AirBnB

Foto: AIRBNB

Foto: AIRBNB


Foto: AIRBNB


6.
ÅS, VIKEN
Strandhus 30 minutter fra Oslo

Arkitekttegnet hus rett ved sjøkanten – her bor du midt i sommeridyllen,
Kommer du med egen båt kan du legge den til eiendommens egen kai – med bil er det bare en snau halvtime fra Oslo.

Her har du fantastisk utsikt over både fjord og by. Huset er fylt med moderne fasiliteter som Miele innretninger, 55" TV, Sonos smart wireless HiFi system – tja, det meste som hører til et snev av luksus. Du kan leie en fiskebåt eller kajakker. Her bor du godt – og det beste av alt: et badekar på hovedsoverommet, med utsikt over fjorden.

Les mer om huset her

Foto: AIRBNB


7.
FØRDE, VESTLAND
Fuglekasse

Tid for å slappe av og koble fra – i denne unike og moderne glampingversjonen av en fuglekasse, også kalt Birdbox. Herfra kan du nyte utsikten over fjellene Blegja og Førdefjorden.

Her bor du midt i det dramatiske landskapet, mellom fuglekvitter og elvesus. Instagramvennlig arktektur kombinert med muligheter til å utforske landskapet – tusle ned til fjorden, ta en svømmetur eller vandre i de omkringliggende fjellene. Eller slapp av med en god bok.

Birdbox kan du leie på AirBnB her

Foto: AIRBNB

Foto: AIRBNB

Foto: AIRBNB


8.
FLAKSTAD, LOFOTEN
Containerhuset

Et unikt lite hus, bygget om fra en container. Plasseringen er ikke å kimse av heller, på tuppen av en halvøy med utsikt over det store åpne havet.

 

Fra sengen kan du kikke opp på nordlyset – eller bade i midnattsola avhengig av når på året du velger å reise hit. Huset holder en høy standard med varmekabler i gulvet – og har både bad og kjøkken innendørs – og en badestamp og sauna.

Her kan du lese mer om containerhuset på AirBnB

Foto: AIRBNB

Foto: AIRBNB

Foto: AIRBNB


9.
HENNINGSVÆR, LOFOTEN
Vakthusøya

Gammelgården på Vakthusøya – et idyllisk sted på en rolig øy, få minutters rotur fra det kjente fiskesamfunnet Henningsvær. Her bor du i en liten enebolig med «sjel» med fantastisk utsikt og et glimrende utgangspunkt for alle aktiviteter i området.

 

Øya var bebodd inntil 1962. Etter dette har øya vært brukt som feriested, selv om det inntil slutten av 1970-årene ble brukt til å tørke fisk på.

Her finner du Vakthusøya

Foto: AIRBNB


10.
TVEDESTRAND, AGDER
Funkishytte ved vannkanten

Luksuriøst strandhus med høy standard, her er det både jacuzzi, loungeområde, tilgang til egen brygge – og nydelig utsikt over skjærgården.

 

Sørlandsidyll og nærhet til restauranter og havnen – dette huset har stor boltreplass til en gjeng på sju personer fordelt på fire soverom.


Her kan du lese mer om funkishytta i Tvedestrand

Foto: AIRBNBKanskje du også er interessert i:


DRØMMEREISER 2021

Her har vi samlet våre drømmereisemål.
Chillout-gjengen forteller om hvilke reisemål de drømmer seg tilbake til – eller hvor det uoppdagede eventyret venter.


ROADTRIPTIPS: LOFOTEN

Her gir vi deg en smakebit på en reise gjennom Lofoten – de beste avstikkerne, praktiske tips og kjøreruter.

TOPPTURSEKKEN

En trygg og lang dag med ski på beina forutsetter god planlegging og riktig utstyr.

En god sekk tilpasset denne bruken kan vise seg å bli en uunnværlig følgesvenn på årets skiturer.

 

Nyhetsbrev